Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Helllp!!!! Quiiick
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Helllp!!!! Quiiick

post #1 of 13
Thread Starter 
hey guys, wats up this is my first time posting

last night i got home, and installed some 256 megs of pc3200 memory on top of my 512 2100 chip and another 256 pc3200 chip.

i rebooted my computer and checked my computer properties to see if the wat it said for memory. the memory read fine, but then i noticed my cpu clock speed was at 1.25 ghz, and ALL of a sudden i realized how slow the pc was running.

i thought ok maybe my father reset the cmos jumper or something since once and a while the computer wont boot after killing the power for a few minutes. (weird)

so i get into the bios and change back my settings to 167/12.5

i reset my computer and the board clock speed shows as 2.08ghz or suttin like that which is what I usually had the pc running at.

i rebooted but windows showed it as 1.20 or 1.25 or something like that.

i said ***, and jumped online on a near by pc for some answers and to make sure i was settin my stuff correct.

i went back into bios and played around with it some more, and was able to get the pc to boot up as 2.25 at one point. i thought sweet, i got this thing to post faster than i ever have before, nice. so i went into windows to test stability ect and when i got there it ****in STILL registered as 1.25.

i thought ***?! and reset my cmos, this time keepin the jumper off for a while.

on return to bios i configed to factor 166/12.5 for the 1.92 clock speed my chip is supposed to be.

reset the computer, and it wont register, it shows as 1200 EVEN IN THE POST TEST!!

now im pissed, *** did i do, so i remove all my pc3200 memory leaving just the 512 2100 chip in there, reset the cmos and try again.

try as i might (for 2 ****in hours) I CANNOT get the the processor to the correct clock speed even at the factory settings!!!!

i dont get it *** could i have done? i dont believe it was me since the computer showed 1.25ghz from the start when i first got home.

is it possible that puttin in the new chip of 3200 ****ed something up?

help guys

im runnin an:

amd athlon xp2600+ barton core
soyo kt-400 dragon ultra mobo
512 2100, and 2 256 pc3200 memory
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
post #2 of 13
Thread Starter 
i took out the pc2100 chip, and replaced it with the two pc3200 chips, i set the dram to 200, multiplier to 12.5, and fsb setting to 121 (i forgot to see wat that set it to) it runs at 1.53ghz, and thats as fast as i can get it without changin the voltage.

but still, i CANNOT get it to be the correct ghz at 166/12.5 which should be 1.92, instead it registers at 1200mhz. ***!!!!!!!!!!!!!!!!

it DID not do that last night when i first reset, it would accept the changes, display the correct mhz during the POST, but wouldnt register in windows.

now it wont register on post either.

someone help please
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
Can you fill out your rig info in the user control panel? that will help us help you.

Also, if you don't have cpuz please download it and post some screenshots of the main tab and the memory tab. That will give you information as to what your computer is actually running.
Darkness
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabye GA-EP45-UD3P EVGA GTX660 8GB G.Skill PK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 640GB & Samsung F1 750Gb LG BD & HD Windows 8 Pro x64 HP w2207 
KeyboardPowerCaseMouse
FILCO FKBN87M/NPEK Enermax Modu82+ 525w CM 690 Logitech G9x 
Mouse PadAudio
Razor Destructor ODAC 
  hide details  
Reply
Darkness
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 Gigabye GA-EP45-UD3P EVGA GTX660 8GB G.Skill PK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 640GB & Samsung F1 750Gb LG BD & HD Windows 8 Pro x64 HP w2207 
KeyboardPowerCaseMouse
FILCO FKBN87M/NPEK Enermax Modu82+ 525w CM 690 Logitech G9x 
Mouse PadAudio
Razor Destructor ODAC 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Thread Starter 
well?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
Thread Starter 




with 768 of pc2100 only

this is at the stock bios settin, no changes made, to get the correct clock speed i believe it is 166/12, but this registers as 1200 mhz for some reason
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Each time you reboot in your bios is your chip given at 1.25ghz?

if so i'd recommend flashing your motherboard bios.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom2 x4 955 MSI 790FX-GD70 XFX 5750 512Mb 8 Gb Generic 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Crucial 64Gb SSDs in RAID 0 Windows 7 21in LG Logitech G19 
PowerCaseMouse
PCP&C 510w SLI Themaltake Shark RAT 7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom2 x4 955 MSI 790FX-GD70 XFX 5750 512Mb 8 Gb Generic 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x Crucial 64Gb SSDs in RAID 0 Windows 7 21in LG Logitech G19 
PowerCaseMouse
PCP&C 510w SLI Themaltake Shark RAT 7 
  hide details  
Reply
post #7 of 13
I recall a similar thing happened to an old P4 rig I had from a bad BIOS flash. Flashing the BIOS again sorted it out though and as already mentioned, may be worth a try in your case.
post #8 of 13
Thread Starter 


i got it to work, this is with the 512 pc3200 memory. only problem is i cant get it any higher than this, do i need to increase voltage? i get a beep, pause beeeep beep beep, when i try to post. (that beep sequence is the same i sometimes get when i power down the pc and turn it back on, to get it to boot i have to pull the cmos jumper on and off real quick, not long enough to reset the cmos. what is this beep?

1 short, one long 2 shorts in a row

beep - beeeep beep beep

cool, i got it the clock speed goin and im sure i can get it to go with the pc2100 memory now that i figured out what im doing a little bit more, but i still dont understand why i am not able to JUST set the dram setting to 166, and have it work like it did before.

maybe ill try a reflash?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
post #9 of 13
Thread Starter 
also why does it register as Unknown CPU type, its done this since day one?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon XP2600+ Barton Soyo KT-400 Dragon Ultra Windows Xp Pro NEC Multisync LCD1700v 
KeyboardMouse
Logitec Wireless Intellimous Explorer 2.0 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
I think it's best that you don't mix RAM that have different timings and frequencies and just leave your rig how it is now that you've got it working again.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Helllp!!!! Quiiick