Overclock.net › Forums › Video Games › PC Gaming › PLZ Help Me Diagnose This Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PLZ Help Me Diagnose This Problem

post #1 of 5
Thread Starter 
Hi, I just bought Civilization IV and there is a serious issue going on when I play that game. I phoned the technical help line of theirs and followed all of their instruction... and ya their pretty much useless. The problem is after I start a game and play for say betweem 1-5 minutes, it will make make whole computer shut off... literally!, the power and everything. It doesn't even give and error window, black screen, like most games when it crashes... it shuts my whole computer off! This is the only game out of the 20 I have that does that. I tried many things like re-install all of the drivers I have on my computer, I've tried re-installing the game plus the patch, putting everything back to stock speed and running dxdiag to test everything. I mean I can't see a problem as to why I can't run Civilization IV if I can run games such as BF2, FEAR, FarCry, COD2, Guild Wards, and the list goes on. PLZ help as AI have spent $68CAN on it
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 4400 Dual-Core DFI SLI-D Windows XP 17" LCD 
PowerCase
Liberty Enermax 630W ThermalRock Dragon Gaming 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 4400 Dual-Core DFI SLI-D Windows XP 17" LCD 
PowerCase
Liberty Enermax 630W ThermalRock Dragon Gaming 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Thread Starter 
BTW, this is my current setup, I see now reason why I can't run it lol.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 4400 Dual-Core DFI SLI-D Windows XP 17" LCD 
PowerCase
Liberty Enermax 630W ThermalRock Dragon Gaming 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 4400 Dual-Core DFI SLI-D Windows XP 17" LCD 
PowerCase
Liberty Enermax 630W ThermalRock Dragon Gaming 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
why
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon 64 3500+ Win ASUS SLi Windows XP HomeEditionsp2 Dell 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Standard 450w generic Gladiator X-Blade 2 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon 64 3500+ Win ASUS SLi Windows XP HomeEditionsp2 Dell 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Standard 450w generic Gladiator X-Blade 2 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
i think he meant now=NO.....what Vid card you have?
Black Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
SB 2500k @ 4.2ghz MSI P67A-GD65 EVGA GTX580 1.5GB 8 GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 SSD DVD-RW Windows 7 X64 Dell U2410 & Apple Cinema 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair TX750 Antec 902 Razer Deathadder 
Mouse Pad
Xtrac XL 
  hide details  
Reply
Black Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
SB 2500k @ 4.2ghz MSI P67A-GD65 EVGA GTX580 1.5GB 8 GB G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 SSD DVD-RW Windows 7 X64 Dell U2410 & Apple Cinema 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair TX750 Antec 902 Razer Deathadder 
Mouse Pad
Xtrac XL 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by jbrown
i think he meant now=NO.....what Vid card you have?
Ops, forgot to list that. I have 2x7800GTX running in SLI mode
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 4400 Dual-Core DFI SLI-D Windows XP 17" LCD 
PowerCase
Liberty Enermax 630W ThermalRock Dragon Gaming 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 4400 Dual-Core DFI SLI-D Windows XP 17" LCD 
PowerCase
Liberty Enermax 630W ThermalRock Dragon Gaming 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: PC Gaming
Overclock.net › Forums › Video Games › PC Gaming › PLZ Help Me Diagnose This Problem