Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › slave hdd not working
New Posts  All Forums:Forum Nav:

slave hdd not working

post #1 of 7
Thread Starter 
yesterday I had a post about my aunts computer messing up, and how it could not find anything (there were NO directories going too any of the files.
so today I got a winxp pro cd and for some reason, when i get too the point of installation when it asks if you agree too the end user agreement it wont do anything, it says too accept press F8 and too decline press escape. so i am trying somthing new since i cant open them from there own hard drive, does anyone know if i hook up the "bad" hard drive too the computer i am on now, as a slave, will i be able too get files off of that hdd?and also how do you make a startup go into safe mode on purpose? thanks people.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
if you slave it you will be able to take off "some files" but not all and im not sure about safe mood
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3.0 p4 presscott @ 3.7 abit... win xp 19" 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3.0 p4 presscott @ 3.7 abit... win xp 19" 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
school work would be included in "some files" right? I have like alot of essays on that hard drive, but when i tried hooking it up too this computer as a slave, it wouldnt start it said that there was no drive to boot from.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
yea you'll be able to get those files off jjust make sure it boots from your good Hard drive
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3.0 p4 presscott @ 3.7 abit... win xp 19" 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3.0 p4 presscott @ 3.7 abit... win xp 19" 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
even though i have the "bad" hard drive hooked up as a slave and my Good hdd hooked up as a master, it still says there is no drive too boot from. could it be the jumpers in the back of the hdd? I dontknow how too set them too slave and master. does it matter?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
anyone at all¿
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 1 166MHz Sparton Nvid GF8800GTX 128Kb's x2 
Hard DriveOSMonitorPower
10.2Mb's win 3.1 9" black and white 2x D batteries 
CaseMouse
cardboard box ahh!! where?!?!? 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
jmc I am out in Mexico, NY!! Bring the damn thing over an I'll get the data off it for you! I am good at data recovery. I have an IDE to USB adapter just for this purpose. Let me know.

And yes, it does matter. It's usually stated on the drives how to set for master and slave. THe bad drive should be slave.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › slave hdd not working