Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Another ATI driver problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Another ATI driver problem

post #1 of 13
Thread Starter 
Hi guys well i was playing on a couple of games and noticed some grahpical corruptions due to driver problems as i know the card isnt overheating...i have been using driver cleaner to clean drivers and then i would use the latest omega drivers but when i went to chang graphic options under advance displays options i cant change the options its like everything messed up..can anyone tell me off a better and safe driver cleaning program apart from driver cleaner
post #2 of 13
Thats what I've been using. I usually uninstall the drivers from the Add/Remove Programs list and then I'd run driver cleaner afterwards.
Elite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
IBM PPC Triple core @ 3.2GHz Custom ATi Xenos 10MB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB DVD ROM XBox 360 Dashboard Dell 24" 2405FPW 
PowerCase
Big Honkin One Black 
  hide details  
Reply
Elite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
IBM PPC Triple core @ 3.2GHz Custom ATi Xenos 10MB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB DVD ROM XBox 360 Dashboard Dell 24" 2405FPW 
PowerCase
Big Honkin One Black 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
If you really wanna be thorough, you can reformat but Driver Cleaner is pretty much the only automated option I know of.

What graphic options are you trying to change, btw? Maybe its not messed up, the official ATI drivers and the Omegas have a slightly different layout so perhaps your trying to do something that isn't meant to be done.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 @ 4Ghz Rampage II GENE PNY GTX 680 G.Skill Sniper (12GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT SATA Optical Drive Kuhler 920 Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech G11  Silverstone ST75 750W Antec Mini P180B 
MouseMouse PadOther
Logitech MX518 Steelpad G19 Gaming Headset 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 @ 4Ghz Rampage II GENE PNY GTX 680 G.Skill Sniper (12GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT SATA Optical Drive Kuhler 920 Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech G11  Silverstone ST75 750W Antec Mini P180B 
MouseMouse PadOther
Logitech MX518 Steelpad G19 Gaming Headset 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by killnine
If you really wanna be thorough, you can reformat but Driver Cleaner is pretty much the only automated option I know of.

What graphic options are you trying to change, btw? Maybe its not messed up, the official ATI drivers and the Omegas have a slightly different layout so perhaps your trying to do something that isn't meant to be done.
Urm im not reformatting too long and not worth it as i have fixed this before..As for the options im changing it would be th mipmap detail and such other things.
post #5 of 13
And they cant be changed, or what? Why is "everything messed up"? This also may sound stupid, but did you do the driver uninstall and cleaning from safe mode? I actually had never done this before but I realized that I had a lot of residual installs on my hard drive whe installing 5.12 Cats. This does make a difference!

Also, your sig says "U: X800 GTO" is that what you are using or the 9600? I only say this because your customization of mipmap detail and such seems rather odd for such a nice card (given you are using the X800). Given that you are probably playing on the 19" monitor you have in your sig, things like resolution (1280x1024 I assume) and AA/AF will probably have more of a difference than the small details like mipmap and such.

Also, have you tried using ATI Tray Tools? This is a pretty rad program and has been great for me. Using ATT you can change a lot of settings (including your mipmap, A.I., and Aniosotropic optimizations). It also has some nice OC features and such. ATT comes with Omega Drivers now, and it 'supported' by it, which is nice.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 @ 4Ghz Rampage II GENE PNY GTX 680 G.Skill Sniper (12GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT SATA Optical Drive Kuhler 920 Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech G11  Silverstone ST75 750W Antec Mini P180B 
MouseMouse PadOther
Logitech MX518 Steelpad G19 Gaming Headset 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 @ 4Ghz Rampage II GENE PNY GTX 680 G.Skill Sniper (12GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Momentus XT SATA Optical Drive Kuhler 920 Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech G11  Silverstone ST75 750W Antec Mini P180B 
MouseMouse PadOther
Logitech MX518 Steelpad G19 Gaming Headset 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by killnine
And they cant be changed, or what? Why is "everything messed up"? This also may sound stupid, but did you do the driver uninstall and cleaning from safe mode? I actually had never done this before but I realized that I had a lot of residual installs on my hard drive whe installing 5.12 Cats. This does make a difference!

Also, your sig says "U: X800 GTO" is that what you are using or the 9600? I only say this because your customization of mipmap detail and such seems rather odd for such a nice card (given you are using the X800). Given that you are probably playing on the 19" monitor you have in your sig, things like resolution (1280x1024 I assume) and AA/AF will probably have more of a difference than the small details like mipmap and such.

Also, have you tried using ATI Tray Tools? This is a pretty rad program and has been great for me. Using ATT you can change a lot of settings (including your mipmap, A.I., and Aniosotropic optimizations). It also has some nice OC features and such. ATT comes with Omega Drivers now, and it 'supported' by it, which is nice.
Well i tried doing the thing in safe mode which went all well and i thought i had it all sorted but unfortunately it screwed up again below[IMG][/IMG] is a pic of what im getting.

post #7 of 13
Thread Starter 
bump really need help here
post #8 of 13
Are you using css when this happens.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 55 DFI LP UT NF4 ULTRA D X1800XT Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 80gig wd in raid 0 xp 21" lcd ms 
PowerCaseMouse
ocz 520 adjustable mge viper ms 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 55 DFI LP UT NF4 ULTRA D X1800XT Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 80gig wd in raid 0 xp 21" lcd ms 
PowerCaseMouse
ocz 520 adjustable mge viper ms 
  hide details  
Reply
post #9 of 13
Thread Starter 
No the link is BF2 but it also happens in css
post #10 of 13
In css use opengl in advanced settings.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 55 DFI LP UT NF4 ULTRA D X1800XT Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 80gig wd in raid 0 xp 21" lcd ms 
PowerCaseMouse
ocz 520 adjustable mge viper ms 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 55 DFI LP UT NF4 ULTRA D X1800XT Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 80gig wd in raid 0 xp 21" lcd ms 
PowerCaseMouse
ocz 520 adjustable mge viper ms 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Drivers and Overclocking Software › Another ATI driver problem