Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Official EVGA X58 SLI/LE/Micro MB Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Official EVGA X58 SLI/LE/Micro MB Owners Club - Page 9

post #81 of 2630
Quote:
Originally Posted by KarmaKiller View Post
I think I had something similar happen right when I first started OCing my setup. If I recall correctly it was something to do with the PCIe clock. If you notice my setting in the first post, I have upped my PCIe to 103Mhz. Might try that and see if that helps.
My other thought is maybe something with your ram timings being off? Or are you manually setting those?


I'll update the OP when I get back to my house. It's hard to edit large posts with the G1.
I'll give that shot I wasn't sure if that was strictly due to you have a beastly 4.3 OC or not. All my ram timings are manually set, I normally run 7-7-7-18 but I was told with overclocking they should be set to stock which is 7-7-7-24.

Will have a report soon enough on failure or success.
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #82 of 2630
Quote:
Originally Posted by Elementality View Post
I'll give that shot I wasn't sure if that was strictly due to you have a beastly 4.3 OC or not. All my ram timings are manually set, I normally run 7-7-7-18 but I was told with overclocking they should be set to stock which is 7-7-7-24.

Will have a report soon enough on failure or success.
No luck sadly with the VCore at 1.2v or upping the PCIe Clock to 103 (tried from 100 to 101 102 to 103 and not a single difference)
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #83 of 2630
Wow that's really odd. I'm not sure what to say about that.
For 4.3Ghz I'm really surprised you don't need more then 1.2 Vcore. My chip hated anything close to that. If you lower it to say 4.2Ghz, does it do the same thing?
And what's your uncore set at?

Quote:
Originally Posted by meticadpa View Post
I'll post pics of the unboxing when I get it for the thread.


Schhaaaweeet!
Obsiden V2.0
(18 items)
 
HP Touchpad
(0 items)
Random Tech Stuff
(27 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 970 @ 4.2Ghz Asus Rampage Formula III ASUS GTX780 12GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840  Toshiba 5tb Thermalright Silver Arrow Windows 10  
MonitorMonitorKeyboardPower
Auria 27" 1440p IPS @85hz Acer H243Hbmid 24"  Ducky Shine Zero TKL MX Browns OCZ 1010watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Syrillian Built Tech Bench (Obsiden Silence) Zowie EC2 Blue SteelSeries QcK Mini Creative ZxR 
AudioAudio
KRK Rokkit 5 Gen2 Tonar USB Condesnsor Mic 
  hide details  
Reply
Obsiden V2.0
(18 items)
 
HP Touchpad
(0 items)
Random Tech Stuff
(27 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 970 @ 4.2Ghz Asus Rampage Formula III ASUS GTX780 12GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840  Toshiba 5tb Thermalright Silver Arrow Windows 10  
MonitorMonitorKeyboardPower
Auria 27" 1440p IPS @85hz Acer H243Hbmid 24"  Ducky Shine Zero TKL MX Browns OCZ 1010watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Syrillian Built Tech Bench (Obsiden Silence) Zowie EC2 Blue SteelSeries QcK Mini Creative ZxR 
AudioAudio
KRK Rokkit 5 Gen2 Tonar USB Condesnsor Mic 
  hide details  
Reply
post #84 of 2630
Quote:
Originally Posted by KarmaKiller View Post
Wow that's really odd. I'm not sure what to say about that.
For 4.3Ghz I'm really surprised you don't need more then 1.2 Vcore. My chip hated anything close to that. If you lower it to say 4.2Ghz, does it do the same thing?
And what's your uncore set at?




Schhaaaweeet!
Oh no no I think I might have confused you I'm only running mine at 3.5GHz it was Star that was doing 4.3....
Would you prefer I get some pictures of my bios and post them?
I have no uncore set as of now. I'll get a few pictures to post up, maybe I'm not setting something properly.
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #85 of 2630
oops.
Sorry, just got home and between reading the thread on my phone and on my PC I must have confused something.
Pics would probably help.
Obsiden V2.0
(18 items)
 
HP Touchpad
(0 items)
Random Tech Stuff
(27 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 970 @ 4.2Ghz Asus Rampage Formula III ASUS GTX780 12GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840  Toshiba 5tb Thermalright Silver Arrow Windows 10  
MonitorMonitorKeyboardPower
Auria 27" 1440p IPS @85hz Acer H243Hbmid 24"  Ducky Shine Zero TKL MX Browns OCZ 1010watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Syrillian Built Tech Bench (Obsiden Silence) Zowie EC2 Blue SteelSeries QcK Mini Creative ZxR 
AudioAudio
KRK Rokkit 5 Gen2 Tonar USB Condesnsor Mic 
  hide details  
Reply
Obsiden V2.0
(18 items)
 
HP Touchpad
(0 items)
Random Tech Stuff
(27 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 970 @ 4.2Ghz Asus Rampage Formula III ASUS GTX780 12GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840  Toshiba 5tb Thermalright Silver Arrow Windows 10  
MonitorMonitorKeyboardPower
Auria 27" 1440p IPS @85hz Acer H243Hbmid 24"  Ducky Shine Zero TKL MX Browns OCZ 1010watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Syrillian Built Tech Bench (Obsiden Silence) Zowie EC2 Blue SteelSeries QcK Mini Creative ZxR 
AudioAudio
KRK Rokkit 5 Gen2 Tonar USB Condesnsor Mic 
  hide details  
Reply
post #86 of 2630
Quote:
Originally Posted by KarmaKiller View Post
oops.
Sorry, just got home and between reading the thread on my phone and on my PC I must have confused something.
Pics would probably help.
No problem I know how that happens first hand. Here are a few pictures for you.

http://img715.imageshack.us/img715/7844/bios4.jpg
http://img704.imageshack.us/img704/9898/bios3w.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/7776/bios2b.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/6660/bios1o.jpg

Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #87 of 2630
pcie -105?
post #88 of 2630
Quote:
Originally Posted by McLaren_F1 View Post
pcie -105?
After going through from 100 to 105 I must have forgotten to set it back to 100 :x
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #89 of 2630
OK, a couple things stand out to me.
1. Your ram has a pretty hefty OC on it. If you dropped that down to 2:8 that may do it. It would drop your ram down to under 1600mhz, but I wouldn't be surprised if that's your first wall.
2. I noticed you haven't touched your VTT. You might have to up that some. Some chips like VTT, others it doesn't seem to make a difference with.
3. On some chips you have to up the PLL voltage. Mine is around 1.86. I've read that up to 1.9 is safe, but I don't like on the brink of voltage limits.

Also on the PCIe clock, 105 is probably the max safe. So if you have to up it for the OC to be stable, make sure you don't go over that. But for now I'd set that back to 100 and test what I mentioned above.
Good luck

edit:
I may have got ahead of myself. Have you even updated to the latest bios? If not, do that first. That helped my OC.
Edited by KarmaKiller - 2/24/10 at 4:40pm
Obsiden V2.0
(18 items)
 
HP Touchpad
(0 items)
Random Tech Stuff
(27 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 970 @ 4.2Ghz Asus Rampage Formula III ASUS GTX780 12GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840  Toshiba 5tb Thermalright Silver Arrow Windows 10  
MonitorMonitorKeyboardPower
Auria 27" 1440p IPS @85hz Acer H243Hbmid 24"  Ducky Shine Zero TKL MX Browns OCZ 1010watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Syrillian Built Tech Bench (Obsiden Silence) Zowie EC2 Blue SteelSeries QcK Mini Creative ZxR 
AudioAudio
KRK Rokkit 5 Gen2 Tonar USB Condesnsor Mic 
  hide details  
Reply
Obsiden V2.0
(18 items)
 
HP Touchpad
(0 items)
Random Tech Stuff
(27 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 970 @ 4.2Ghz Asus Rampage Formula III ASUS GTX780 12GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840  Toshiba 5tb Thermalright Silver Arrow Windows 10  
MonitorMonitorKeyboardPower
Auria 27" 1440p IPS @85hz Acer H243Hbmid 24"  Ducky Shine Zero TKL MX Browns OCZ 1010watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Syrillian Built Tech Bench (Obsiden Silence) Zowie EC2 Blue SteelSeries QcK Mini Creative ZxR 
AudioAudio
KRK Rokkit 5 Gen2 Tonar USB Condesnsor Mic 
  hide details  
Reply
post #90 of 2630
Quote:
Originally Posted by KarmaKiller View Post
OK, a couple things stand out to me.
1. Your ram has a pretty hefty OC on it. If you dropped that down to 2:8 that may do it. It would drop your ram down to under 1600mhz, but I wouldn't be surprised if that's your first wall.
2. I noticed you haven't touched your VTT. You might have to up that some. Some chips like VTT, others it doesn't seem to make a difference with.
3. On some chips you have to up the PLL voltage. Mine is around 1.86. I've read that up to 1.9 is safe, but I don't like on the brink of voltage limits.

Also on the PCIe clock, 105 is probably the max safe. So if you have to up it for the OC to be stable, make sure you don't go over that. But for now I'd set that back to 100 and test what I mentioned above.
Good luck

edit:
I may have got ahead of myself. Have you even updated to the latest bios? If not, do that first. That helped my OC.
Still no luck with those settings as I'm typing this I'm reading your Edit lol, um I did not update my bios and now thinking about it I'm an idiot for not considering that in the first place. I'm not too familiar with flashing Bios any suggestions on the safest/easiest way?
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4GHz EVGA X58 LE EVGA GTX285 2GB 12GB OCZ Platinum 1600MHz (7-7-7-24) 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1x OCZ 60GB Vertex 1x Seagate 320GB Barracuda Sony OEM Lightscribe Win 7 Professional 64-bit Razer Lycosa 
PowerCaseMouse
Antec 850 Semi-Modular CPX Antec 1200 Razer Naga 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Official EVGA X58 SLI/LE/Micro MB Owners Club