Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] --The Asus P6X58D Premium & E Thread--
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] --The Asus P6X58D Premium & E Thread-- - Page 234

post #2331 of 6325
Thanks for the reply. I was using the TIM that came with the Prolimatech then i swtiched to IC Diamond 7. I also have some Arctic Silver 5 but i haven't tried on this setup yet. My case is Xclio Windtunel; it's got 2x 25cm fan on the side panel; i added 120mm 2400rpm rear fan for exhaust. the cooler seems to be well mounted i followed the instruction pretty carefully, it's got 2x120mm 1850rpm fan on a push an pull.
Ambient temp is around 24-26C.

I'm really disappointed in the temp, i seriously thought it would be lower.
MyRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Asus p6x58d Premium MSI R5770 HAWK 6 GB cl7 
Hard DriveOSPower
1TB Windows 7 Pro. Corsair 850W 
  hide details  
Reply
MyRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Asus p6x58d Premium MSI R5770 HAWK 6 GB cl7 
Hard DriveOSPower
1TB Windows 7 Pro. Corsair 850W 
  hide details  
Reply
post #2332 of 6325
Quote:
Originally Posted by agentemo1 View Post
AP-15 per your suggestion. I am running an asus P6X58D-e. Motherboard manual says CPU fan supprts 2A (24 W) fan power max.

let me know. I am getting ready to power my system up! minus the gtx480 and scythe fans. still waiting on those.

wish me luck!

p.s. Thanks xmisery for all your help thus far.
Yep, those will work fine! I run 2 off 1 header also.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
post #2333 of 6325
Quote:
Originally Posted by Nakattk View Post
It may sound noobish but, why would you need dual ethernet? I can save $50 off my build if I get the E version. Is the preimum better construction or can it handle temps better?
The E version is constructed with the same quality. There are two fewer heat-pipes on the chipset cooling. It also only has 1 gigabit ethernet port, rather than 2 on the Premium, which can be used to multihome (a backup network connection). The on-board reset button has disappeared. And rather than the Marvel 9123 of the Premium, it has a Marvel 9128, which actually should provide more robust support for RAID.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
post #2334 of 6325
xmisery,

just booted my system for the first time. everything posted and all is good. Except that my cpu temp is shown in the Bios at 85c .... the radiator doesnt feel hot to the touch and the fan is running. thoughts?
new build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 930 Asus P6X58D ZOTAC nVidia GeForce GTX480 Corsair Dominator 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 160GB SSD LG UH10LS20K 10X Blueray Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333SW 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Corsair hx1000w Cooler Master HAF 932 Kensington Turbo Mouse Pro 
  hide details  
Reply
new build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 930 Asus P6X58D ZOTAC nVidia GeForce GTX480 Corsair Dominator 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 160GB SSD LG UH10LS20K 10X Blueray Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333SW 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Corsair hx1000w Cooler Master HAF 932 Kensington Turbo Mouse Pro 
  hide details  
Reply
post #2335 of 6325
Thanks for the reply. I was using the TIM that came with the Prolimatech then i swtiched to IC Diamond 7. I also have some Arctic Silver 5 but i haven't tried on this setup yet. My case is Xclio Windtunel; it's got 2x 25cm fan on the side panel; i added 120mm 2400rpm rear fan for exhaust. the cooler seems to be well mounted i followed the instruction pretty carefully, it's got 2x120mm 1850rpm fan on a push an pull.
Ambient temp is around 24-26C.

I'm really disappointed in the temp, i seriously thought it would be lower.
Quote:
Originally Posted by xmisery View Post
Hmm, the Mega is a great cooler. 4Ghz OC@1.26v is pretty good. What are your ambient temps? Idling in the low to mid 40's seems slightly high, same with your load temps of 80c. What kind of case do you have and fans? It might just be a TIM application issue (btw which TIM is it?). But we need more info to help.
MyRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Asus p6x58d Premium MSI R5770 HAWK 6 GB cl7 
Hard DriveOSPower
1TB Windows 7 Pro. Corsair 850W 
  hide details  
Reply
MyRig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Asus p6x58d Premium MSI R5770 HAWK 6 GB cl7 
Hard DriveOSPower
1TB Windows 7 Pro. Corsair 850W 
  hide details  
Reply
post #2336 of 6325
Can this mobo support raid on the sata 6? wondering because i currently have this board with a sata 6 HDD and im thinking of buying a new hdd to raid with.
Bio-Hazardous
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 930 Asus P6X58D Premium EVGA 780 SC ACX Corsair Vengenace 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Vertex2 Caviar Black Caviar Green Caviar Black 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG DVD Burner Venomous X Windows 7 Ultimate 2x Samsung S24B30BL 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K() HX 750W Cooler Master HAF 932 G700 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
Bio-Hazardous
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 930 Asus P6X58D Premium EVGA 780 SC ACX Corsair Vengenace 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Vertex2 Caviar Black Caviar Green Caviar Black 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG DVD Burner Venomous X Windows 7 Ultimate 2x Samsung S24B30BL 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K() HX 750W Cooler Master HAF 932 G700 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
post #2337 of 6325
HA pump was not plugged in... it had gotten disconnected... mine is running 29.5 at idle form the bios.
new build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 930 Asus P6X58D ZOTAC nVidia GeForce GTX480 Corsair Dominator 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 160GB SSD LG UH10LS20K 10X Blueray Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333SW 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Corsair hx1000w Cooler Master HAF 932 Kensington Turbo Mouse Pro 
  hide details  
Reply
new build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 930 Asus P6X58D ZOTAC nVidia GeForce GTX480 Corsair Dominator 6GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 160GB SSD LG UH10LS20K 10X Blueray Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333SW 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Corsair hx1000w Cooler Master HAF 932 Kensington Turbo Mouse Pro 
  hide details  
Reply
post #2338 of 6325
Xmisery, you have any problems running 12 gb of ram? I have heard some guys had issues with 12 gb on these motherboards and I have not seen many running that much. What are your thoughts?

Also, at my current OC I am running the RAM at 8-8-8-24 (1531 MHz), how much extra voltage did you need to get to your current timings? I tried 7-7-7-24 with stock voltage and I got 384 errors in Memtest after the 6th hour. I would like to tighten the timings since I wont be able to get up to 1600 MHz without bumping the FSB up more, and I dont really want to run any faster than what I am at.
Edited by rattlerskin - 6/16/10 at 9:45pm
Black Beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77X-UP5-TH MSI HD7970OC (2xCFX) 2x4GB G.Skill Sniper 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1 TB WD Caviar Black SATA III 256 GB Samsung 840 Pro Asus Blu Ray Burner Corsair H100i 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Home Premium 64 bit Crossover 1440p 27" Corsair HX850 CM HAF 932 
  hide details  
Reply
Black Beast
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77X-UP5-TH MSI HD7970OC (2xCFX) 2x4GB G.Skill Sniper 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
1 TB WD Caviar Black SATA III 256 GB Samsung 840 Pro Asus Blu Ray Burner Corsair H100i 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Home Premium 64 bit Crossover 1440p 27" Corsair HX850 CM HAF 932 
  hide details  
Reply
post #2339 of 6325
Quote:
Originally Posted by Ryin View Post
Thanks for the reply. I was using the TIM that came with the Prolimatech then i swtiched to IC Diamond 7. I also have some Arctic Silver 5 but i haven't tried on this setup yet. My case is Xclio Windtunel; it's got 2x 25cm fan on the side panel; i added 120mm 2400rpm rear fan for exhaust. the cooler seems to be well mounted i followed the instruction pretty carefully, it's got 2x120mm 1850rpm fan on a push an pull.
Ambient temp is around 24-26C.

I'm really disappointed in the temp, i seriously thought it would be lower.
Ahh IC7 is supposed to be pretty good stuff, better than AS5. Plus it doesn't require the 200hrs of cure time, like AS5. I was really thinking you could get temps in the high 60's, low 70's with that setup. Maybe there's an airflow problem somewhere. hmmm...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
post #2340 of 6325
Quote:
Originally Posted by agentemo1 View Post
xmisery,

just booted my system for the first time. everything posted and all is good. Except that my cpu temp is shown in the Bios at 85c .... the radiator doesnt feel hot to the touch and the fan is running. thoughts?

Yikes! Is that 85c @ stock clocks? What rpm does it show the pump running at? It should be at a constant ~1450rpm. Make sure you disable/turn off fan control on the motherboard for the header that it is connected to. This allows it to run at 100% at all times.

EDIT: LOL, I just saw your new post (quoted below). Yeah, I figured it had something to do with your pump! Glad you got that sorted out.
Quote:
Originally Posted by agentemo1 View Post
HA pump was not plugged in... it had gotten disconnected... mine is running 29.5 at idle form the bios.

Edited by xmisery - 6/16/10 at 10:01pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 w/ HT On [4.2ghz @ 1.28v] Asus P6X58D Premium [0904] [CrossFireX] - XFX HD5770 2GB [1010/1410 @ 1.237v] Corsair Dominator 12GB DDR3 [1600Mhz / 7-8-7-20] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel X25-M 80GB + Samsung F3 4x2TB [RAID-5] Plextor Blu-Ray [PX-B320SA] Windows 7 Professional [64-Bit] Dell 24" LCD [1080p] 
PowerCase
Corsair HX-Series [850w] Lian Li Lancool PC-K62 [DragonLord] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] --The Asus P6X58D Premium & E Thread--