Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club - Page 647

post #6461 of 13131
Quote:
Originally Posted by [CyGnus] View Post
wowww too much voltage why??? I run 300FSB with CPU-NB of 1.3250v and NB 1.2150v set in BIOS win will read a bit more... and I fold 24/7... i have a 80mm fan on the NB it might help (NB 36/37ºC)
I have no idea honestly, I just want to fix my issue and boost it to 4Ghz

I am about to purchase a new RAM next week now that I have money, but not sure if it's a good idea? Maybe it's a voltage issue and not RAM?
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
post #6462 of 13131
Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
It's installing

Minus a stick of RAM though

Thing is when testing each stick individually the system works and installs loverly, And then as soon as I run both sticks together it fails the install again, faulty board?
Go ahead and install win 7 and get it up and runing with 1 stick of memory and then try adding the other stick and run microsoft memery test.

If you had the ram in the red memory slots try putting them in the black memory slots this will test the motherboard and the memory sticks.
If the memory works in the black slots in maybe the motherboard but if the memory has problems in the black slots it maybe one of the memory stick.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
post #6463 of 13131
Its running now and after testing it appears I have a faulty red and black DIMM slot.

Gutted that half of my DIMM slots are dead from the factory

Also can't play games as I get a BSOD the second I even attempt to run even a basic game.

Board sucks at overclocking as well, Can anyone give me some basic settings for a 270fsb

Not happy or impressed with this board at all
post #6464 of 13131
Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
Its running now and after testing it appears I have a faulty red and black DIMM slot.

Gutted that half of my DIMM slots are dead from the factory

Also can't play games as I get a BSOD the second I even attempt to run even a basic game.

Board sucks at overclocking as well, Can anyone give me some basic settings for a 270fsb

Not happy or impressed with this board at all
ether put your mem in the red slots or the black slots but not red and black at the same time unless you are using 4 sticks

for your games try your 5850's in crossfire in slots 1 and 3 and remove that 9800 for a few days

check to make sure that your mem is all the way in the slots
these slots are different than the older slots
Edited by Tweeky - 12/26/10 at 2:24pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
post #6465 of 13131
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
Its running now and after testing it appears I have a faulty red and black DIMM slot.

Gutted that half of my DIMM slots are dead from the factory

Also can't play games as I get a BSOD the second I even attempt to run even a basic game.

Board sucks at overclocking as well, Can anyone give me some basic settings for a 270fsb

Not happy or impressed with this board at all
I guarantee the board does not suck at overclocking. (running 320FSB @4004Ghz and 3200 NB with ram @ 1707) Maybe your board is bad or it could be that your memory does not work properly with the board. Is it on the QVL?
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
post #6466 of 13131
Quote:
Originally Posted by Tweeky View Post
ether put your mem in the red slots or the black slots but not red and black at the same time unless you are using 4 sticks

for your games try your 5850's in crossfire in slots 1 and 3 and remove that 9800 for a few days

check to make sure that your mem is all the way in the slots
these slots are different than the older slots
How can I run my memory in the red or black slots when I just said I have one red and one black slot that's dead? Did you ignore that??

And my 5850's are in slots 1 and 3 and I removed my 9800GT earlier and it still BSOD's
post #6467 of 13131
Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
How can I run my memory in the red or black slots when I just said I have one red and one black slot that's dead? Did you ignore that??

And my 5850's are in slots 1 and 3 and I removed my 9800GT earlier and it still BSOD's
He isn't ignoring it, but many of the problems you are describing sound like an incorrect setup on your memory settings from either Voltages to the Timings.

You were telling us you melted your last motherboards VRM, so despite it being possible it was a hardware failure, it could easily have been user error, you have to be delicate and patient. Every new board needs new settings so thats why your old ones don't work. If any new motherboard you got had the exact same settings it was coincidence or luck, thats all.

We are trying to help you, so don't be rude. The last time I checked, we don't get paid for this (unless someone forgot to tell me about direct deposit??? )

When you blew up your last motherboard it is possible you damaged your CPU.

Having DIMM slots that are "dead" could be a fried Memory Controller (which is CPU), incorrect Voltage on DRAM, or incorrect timings, or possibly the motherboard itself.

You also said you are trying to boot with a FSB of 270, so what speed are you running your memory, and for that matter, tell us EVERY setting you are trying to post with and maybe we can help you.

I also don't ever remember seeing your RAM on the motherboards QVL and we see users just buying the motherboard all the time, and EXPECTING their old RAM or just random memory they picked up for it to work perfectly and it doesn't work like that, ever. If it does work, its pure luck or very tweaked settings.

Does that officially rule out the motherboard? No. When we exhaust all other avenues of figuring things out, thats when you should consider an RMA or return. Otherwise you will just get another motherboard in the mail after waiting 3~4 weeks, and you will have the same issues.
Edited by RagingCain - 12/26/10 at 2:56pm
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
post #6468 of 13131
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by antuk15 View Post
How can I run my memory in the red or black slots when I just said I have one red and one black slot that's dead? Did you ignore that??

And my 5850's are in slots 1 and 3 and I removed my 9800GT earlier and it still BSOD's
sounds like memory problems.
1.) it wont run dual channel
2.) random BSOD's

what model memory do you have?
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
post #6469 of 13131
How many ram kit have your purchase so far? Lol, I find it amazing you're still having ram problems. After all, it may not be the ram, have you check something else?

Quote:
Originally Posted by kcuestag View Post
I have no idea honestly, I just want to fix my issue and boost it to 4Ghz

I am about to purchase a new RAM next week now that I have money, but not sure if it's a good idea? Maybe it's a voltage issue and not RAM?
post #6470 of 13131
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by raisethe3 View Post
How many ram kit have your purchase so far? Lol, I find it amazing you're still having ram problems. After all, it may not be the ram, have you check something else?
IIRC he has not yet gotten any other ram.

ASUS MB's are one of the strictest I have ever seen when it comes to following the QVL, and the ROG boards are even stricter. Now if the ram is on the QVL I would be more apt to suggest something else but seeing as I had some mushkins that worked fine even with a 350 FSB on another MB and then when it came to this one could not post over 250 I am going to say most of the time if it's not on the QVL that may very well be the problem.
Edited by eclipseaudio4 - 12/26/10 at 2:57pm
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club