Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Official EVGA X58 SLI/LE/Micro MB Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Official EVGA X58 SLI/LE/Micro MB Owners Club - Page 102

post #1011 of 2630
I don't notice rising temps! I have the A/C set to 69-70F all the time at home. I can't sleep when it gets too warm!
i7.5
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 4.0GHz @ 1.20v EVGA x58 757 LE XFX Radeon HD 5770 Mushkin Blackline-1600 12GB 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel X25-M G2 80GB SSD & Samsung F3 1TB Windows 7 Ultimate 64bit ASUS VW266H 25.5" Antec TruePower New TP-750 
Case
Antec 300 
  hide details  
Reply
i7.5
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 4.0GHz @ 1.20v EVGA x58 757 LE XFX Radeon HD 5770 Mushkin Blackline-1600 12GB 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel X25-M G2 80GB SSD & Samsung F3 1TB Windows 7 Ultimate 64bit ASUS VW266H 25.5" Antec TruePower New TP-750 
Case
Antec 300 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #1012 of 2630
Quote:
Originally Posted by Andy.Yung View Post
I don't notice rising temps! I have the A/C set to 69-70F all the time at home. I can't sleep when it gets too warm!
Well with my i7 and my 965 on all day crunching at 100% I see a good 5-7ºF rise in temps. Imagine if I add a couple of cards to the mix
B&W
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700 ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC) Nvidia GeForce GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS)// OCZ Vertex 4 1... EK Water blocks P280 Water Cooling Kit Windows 10 64 Bit Home Edition Samsung 40" LED 4K TV 
PowerCase
EVGA SuperNOVA 1000 G2 120-G2 Corsair Obsidian 900D 
  hide details  
Reply
B&W
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700 ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC) Nvidia GeForce GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS)// OCZ Vertex 4 1... EK Water blocks P280 Water Cooling Kit Windows 10 64 Bit Home Edition Samsung 40" LED 4K TV 
PowerCase
EVGA SuperNOVA 1000 G2 120-G2 Corsair Obsidian 900D 
  hide details  
Reply
post #1013 of 2630
Ok guys, so i got my rig up and running and im having several problems overclocking my 930, here are the settings i used....

Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20x )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 191 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( Auto )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 100 )
OC Recorvery ( Enabled )
Turbo Performance (Enabled)

Memory Feature
Memory Speed ( XMP Memory Profile 1 )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )
tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 27 )
tRFC Setting ( 88 )
Command Rate ( 1T )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.300 )
CPU VTT Voltage ( +100 )
CPU PLL VCore ( Auto )
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.35 )
IOH VCore ( 1.2 )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.2 )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Disabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 4.800 GT/s )

I updated to the newest bios on EVGA's site, the E75851.bin, before i started overclocking, all that happens is after i change my settings, my monitor just sits in "No Input mode" and i ahve to reset the CMOS, any suggestions?
Aligator
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600k Asus Maximus IV Gene EVGA 780 TI SC G.Skill Trident X 2400mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung Evo 256gb Windows 8.1 Pro 64bit Samsung S27D590P Thermaltake Toughpower TPD-0750M 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT H440 Logitech G700s Razer Klipsch Promedia 2.1 
  hide details  
Reply
Aligator
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600k Asus Maximus IV Gene EVGA 780 TI SC G.Skill Trident X 2400mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung Evo 256gb Windows 8.1 Pro 64bit Samsung S27D590P Thermaltake Toughpower TPD-0750M 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT H440 Logitech G700s Razer Klipsch Promedia 2.1 
  hide details  
Reply
post #1014 of 2630
I may be wrong but disable XMP profile while trying to overclock it and in my bios most of your settings are the same but the command rate on the ram is 2T, my memory frequency is also 2:10 but I have 1866Mhz ram running at 1910, uncore of 3820 natch. Oh that also makes the Tras 24, not 27. With Vdroop my cpu core is 1.30, without it though it has to be 1.45 or the video card wont start.

That's not why I'm here though. Am I right in thinking that you're saying the LE board is the same at the tri-sli, the latter being the 132-bl-758-TR or A1 depending on if you spent the extra $30-?
Haf dark
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 920 132-BL-E758 NVIDIA GeForce GTX 480 NVIDIA GeForce GTX 480 
RAMRAMRAMHard Drive
Corsair  Corsair  Corsair  2 128Gb Corsair SSD's 1TB WD Caviar Black 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG GH22NS50 LG Blu-Ray Antec Kuhler 920 Win 7 Pro Tweaked! Samsung 2494HM 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510  Enermax 1050W 85+ Silver HAF 932 & Scout Cooler Master CM Sentinal Advance & RAT 7 
Mouse Pad
Steel Series 
  hide details  
Reply
Haf dark
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 920 132-BL-E758 NVIDIA GeForce GTX 480 NVIDIA GeForce GTX 480 
RAMRAMRAMHard Drive
Corsair  Corsair  Corsair  2 128Gb Corsair SSD's 1TB WD Caviar Black 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG GH22NS50 LG Blu-Ray Antec Kuhler 920 Win 7 Pro Tweaked! Samsung 2494HM 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510  Enermax 1050W 85+ Silver HAF 932 & Scout Cooler Master CM Sentinal Advance & RAT 7 
Mouse Pad
Steel Series 
  hide details  
Reply
post #1015 of 2630
Quote:
Originally Posted by tdesbien31 View Post
[B]
I updated to the newest bios on EVGA's site, the E75851.bin, before i started overclocking, all that happens is after i change my settings, my monitor just sits in "No Input mode" and i ahve to reset the CMOS, any suggestions?
Try taking it off XMP none of us use that and can lead to problems




.
post #1016 of 2630
I also vouch for disabling XMP as well.
B&W
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700 ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC) Nvidia GeForce GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS)// OCZ Vertex 4 1... EK Water blocks P280 Water Cooling Kit Windows 10 64 Bit Home Edition Samsung 40" LED 4K TV 
PowerCase
EVGA SuperNOVA 1000 G2 120-G2 Corsair Obsidian 900D 
  hide details  
Reply
B&W
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700 ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC) Nvidia GeForce GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS)// OCZ Vertex 4 1... EK Water blocks P280 Water Cooling Kit Windows 10 64 Bit Home Edition Samsung 40" LED 4K TV 
PowerCase
EVGA SuperNOVA 1000 G2 120-G2 Corsair Obsidian 900D 
  hide details  
Reply
post #1017 of 2630
I have the same problem as tdesbian! Except i dont have XMP profile enabled..I thought this was wierd but my PLL Vcore is set to auto=1.8v

Heres a pic of my setup finally complete=

1st build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.0 EVGA X58 SLI LE HIS Radeon 5870 Corsair XMS3 6GB (3 x 2GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Blue 250GB 7200rpm LG DVD Burner Windows 7 x64 Samsung P2370 24" 
PowerCase
Corsair 750w Modular NzXT Lexa S 
  hide details  
Reply
1st build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.0 EVGA X58 SLI LE HIS Radeon 5870 Corsair XMS3 6GB (3 x 2GB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital Caviar Blue 250GB 7200rpm LG DVD Burner Windows 7 x64 Samsung P2370 24" 
PowerCase
Corsair 750w Modular NzXT Lexa S 
  hide details  
Reply
post #1018 of 2630
Quote:
Originally Posted by Luass Hole View Post
I have the same problem as tdesbian! Except i dont have XMP profile enabled..I thought this was wierd but my PLL Vcore is set to auto=1.8v


Which PLL is it?
QPI PLL default is 1.1v
CPU PLL default is 1.8v


.
post #1019 of 2630
Thanks for the help guys, i did indeed take of the XMP Profile and changed my setting to the following to get it running stable, prime 95 last night for 6 hrs

later today ill fiddle with my voltages to try and see how low i can go maintain my 4.0 overclock


Frequency Control
CPU Clock Ratio ( 20x )
CPU Host Frequency (Mhz) ( 200 )
MCH Strap ( Auto )
CPU Uncore Frequency (Mhz) ( Auto )
CPU Clock Skew ( 0 ps )
Spread Spectrum ( Disabled )
PCIE Frequency (Mhz) ( 100 )
OC Recorvery ( Enabled )
Turbo Performance (Enabled)

Memory Feature
Memory Speed ( Standard )
Memory Control Setting ( Enabled )
Memory Frequency ( 2:8 )
Channel Interleave Setting ( 6 Way )
Rank Interleave Setting ( 4 Way )
Memory Low Gap ( Auto )
tCL Setting ( 9 )
tRCD Setting ( 9 )
tRP Setting ( 9 )
tRAS Setting ( 27 )
tRFC Setting ( 88 )
Command Rate ( 1T )

Voltage Control
EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
CPU VCore ( 1.325 )
CPU VTT Voltage ( +100 )
CPU PLL VCore ( Auto )
DIMM Voltage ( 1.65 )
DIMM DQ Vref ( +0mV )
QPI PLL VCore ( 1.35 )
IOH VCore ( 1.2 )
IOH/ICH I/O Voltage ( Auto )
ICH VCore ( 1.2 )

CPU Feature
Intel SpeedStep ( Disabled )
Turbo Mode Function ( Disabled )
CxE Function ( Disabled )
Execute Disable Bit ( Disabled )
Virtualization Technology ( Disabled )
Intel HT Technology ( Enabled )
Active Processor Cores ( All )
QPI Control Settings ( Enabled )
QPI Link Fast Mode ( Enabled )
QPI Frequency Selection ( 4.800 GT/s )
Aligator
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600k Asus Maximus IV Gene EVGA 780 TI SC G.Skill Trident X 2400mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung Evo 256gb Windows 8.1 Pro 64bit Samsung S27D590P Thermaltake Toughpower TPD-0750M 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT H440 Logitech G700s Razer Klipsch Promedia 2.1 
  hide details  
Reply
Aligator
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600k Asus Maximus IV Gene EVGA 780 TI SC G.Skill Trident X 2400mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung Evo 256gb Windows 8.1 Pro 64bit Samsung S27D590P Thermaltake Toughpower TPD-0750M 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT H440 Logitech G700s Razer Klipsch Promedia 2.1 
  hide details  
Reply
post #1020 of 2630
Quote:
Originally Posted by tdesbien31 View Post
Thanks for the help guys, i did indeed take of the XMP Profile and changed my setting to the following to get it running stable, prime 95 last night for 6 hrs

later today ill fiddle with my voltages to try and see how low i can go maintain my 4.0 overclock
)


Good to hear! Your welcome




.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Official EVGA X58 SLI/LE/Micro MB Owners Club