Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Sound problem after overclocking?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Sound problem after overclocking? - Page 2

post #11 of 17
Me 2 when I play BF2
Centurion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 unlocked ASUS M4A79XTD EVO Powercolor HD4850 OCZ Gold Serie 4GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate Raid 0 Windows 7 Ultimate Samsung SyncMaster P2350 OCZ ModXStream 600W 
Case
Coolermaster Centurion 590 
  hide details  
Reply
Centurion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 unlocked ASUS M4A79XTD EVO Powercolor HD4850 OCZ Gold Serie 4GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate Raid 0 Windows 7 Ultimate Samsung SyncMaster P2350 OCZ ModXStream 600W 
Case
Coolermaster Centurion 590 
  hide details  
Reply
post #12 of 17
When i overclock to 2.6 i get a crackle in my speakers just idling at the desktop every 3-5 minutes. 2.4 it doesn't seem to do it, at least i havn't heard it yet.
Very strange...
post #13 of 17
Thread Starter 
weird...might be a coincedence, but so far everyone that has replied with the same problem has AMD processor. AMD SUCKS!!!!!!!!











joking, amd is the best. but this is very weird. If anyone has any tips it would be greatly appreciated!
Budget Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kuma 7750 @ 3.4ghz Gigabyte GA-MA78GM-US2H ATI 4850 w Accelero 3x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500gb Seagate 7200.11 Benq 1620 Win7 Compaq wf 1907 
PowerCase
Ultra LS600 NZXT Apollo 
  hide details  
Reply
Budget Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kuma 7750 @ 3.4ghz Gigabyte GA-MA78GM-US2H ATI 4850 w Accelero 3x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500gb Seagate 7200.11 Benq 1620 Win7 Compaq wf 1907 
PowerCase
Ultra LS600 NZXT Apollo 
  hide details  
Reply
post #14 of 17
hey where u bought the card? I got them from Canadacomputers, Yeah I tested when I overclock it makes the noises, when I leave to 2500+ absolutly no crap songs. any1else encountered this kind of problem?
Centurion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 unlocked ASUS M4A79XTD EVO Powercolor HD4850 OCZ Gold Serie 4GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate Raid 0 Windows 7 Ultimate Samsung SyncMaster P2350 OCZ ModXStream 600W 
Case
Coolermaster Centurion 590 
  hide details  
Reply
Centurion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 unlocked ASUS M4A79XTD EVO Powercolor HD4850 OCZ Gold Serie 4GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate Raid 0 Windows 7 Ultimate Samsung SyncMaster P2350 OCZ ModXStream 600W 
Case
Coolermaster Centurion 590 
  hide details  
Reply
post #15 of 17
Thread Starter 
wow guys. I fixed my problem.

I was getting frusterated, so I restarted my computer and went to bios. I changed my FSB to 220*(usually 210). I saw my VCore, a low 1.675, it worked stable for 210fsb(2310MHz). I moved it too 1.725. So at 2420MHz@1.725 VCore(in bios, mobo overvolts by a bit), i rebooted. And to my surprise, 1 hour of UT2004, and no sound problems!!!

So guys, Put a little more voltage on your chip and see if you get the same results as me

Good luck!
Budget Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kuma 7750 @ 3.4ghz Gigabyte GA-MA78GM-US2H ATI 4850 w Accelero 3x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500gb Seagate 7200.11 Benq 1620 Win7 Compaq wf 1907 
PowerCase
Ultra LS600 NZXT Apollo 
  hide details  
Reply
Budget Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kuma 7750 @ 3.4ghz Gigabyte GA-MA78GM-US2H ATI 4850 w Accelero 3x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500gb Seagate 7200.11 Benq 1620 Win7 Compaq wf 1907 
PowerCase
Ultra LS600 NZXT Apollo 
  hide details  
Reply
post #16 of 17
IS ur cpu 2500 + mobile?
Centurion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 unlocked ASUS M4A79XTD EVO Powercolor HD4850 OCZ Gold Serie 4GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate Raid 0 Windows 7 Ultimate Samsung SyncMaster P2350 OCZ ModXStream 600W 
Case
Coolermaster Centurion 590 
  hide details  
Reply
Centurion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 unlocked ASUS M4A79XTD EVO Powercolor HD4850 OCZ Gold Serie 4GB DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
1TB Seagate Raid 0 Windows 7 Ultimate Samsung SyncMaster P2350 OCZ ModXStream 600W 
Case
Coolermaster Centurion 590 
  hide details  
Reply
post #17 of 17
Thread Starter 
hehe believe it or not its not!

Running at 2420 now for 2 days, and no problems, left on all day, played games.

So its stable! I love this processor, must have good stepping i guess?
Budget Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kuma 7750 @ 3.4ghz Gigabyte GA-MA78GM-US2H ATI 4850 w Accelero 3x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500gb Seagate 7200.11 Benq 1620 Win7 Compaq wf 1907 
PowerCase
Ultra LS600 NZXT Apollo 
  hide details  
Reply
Budget Gamer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kuma 7750 @ 3.4ghz Gigabyte GA-MA78GM-US2H ATI 4850 w Accelero 3x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500gb Seagate 7200.11 Benq 1620 Win7 Compaq wf 1907 
PowerCase
Ultra LS600 NZXT Apollo 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Sound problem after overclocking?