Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Folding@Home Guides and Tutorials › [Windows 7] Setting up the SMP client (v6.34)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Windows 7] Setting up the SMP client (v6.34) - Page 26  

post #251 of 1425
Thread Starter 
Doesn't look as though there's been enough consistent folding for HFM to get an accurate reading yet. Leave it running for a little while, then come back with a PPD and TPF reading (or SS).
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
post #252 of 1425
Quote:
Originally Posted by zodac View Post
Doesn't look as though there's been enough consistent folding for HFM to get an accurate reading yet. Leave it running for a little while, then come back with a PPD and TPF reading (or SS).
Sounds good. But it just dropped like a stone again to 497ppd and 13:37 tpf.

Either way I'll give it overnight to see what it does though and post results in the morning. Thanks for walking us through all these issues Zodac!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
post #253 of 1425
Thread Starter 
Definitely something wrong there. 500 PPD on an i7, on an a3?!

Has your CPU been massively underclocked?
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
post #254 of 1425
Quote:
Originally Posted by zodac View Post
Definitely something wrong there. 500 PPD on an i7, on an a3?!

Has your CPU been massively underclocked?
I had it at 4ghz before the pump went out on me, now it is running at stock settings. Just opened up CPU-Z to verify it wasn't something stupid; and yep corespeed is at 2.8ghz; coretemp is showing 3 cores pegged at 100% and one that moves between 70-85%

*Edit added screenshot and LOL TPF = LEET 1337
I hope this doesn't mean that something bad happened to my cpu when that pump died...

Edited by werds - 4/9/10 at 5:59pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
post #255 of 1425
Thread Starter 
Someone give me a hand here; there must be something I'm missing...

Check your Task Manager> Processes tab. Is anything else using up the CPU cycles?
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
post #256 of 1425
Quote:
Originally Posted by zodac View Post
Someone give me a hand here; there must be something I'm missing...

Check your Task Manager> Processes tab. Is anything else using up the CPU cycles?
Nothing that I can see and I set FAHCORE_a3.exe to above normal priority.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
post #257 of 1425
Thread Starter 
I'm sorry, but I can't explain it.I'm heading off now, but I'll leave you with one last suggestion. Restart the computer. Then once the client starts up, let it run for 20 minutes. If the TPF is still over 10 minutes, then I don't think there's anything else you can do.

Hopefully someone will drop by and give you answer, but that's all I've got for tonight.
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
post #258 of 1425
Is this a3 unit one that you started before the pump went out? Can you verify that all 8 threads are being used under task manager? Maybe the core got corrupted somehow and it would be best to delete it and start on a new a3 unit.
Folding Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 EVGA x58 758 R.2 EVGA GT210 6gb Patriot DDR3 1600C8 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Ubuntu 10.4 ACER 22" 1080P Antec Earthwatts 430w Delta 
Case
CM Storm Sniper 
  hide details  
Folding Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 EVGA x58 758 R.2 EVGA GT210 6gb Patriot DDR3 1600C8 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Ubuntu 10.4 ACER 22" 1080P Antec Earthwatts 430w Delta 
Case
CM Storm Sniper 
  hide details  
post #259 of 1425
Quote:
Originally Posted by zodac View Post
I'm sorry, but I can't explain it.I'm heading off now, but I'll leave you with one last suggestion. Restart the computer. Then once the client starts up, let it run for 20 minutes. If the TPF is still over 10 minutes, then I don't think there's anything else you can do.

Hopefully someone will drop by and give you answer, but that's all I've got for tonight.
restarted the client and after 30 minutes the PPD went back up to 3k - I think that is still low even at 2.8ghz but being new to folding I am not sure what normal should be... at least the TPF dropped back down to just under 5 minutes.


Quote:
Originally Posted by louze001 View Post
Is this a3 unit one that you started before the pump went out? Can you verify that all 8 threads are being used under task manager? Maybe the core got corrupted somehow and it would be best to delete it and start on a new a3 unit.
Yes it is. I checked task manager and cpu-z and both recognize 8 threads and task manager shows 8 threads.

I am going to head to bed and let this unit finish out since at current pace it might just meet deadline, then when I wake in the morning if the PPD is still pitifull or below where you guys think it should be I will delete the core in the folding folder and reboot that way.

Thanks for the options and ideas!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
post #260 of 1425
Alright got another A3 WU finally (the one form last night refused to send info to the servers until I restarted the client apparently...).

The CPU at 2.8GHz is kicking this one at 9730ppd - is that more in the normal range?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K Gigabyte GA-77X-UD5H IGP Intel HD4000 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2x4GB) DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
512gb Crucial M4 & 2x750GB WD Blacks in Raid 0 Lite-On iHAS424-98 Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit Acer G24 24" 2ms@1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
USB Keyboard SILVERSTONE ST1000-P 1000W Case Labs MH10 #1 Logitech Wireless 
  hide details  
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
This thread is locked  
Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Folding@Home Guides and Tutorials › [Windows 7] Setting up the SMP client (v6.34)