Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club - Page 643

post #6421 of 13131
Does the extreme board fit in the 690 II Advanced case?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo @ 2.4Ghz Apple Logic Board nVidia GeForce 320M 2Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250Gb Hitachi Apple DvD Drive Mac OS X (latest version) Apple 13" LCD Display 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple MacBook keyboard Apple MacBook Charger/10 Hour Battery Apple MacBook Laptop Trackpad/Wireless Mouse for COD4 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo @ 2.4Ghz Apple Logic Board nVidia GeForce 320M 2Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250Gb Hitachi Apple DvD Drive Mac OS X (latest version) Apple 13" LCD Display 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple MacBook keyboard Apple MacBook Charger/10 Hour Battery Apple MacBook Laptop Trackpad/Wireless Mouse for COD4 
  hide details  
Reply
post #6422 of 13131
Hard to Say mate, the extreme is billed as e-atx but it's actually half way between atx and e-atx so while there are some cases that are specced for atx that will fit it others won't. Having looked at the M/B tray in the 690 II adv there are cable run holes in it adjacent the M/B mounts which would indicate that it'd accommodate the extra inch in width of the extreme, though it may obscure these runs slightly causing some cable management headaches if you plan to use them.
BlackMesa 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD phenom II 1090t @4.15 1.47v 3010NB 1.38v Asus Crosshair IV Extreme Xfx 6970 CF G.Skill Flare 2000mhz 7-9-7-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Ocz colossus SSD 120gb Pioneer BR/w/R dvd Windows 7 64 Alienware OptX AW2310 
KeyboardPowerCaseMouse
Alienware tactx Antec 1200w quattro Corsair obsidian 800D modded Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
BlackMesa 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD phenom II 1090t @4.15 1.47v 3010NB 1.38v Asus Crosshair IV Extreme Xfx 6970 CF G.Skill Flare 2000mhz 7-9-7-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Ocz colossus SSD 120gb Pioneer BR/w/R dvd Windows 7 64 Alienware OptX AW2310 
KeyboardPowerCaseMouse
Alienware tactx Antec 1200w quattro Corsair obsidian 800D modded Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
post #6423 of 13131
Quote:
Originally Posted by eclipseaudio4 View Post
Ok 5870 + 260 you might as well make red IMHO just does not work well enough yet. Games crash it does not use the 260 in some cases where it says it will RE5 for example.
Those scores still blow my old 4890's away though at 15000 in vantage. Your CPU score is about 200 points higher than mine was at 4ghz. CPU/nb difference accounts for this? Is there a CPU benchmark(maybe vantage?) we could include in the Google ss's to show the differences between setups? Though obviously it'd need us to ID whether we're ati, nvidia or ati with a dedicated physx?
BlackMesa 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD phenom II 1090t @4.15 1.47v 3010NB 1.38v Asus Crosshair IV Extreme Xfx 6970 CF G.Skill Flare 2000mhz 7-9-7-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Ocz colossus SSD 120gb Pioneer BR/w/R dvd Windows 7 64 Alienware OptX AW2310 
KeyboardPowerCaseMouse
Alienware tactx Antec 1200w quattro Corsair obsidian 800D modded Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
BlackMesa 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD phenom II 1090t @4.15 1.47v 3010NB 1.38v Asus Crosshair IV Extreme Xfx 6970 CF G.Skill Flare 2000mhz 7-9-7-24 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Ocz colossus SSD 120gb Pioneer BR/w/R dvd Windows 7 64 Alienware OptX AW2310 
KeyboardPowerCaseMouse
Alienware tactx Antec 1200w quattro Corsair obsidian 800D modded Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
post #6424 of 13131
Guys I've just got my extreme but can't install windows.

I set it to RAID, set up the array and when I put the windows disk in it fails to get passt the windows screen.

RAID was fine on msi 790fx gd70

Any ideas?
post #6425 of 13131
Quote:
Originally Posted by eclipseaudio4 View Post
Well ran a few benchmarks. Lucid is pissing me off does not want to post with 2nd 260 216. Vantage is being a PITA, going to see If I can fix that now. And here is haven 5870 only and 5870 + 1 GTX260 216
Which slots are you trying to use + was lucid already installed before having all 3 GPUs installed, or after?

Reason: You know you can't use slot 5 for a GPU until Lucid has been installed yes? Shouldn't affect posting but who knows give it a try.

Just for giggles, I would definitely just try Slot 1,2,4 first. Failing to post could be NB overclock. Don't forget you are now running a 3rd chipset , NB frequency affects every system on your motherboard. Send it to stock. Also, have are you 100% positive the 260s are in working order?

Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
Guys I've just got my extreme but can't install windows.

I set it to RAID, set up the array and when I put the windows disk in it fails to get passt the windows screen.

RAID was fine on msi 790fx gd70

Any ideas?
I suggest grabbing the drivers from usa.asus.com for the Chipset and extract them to a USB drive, and use that driver for AHCI x64 Raid Driver during Windows 7 installation. Installing windows with the wrong/bad/old RAID driver can definitely cause this issue.
Edited by RagingCain - 12/25/10 at 10:36am
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
post #6426 of 13131
Quote:
I suggest grabbing the drivers from usa.asus.com for the Chipset and extract them to a USB drive, and use that driver for AHCI x64 Raid Driver during Windows 7 installation. Installing windows with the wrong/bad/old RAID driver can definitely cause this issue.
Dude it wont even get to the splash screen to even begin the installation.

When trying in IDE mode it says a file is missing or corrupt but the disk looks fine
post #6427 of 13131
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by RagingCain View Post
Which slots are you trying to use + was lucid already installed before having all 3 GPUs installed, or after?

Reason: You know you can't use slot 5 for a GPU until Lucid has been installed yes? Shouldn't affect posting but who knows give it a try.

Just for giggles, I would definitely just try Slot 1,2,4 first. Failing to post could be NB overclock. Don't forget you are now running a 3rd chipset , NB frequency affects every system on your motherboard. Send it to stock. Also, have are you 100% positive the 260s are in working order?



I suggest grabbing the drivers from usa.asus.com for the Chipset and extract them to a USB drive, and use that driver for AHCI x64 Raid Driver during Windows 7 installation. Installing windows with the wrong/bad/old RAID driver can definitely cause this issue.
I tried 1,2,4 and 1,2,5. Lucid was not installed before I tried. the 260's are perfect.
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
post #6428 of 13131
Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
Dude it wont even get to the splash screen to even begin the installation.

When trying in IDE mode it says a file is missing or corrupt but the disk looks fine
Do you have anything overclocked or is at stock? Is your memory new? I.e. have you configured it with the right timings and voltage? Have you ran Memtest86 on it yet?

Quote:
Originally Posted by eclipseaudio4 View Post
I tried 1,2,4 and 1,2,5. Lucid was not installed before I tried. the 260's are perfect.
Did I hear you say: "Thats right RC, lets lower the NB clock and see if it posts. Even though I really want to keep a high NB speed, thats a fantastic idea, trying with stock clocks!"

I could swore I heard someone say that... hahaha.

Might need more voltage? I remember having an issue over 2800 MHz myself. I shrugged it off as I stabled my OC with 3 cards already in the mix.
Edited by RagingCain - 12/25/10 at 11:53am
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
post #6429 of 13131
i like how when i try to uninstall Rog Gamefirst it blue screens my computer
Lan Tank
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 P8Z77-V PRO NVIDIA GeForce GTX 670 16GB Crucial Ballistix Tactical Tracer 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate 500 GB X2 Corsair Force 3 90GB SSD Lite On 18x dvd drive Thermaltake water 2.0 extreme 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium x64 ASUS 23inch 1080p led Logitech G11 Seasonic X series 650w 
CaseMouse
NZXT Switch 810 Razer Naga 2012 
  hide details  
Reply
Lan Tank
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3/i5/i7 P8Z77-V PRO NVIDIA GeForce GTX 670 16GB Crucial Ballistix Tactical Tracer 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate 500 GB X2 Corsair Force 3 90GB SSD Lite On 18x dvd drive Thermaltake water 2.0 extreme 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Premium x64 ASUS 23inch 1080p led Logitech G11 Seasonic X series 650w 
CaseMouse
NZXT Switch 810 Razer Naga 2012 
  hide details  
Reply
post #6430 of 13131
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by RagingCain View Post
Do you have anything overclocked or is at stock? Is your memory new? I.e. have you configured it with the right timings and voltage? Have you ran Memtest86 on it yet?



Did I hear you say: "Thats right RC, lets lower the NB clock and see if it posts. Even though I really want to keep a high NB speed, thats a fantastic idea, trying with stock clocks!"

I could swore I heard someone say that... hahaha.

Might need more voltage? I remember having an issue over 2800 MHz myself. I shrugged it off as I stabled my OC with 3 cards already in the mix.

The thing about NB is that it hangs trying to load the VGA bios. So I dont think thats it but just to make you happy I will try lowering the NB speed.
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club