Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › artifact problem with 7800 at start up
New Posts  All Forums:Forum Nav:

artifact problem with 7800 at start up

post #1 of 4
Thread Starter 
This happens once in a while and I have to shut down , open case and push the the 7800 gt and everything is good. Seems locked down and the power leads are tight. Anyone have this problem? Should I pull and reseat it?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X3 720 Foxconn A79A-S XFX Radeon HD 4850 G.SKILL 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC 320g,80g Lighton DVD Win 7 home prem Acer 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech Rocketfish 550 Rocketfish logotech 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X3 720 Foxconn A79A-S XFX Radeon HD 4850 G.SKILL 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC 320g,80g Lighton DVD Win 7 home prem Acer 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech Rocketfish 550 Rocketfish logotech 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Is it overclocked at all? It might be heating up. Do the artifacts come up, and leave right away. Or do they stay until you restart?
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
I don't let it get that far. Push the on button and they start ( funny squares) It's not OCed. If I hold the button to shut down , and open case, I have to push a little on top of the card and then all is fine. Happens mostly on cold start up.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X3 720 Foxconn A79A-S XFX Radeon HD 4850 G.SKILL 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC 320g,80g Lighton DVD Win 7 home prem Acer 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech Rocketfish 550 Rocketfish logotech 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X3 720 Foxconn A79A-S XFX Radeon HD 4850 G.SKILL 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WDC 320g,80g Lighton DVD Win 7 home prem Acer 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech Rocketfish 550 Rocketfish logotech 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
the same thing happened to me on my EVGA 7800gt a couple of times....pretty weird considering its not overclocked (yet)
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6300 ASUS P5B Deluxe EVGA 7800gt 2x1gig ddr2 800 ocz plat. 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160 Gig WD raid 0 Samsung DVDR XP Home Dell 2007WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Antec NeoHE 550 Thermaltake Armor Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6300 ASUS P5B Deluxe EVGA 7800gt 2x1gig ddr2 800 ocz plat. 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160 Gig WD raid 0 Samsung DVDR XP Home Dell 2007WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Antec NeoHE 550 Thermaltake Armor Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › artifact problem with 7800 at start up