Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Need help with stability i7 920 D0 @ 4Ghz
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need help with stability i7 920 D0 @ 4Ghz - Page 4

post #31 of 62
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by sanjuroM View Post
if you have ran memtest at 1600 then you should be fine as far as mem is concerned. QPI PLL should not need more than 1.2. Are you just getting errors on linx and not lockups/bsods? If you're getting linx errors within the first 3 passes it's likely Vcore related. if the errors happen later, try upping VTT some. And I suggest turning Vdroop off for the moment.
here's a copy and paste from an OC guide taken from evga forums that I refered to (dont have the original link) & might help you:
Just errors running in Linux which mean thats the OC isnt stable.
post #32 of 62
Quote:
Originally Posted by McLaren_F1 View Post
Just errors running in Linux which mean thats the OC isnt stable.
refer to the link I gave...I have a feeling you're pretty close.
The Monolith
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-920 D0 @3.9HT  EVGA E760 Classified Zotac GTX 670 3x4Gb Mushkin  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Samsung F4 2x2Tb LG BluRay/DVDR combo Win7 x64 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell UltraSharp U3011 Samsung UN55D6500 Logitech G710+ Corsair HX850 
CaseMouseAudioAudio
CoolerMaster ATCS840 custom black Logitech G700, Logitech G600 Kef Q100 Philips Fidelio X2/27 
Other
Lamptron FC5, Vantec USB3 
  hide details  
Reply
The Monolith
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-920 D0 @3.9HT  EVGA E760 Classified Zotac GTX 670 3x4Gb Mushkin  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Samsung F4 2x2Tb LG BluRay/DVDR combo Win7 x64 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell UltraSharp U3011 Samsung UN55D6500 Logitech G710+ Corsair HX850 
CaseMouseAudioAudio
CoolerMaster ATCS840 custom black Logitech G700, Logitech G600 Kef Q100 Philips Fidelio X2/27 
Other
Lamptron FC5, Vantec USB3 
  hide details  
Reply
post #33 of 62
Thread Starter 
Error Still

Latest settings

Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20x )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 191 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 16x )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 101 )

Memory Feature
Memory Speed ( Standard )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )
tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 88 )
Command Rate ( 2T )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( With VDroop )
CPU VCore ( 1.35 )
CPU VTT Voltage ( +200 )
CPU PLL VCore ( Auto )
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.25 )
IOH VCore ( 1.2 )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.2 )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Enabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Enabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 4.800 GT/s )
OC Recorvery ( Enabled )

post #34 of 62
Thread Starter 
Bump
post #35 of 62
CPU Clock Skew ( 0 ps ) change it to 100
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 16x ) change to 17x
EVGA VDroop Control ( With VDroop ) change to Without VDroop
DIMM DQ Vref ( +0mV ) change to -510mv
Execute Disable Bit ( Enabled ) change to disable


also, does your RAM have any profile besides "Standard"? -(Memory Speed ( Standard ))-
if so change to "XMP"
geez_man!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.10 - 1.27v EVGA Classified E-760 EVGA 285GTX in SLI 3x 2GB Mushkin 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 320GB WD in Raid 0 Sony Optiarc DVD Windows 7 Pro x64 25.5" Samsung T260 
PowerCaseMouse
PC Power 910W Antec 900 Logitech Nano 
  hide details  
Reply
geez_man!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.10 - 1.27v EVGA Classified E-760 EVGA 285GTX in SLI 3x 2GB Mushkin 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 320GB WD in Raid 0 Sony Optiarc DVD Windows 7 Pro x64 25.5" Samsung T260 
PowerCaseMouse
PC Power 910W Antec 900 Logitech Nano 
  hide details  
Reply
post #36 of 62
Try:
Voltage Control
EVGA VDroop Control ( With VDroop )(Without Vdroop)
CPU VCore ( 1.35 )
CPU VTT Voltage ( +200 )
CPU PLL VCore ( Auto ) (1.8)
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.25 )
IOH VCore ( 1.2 ) (1.1 or the current default)
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.2 ) (1.1 or the current default)

Execute Disable Bit ( Enabled ) (Disabled)
Edited by sanjuroM - 1/21/10 at 2:48pm
The Monolith
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-920 D0 @3.9HT  EVGA E760 Classified Zotac GTX 670 3x4Gb Mushkin  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Samsung F4 2x2Tb LG BluRay/DVDR combo Win7 x64 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell UltraSharp U3011 Samsung UN55D6500 Logitech G710+ Corsair HX850 
CaseMouseAudioAudio
CoolerMaster ATCS840 custom black Logitech G700, Logitech G600 Kef Q100 Philips Fidelio X2/27 
Other
Lamptron FC5, Vantec USB3 
  hide details  
Reply
The Monolith
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-920 D0 @3.9HT  EVGA E760 Classified Zotac GTX 670 3x4Gb Mushkin  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Samsung F4 2x2Tb LG BluRay/DVDR combo Win7 x64 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell UltraSharp U3011 Samsung UN55D6500 Logitech G710+ Corsair HX850 
CaseMouseAudioAudio
CoolerMaster ATCS840 custom black Logitech G700, Logitech G600 Kef Q100 Philips Fidelio X2/27 
Other
Lamptron FC5, Vantec USB3 
  hide details  
Reply
post #37 of 62
Thread Starter 
tried those settings sanjourM suggested same error.



Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20x )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 191 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 16x )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 101 )

Memory Feature
Memory Speed ( Standard )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )
tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 74 )
Command Rate ( 2T )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.35 )
CPU VTT Voltage ( +200 )
CPU PLL VCore ( Auto )
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.225 )
IOH VCore ( 1.1 )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.1 )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Enabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 4.800 GT/s )
OC Recorvery ( Enabled )
post #38 of 62
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by roanie25 View Post
CPU Clock Skew ( 0 ps ) change it to 100
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 16x ) change to 17x
EVGA VDroop Control ( With VDroop ) change to Without VDroop
DIMM DQ Vref ( +0mV ) change to -510mv
Execute Disable Bit ( Enabled ) change to disable


also, does your RAM have any profile besides "Standard"? -(Memory Speed ( Standard ))-
if so change to "XMP"
Same Error in LinX
When i change the Memory to XMP it doesnt post.



Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20x )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 191 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 16x )
CPU Clock Skew ( 100 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 101 )

Memory Feature
Memory Speed ( Standard )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )
tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 74 )
Command Rate ( 2T )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.35 )
CPU VTT Voltage ( +200 )
CPU PLL VCore ( Auto )
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( -510mv )
QPI PLL VCore ( 1.225 )
IOH VCore ( 1.1 )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.1 )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Enabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 4.800 GT/s )
OC Recorvery ( Enabled )
post #39 of 62
Thread Starter 
Fail



Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20x )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 191 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( 16x )
CPU Clock Skew ( 100 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 101 )

Memory Feature
Memory Speed ( Standard )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )
tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 24 )
tRFC Setting ( 74 )
Command Rate ( 2T )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.35 )
CPU VTT Voltage ( +200 )
CPU PLL VCore ( 1.8 )
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( Auto )
QPI PLL VCore ( 1.25)
IOH VCore ( 1.2 )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.2 )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Enabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 4.800 GT/s )
OC Recorvery ( Enabled )
post #40 of 62
Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.35 )
CPU VTT Voltage ( +200 ) (+150)
CPU PLL VCore ( Auto ) (1.8)
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.25) (1.2)
IOH VCore ( 1.1 )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.1 ) (1.05)

Try lower cpu vtt. +150 to start and if same error , try +125 and +175 respectively. Use the red numbers, the rest keep the same as above. If those fail, then try going above +200 by one step increments w/o going above +300.
Your linx went at least 7min so vcore seems sufficient. To keep things simple, 3 things you have to worry about for now - vcore, cpu vtt and qpi pll...those are the only values that you have to tinker with, the rest should be left at default. (edit:well vdimm at 1.65 but that doesn't count.)
Edited by sanjuroM - 1/21/10 at 11:29pm
The Monolith
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-920 D0 @3.9HT  EVGA E760 Classified Zotac GTX 670 3x4Gb Mushkin  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Samsung F4 2x2Tb LG BluRay/DVDR combo Win7 x64 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell UltraSharp U3011 Samsung UN55D6500 Logitech G710+ Corsair HX850 
CaseMouseAudioAudio
CoolerMaster ATCS840 custom black Logitech G700, Logitech G600 Kef Q100 Philips Fidelio X2/27 
Other
Lamptron FC5, Vantec USB3 
  hide details  
Reply
The Monolith
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-920 D0 @3.9HT  EVGA E760 Classified Zotac GTX 670 3x4Gb Mushkin  
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Samsung F4 2x2Tb LG BluRay/DVDR combo Win7 x64 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Dell UltraSharp U3011 Samsung UN55D6500 Logitech G710+ Corsair HX850 
CaseMouseAudioAudio
CoolerMaster ATCS840 custom black Logitech G700, Logitech G600 Kef Q100 Philips Fidelio X2/27 
Other
Lamptron FC5, Vantec USB3 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Need help with stability i7 920 D0 @ 4Ghz