Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] --The Asus P6X58D Premium & E Thread--
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] --The Asus P6X58D Premium & E Thread-- - Page 219

post #2181 of 6382
Quote:
Originally Posted by heptilion View Post
it seems i cannot over clock my ram for some reason. i tried all the other settings on stock and ran x.m.p profile and that also crashed. :S
I have the exact same memory as you and I couldn't successfully lower my timings to 8-8-8-24 at @1603MHz even though that's what this memory is supposedly rated for. I only tried adjusting the first four settings and boosting the DRAM voltage with no success. I would get constant BSOD. Right now I just run all the DRAM settings on auto and it's set to 9-9-9-24 which is just fine for me. I don't know what the difference is anyway and the difference in speed is probably negligible.

I have no complaints about this board or processor so far. However, when I first put this rig together in February I was getting lower temps than now, which is prolly normal. I monitor my temps using the PC Probe II software included with this mobo and my CPU temp was around 29c and the MB temp around 27c back in Feb up until about a month ago. Temps here are a little warmer now outside, in the 70's and 80's. Now my CPU idles at 36c and the MB at 31c. Does this seem normal/safe? The cores seem to idle between 37-42c.

I decided to re-seat my H50 in hopes of lowering the temps. I re-seated and applied some Artic Silver 5 and when using LinX to test, my cores would reach to around 82-88c when before they were around 79-83c. I am guessing this Artic Silver 5 is kind of ****ty TIM and I should get some better stuff like the Shin Etsu I used before.
Edited by buffalofloyd - 6/3/10 at 5:11pm
post #2182 of 6382
Quote:
Originally Posted by buffalofloyd View Post
I have the exact same memory as you and I couldn't successfully lower my timings to 8-8-8-24 at @1603MHz even though that's what this memory is supposedly rated for. I only tried adjusting the first four settings and boosting the DRAM voltage with no success. I would get constant BSOD. Right now I just run all the DRAM settings on auto and it's set to 9-9-9-24 which is just fine for me. I don't know what the difference is anyway and the difference in speed is probably negligible.
So do u just leave the dram timing and dram voltage on auto?? what about qpi voltage?? do u change that?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.0 p6x58d premium Asus gtx 680 directcu ii top Corsair TR3X6G1600C8D 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony ad7240sgb 7 ultimate x64 Samsung 931c Logitech g15 
PowerCaseMouse
Corsair hx850 HAF 932 Logitech g500 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.0 p6x58d premium Asus gtx 680 directcu ii top Corsair TR3X6G1600C8D 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sony ad7240sgb 7 ultimate x64 Samsung 931c Logitech g15 
PowerCaseMouse
Corsair hx850 HAF 932 Logitech g500 
  hide details  
Reply
post #2183 of 6382
Quote:
Originally Posted by heptilion View Post
it seems i cannot over clock my ram for some reason. i tried all the other settings on stock and ran x.m.p profile and that also crashed. :S
I've got the same set of memory I believe (except its 6x2GB) Not sure if you've tried yet, but, I was successful at running them at 7-8-7-20-1N timings @ 1603mhz.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
post #2184 of 6382
Quote:
Originally Posted by heptilion View Post
So do u just leave the dram timing and dram voltage on auto?? what about qpi voltage?? do u change that?
Actually, for me to be stable my QPI/DRAM is at 1.25625... my DRAM Bus voltage is at 1.64. I can't go any lower on the QPI, all stability tests fail for me if I try to go lower.
post #2185 of 6382
Quote:
Originally Posted by xmisery View Post
I've got the same set of memory I believe (except its 6x2GB) Not sure if you've tried yet, but, I was successful at running them at 7-8-7-20-1N timings @ 1603mhz.
Are you sure you don't have the TR3X6G1600C7D? I believe those are rated for 7-7-7-20. I would be really curious how you could get yours so much lower if they are the same as mine? I know I pm'd you a couple times about this before but I was never able to get my RAM lower. No worries though, everything is running pretty smooth.
post #2186 of 6382
I know my RAM isn't on the compatibility list... Super Talent Chrome Series DDR3-2000 3x2GB CL9, but I was wondering if there are any bad compatilbility issues with certain RAM and the P6X58D-E as I cannot get it to even post much over 1600.

I was running this same RAM at 1940 with all voltage settings except vtt and RAM voltage at their lowest settings on my ASROCK X58 Deluxe. I was also running quite a bit tighter timings then specified as well.

No matter what voltage or timing settings I use, it simply won't post anywhere near what I was running it at on my old board.

The reason I ask is because I received my new board yesterday and found out it had a bent CPU socket pin. I think I got it straightened out to where it will make proper contact with the pad on the CPU, but just wanted to make sure that it most likely wasn't the RAM causing the actual issue.

I've never once bent a pin on a 775 or 1366 board and made sure I had everything aligned before I installed the CPU the first time, so I am 99.9% sure I didn't bend the socket pin.

EDIT: Think I finally figured it out. The BIOS was NOT settings some of the timings correct. For one, Back to Back CAS delay was being detected as 0. The lowest manual setting is 4. After fiddling with the settings, it looks like it is stable at least up to 2009. :-)

I guess I will attribute it to it being a new board and having a slightly buggy BIOS.
Edited by cyclone3d - 6/3/10 at 9:39pm
post #2187 of 6382
Quote:
Originally Posted by buffalofloyd View Post
Are you sure you don't have the TR3X6G1600C7D? I believe those are rated for 7-7-7-20. I would be really curious how you could get yours so much lower if they are the same as mine? I know I pm'd you a couple times about this before but I was never able to get my RAM lower. No worries though, everything is running pretty smooth.
Yeah, mine is actually the CMD12GX3M6A1600C8. I think the only difference is yours is a 6GB kit and mine is the 12GB kit. Everything else is the same. Yeah, definitely strange.. but, if you got a smooth running system.. like you said, no worries!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
post #2188 of 6382
Anyone know if a Xeon E5504 will work in this board? I have a spare one and it's going to be about another week before my replacement i7 920 arrives, so if it does at least I could get my rig built. I don't suppose it would do any harm to try it?

Cheers
P6X58D-E i7 920
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 3.6GHz Asus P6X58D-E GF 9800 GTX+ 6GB XMS3 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x Seagate 250GB 16M Sata2 RAID0 Sony DVD/RW DL Windows 7 Pro x64 LG 24" TFT Widescreen 
PowerCase
Corsair TX850 Stock ATX 
  hide details  
Reply
P6X58D-E i7 920
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 3.6GHz Asus P6X58D-E GF 9800 GTX+ 6GB XMS3 9-9-9-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x Seagate 250GB 16M Sata2 RAID0 Sony DVD/RW DL Windows 7 Pro x64 LG 24" TFT Widescreen 
PowerCase
Corsair TX850 Stock ATX 
  hide details  
Reply
post #2189 of 6382
Sign me up! Still learning about the BIOS right now. Made a dumb mistake yesterday, had my computer trying to boot from an external drive. "NTLDR is missing."

 
Sager NP5160
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Asus P6X58D-E EVGA Classified 560ti 448c 6gb G.SKILL DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
640gb Caviar Black + 1.5tb Seagate Windows 7 Professional x64 Asus 21.5" Corsair 650W 
Case
Cooler Master 922 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7-2630QM GT 540M 4GB DDR3 320GB 
OSMonitor
Windows 7 Home Premium 1920x1080 
  hide details  
Reply
 
Sager NP5160
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Asus P6X58D-E EVGA Classified 560ti 448c 6gb G.SKILL DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
640gb Caviar Black + 1.5tb Seagate Windows 7 Professional x64 Asus 21.5" Corsair 650W 
Case
Cooler Master 922 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7-2630QM GT 540M 4GB DDR3 320GB 
OSMonitor
Windows 7 Home Premium 1920x1080 
  hide details  
Reply
post #2190 of 6382
Ok so probaly for a couple of months now my I7 930 has been oced too 3.8ghz. Recently(1 day ago) I tried too go for 4.0ghz. So I tired many diffrent volts and couldnt get a stable oc. So I decided too go back too my 3.8 ghz oc profile. So when I went back, It started freezing at the desktop. So I tried Higher Voltage, I even did vcore 3.0 and qpi 3.0. still I get frozen desktop, its doesnt bsod. So I even tried stock settings still no luck. The really weird thing is that is shutsdown at random times too know, mostly and the windows loading screen, sometimes even in the Bios when Im trying too change settings.

Here is my Hardware.
I7 930
Asus P6X58D Premium
6Gb Corsair Dominators 1600 mhz

I was thinking about uploading a video if that would be any help lol.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] --The Asus P6X58D Premium & E Thread--