Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › HOWTO: SLI on a non-SLI Motherboard (GTX5xx compatible 1.0 final released!)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HOWTO: SLI on a non-SLI Motherboard (GTX5xx compatible 1.0 final released!) - Page 144

post #1431 of 1985
just wanted to also know if i install everything in normal windows after i install the patch and reboot, or do i use the new sli startup? and installed the mod drivers?
post #1432 of 1985
yes, select the new SLI Option when you boot, though it should default on the new SLI option when you boot from now on.
RedCraze
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel core i5 4690k Asus maximus VII Hero MSI 7970 OC TF3 MSI 7970 OC TF3 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaw X 2166mhz 2x8GB Samsung 840 120gb 3tb toshiba Samsung 850 evo 250gb 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG BH12LS35 Blu-Ray USB 3.0 EK-D5 X-RES 250 CSQ  MCP655 EK Supremacy Evo 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Petg Tubing & Darkside Fittings EK Coolstream XE360 w/ AP-15 Push/Pull Ek Coolstream PE360 /AP-15 Push EK-FC7970-CSQ x 2 w/Backplate 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 / Windows 10 Viewsonic vx2703mh  Logitech G15 XFX PRO1050W Black Edition  
CaseMouseMouse Pad
Corsair 900d  Logitech G502 SteelSeries QcK Gaming Mouse Pad 
  hide details  
Reply
RedCraze
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel core i5 4690k Asus maximus VII Hero MSI 7970 OC TF3 MSI 7970 OC TF3 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaw X 2166mhz 2x8GB Samsung 840 120gb 3tb toshiba Samsung 850 evo 250gb 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG BH12LS35 Blu-Ray USB 3.0 EK-D5 X-RES 250 CSQ  MCP655 EK Supremacy Evo 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Petg Tubing & Darkside Fittings EK Coolstream XE360 w/ AP-15 Push/Pull Ek Coolstream PE360 /AP-15 Push EK-FC7970-CSQ x 2 w/Backplate 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 / Windows 10 Viewsonic vx2703mh  Logitech G15 XFX PRO1050W Black Edition  
CaseMouseMouse Pad
Corsair 900d  Logitech G502 SteelSeries QcK Gaming Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #1433 of 1985
Yep sli is set to default on bootup. How long have you had your sli setup on a non sli chipset. I didnt even know it was possible. I have done the physx mod many times currently with 2 6950 ati cards in crossfire and 8800GT for physx, works great for games with physx best of both worlds. Thanks for the help. just tested and flickers still, i am going to reinstall drivers and patch, then mod drivers, and let you know how it works out.
post #1434 of 1985
doesnt seem to make a difference with 2 cards in sli my 1 card gets P8754 in vantage and in sli P10659. I am running 2 GTX260, 1 GTX260 @16x PCI-E and 1GTX260 @4x PCI-E slot. Why are my scores so low?Any ideas?
post #1435 of 1985
Yes i got it working finally, but still flickers in 3dmark vantage, 3dmark 06 works great. just not impressed with the performance only went up just over2000 points more then just with one card? anyone know if this is correct? I thought the score would have been higher. i am runing 1 gtx 260 in 16x and 1 in 4x. performance for a single card in 16x is P8754, and i tested the 4 x slot with the same card and i got P8113. Just thought the score should be higher
like P1800 3d vantage marks. Some help would be appreciated. I only have 1 sli bridge could that be the problem? could it be defective?
post #1436 of 1985
Run MSI afterburner while you do a run, maybe 1 GPU is staying at 2d clocks. Afterburner will show if your cards are running properly.
RedCraze
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel core i5 4690k Asus maximus VII Hero MSI 7970 OC TF3 MSI 7970 OC TF3 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaw X 2166mhz 2x8GB Samsung 840 120gb 3tb toshiba Samsung 850 evo 250gb 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG BH12LS35 Blu-Ray USB 3.0 EK-D5 X-RES 250 CSQ  MCP655 EK Supremacy Evo 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Petg Tubing & Darkside Fittings EK Coolstream XE360 w/ AP-15 Push/Pull Ek Coolstream PE360 /AP-15 Push EK-FC7970-CSQ x 2 w/Backplate 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 / Windows 10 Viewsonic vx2703mh  Logitech G15 XFX PRO1050W Black Edition  
CaseMouseMouse Pad
Corsair 900d  Logitech G502 SteelSeries QcK Gaming Mouse Pad 
  hide details  
Reply
RedCraze
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel core i5 4690k Asus maximus VII Hero MSI 7970 OC TF3 MSI 7970 OC TF3 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaw X 2166mhz 2x8GB Samsung 840 120gb 3tb toshiba Samsung 850 evo 250gb 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG BH12LS35 Blu-Ray USB 3.0 EK-D5 X-RES 250 CSQ  MCP655 EK Supremacy Evo 
CoolingCoolingCoolingCooling
Bitspower Petg Tubing & Darkside Fittings EK Coolstream XE360 w/ AP-15 Push/Pull Ek Coolstream PE360 /AP-15 Push EK-FC7970-CSQ x 2 w/Backplate 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 / Windows 10 Viewsonic vx2703mh  Logitech G15 XFX PRO1050W Black Edition  
CaseMouseMouse Pad
Corsair 900d  Logitech G502 SteelSeries QcK Gaming Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #1437 of 1985
Ok i will try that. i will let you know. what do i do if 1 card is running at 2d clocks?
post #1438 of 1985
where in afterburner do i find this in the MSI Afterburner hardware monitor?
post #1439 of 1985
I ran msi after burner both gpus running 100% during benchmarking 3Dmark 06. i wonder if it could be the sli bridge? i dont have another one on hand to test. I tested both cards and they both work even with one in the x4 slot i still get a good score around 11670 compared to the x16 which is like 14759, so its not the slots or the cards. it says sli in nvcp and its enabled. Any more suggestions?
post #1440 of 1985
I just ran Heaven Benchmark 2.5 the scores were good. only thing when in sli both cards were not operation 100 percent useage, 80% for the top and 75% for the bottom card. i have the second card set for physx while in sli not deticated to physx.
heres the scores for sli
FPS :61.7
Score: 1554
MinFPS :32.3
Max:143.3

Single Card GTX260
FPS:39.0
Score:982
MinFPS:25.2
MaxFPS:73.4

Single card was running 99% useage during the benchmark
I dont know what to believe, I have been trying to get this to work for 3 days now.

Any help?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › HOWTO: SLI on a non-SLI Motherboard (GTX5xx compatible 1.0 final released!)