Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club - Page 702

post #7011 of 13131
I am using the formula. Using the go button too start I get the dram and go button light too alternate but that's as far as it will go...fans connected to the board will start as we'll
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
post #7012 of 13131
I an using a formula. Now after half an hoer of removing the cmos battery and using the go button to start the go and dram lights keep blinking. Does not end with different ram modules in current slots.restarted and now the dram light keeps blinking. And that's about it. cpu fan is running as well.
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
post #7013 of 13131
just a dummy question, do you have to use the 4+4 phase power connection or can i just use 1 4pin power to run the board? trying to not upgrade my psu till next month but would still like to use my board. Thanks
Haf of an 2500K
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500K MSI GD65 GTX 580 Windforce G Skill ECO 
Hard DriveOSKeyboardPower
64GB A-Data SSD+500GB F3 Win7 Razer Blackwidow 750W Black Edition 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Razer Deathadder X-Trac Ripper 
  hide details  
Reply
Haf of an 2500K
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 2500K MSI GD65 GTX 580 Windforce G Skill ECO 
Hard DriveOSKeyboardPower
64GB A-Data SSD+500GB F3 Win7 Razer Blackwidow 750W Black Edition 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Razer Deathadder X-Trac Ripper 
  hide details  
Reply
post #7014 of 13131
Quote:
Originally Posted by mav2000;12078606 
I an using a formula. Now after half an hoer of removing the cmos battery and using the go button to start the go and dram lights keep blinking. Does not end with different ram modules in current slots.restarted and now the dram light keeps blinking. And that's about it. cpu fan is running as well.

Can you try with a single stick?

Check video card cables and seating too while you are at it.
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
post #7015 of 13131
Tried with one stock in two different slots....No go. Removed and reseated ram Sill no go. So am going to leave the cmos battery out over night and try

Btw, anyway to force flash the board. I remember doing it on my old board with an ami bios
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
post #7016 of 13131
Quote:
Originally Posted by mav2000;12079078 
Tried with one stock in two different slots....No go. Removed and reseated ram Sill no go. So am going to leave the cmos battery out over night and try

Btw, anyway to force flash the board. I remember doing it on my old board with an ami bios

Try this to force flash it. http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20080411095605234&board_id=1&model=P5K+Premium%2fWiFi-AP&page=1&SLanguage=en-us
AMD-1
(13 items)
 
AMD-2
(8 items)
 
INTEL-1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 ASUS CrosshairV Formula Power Color AX7970 G.Skill Ripjaws Z 2400 10-12-12-31 
Hard DriveCoolingOSPower
A-Data 256G EK Supreme HF, Water Chiller Windows 8 x64 Seasonic Gold X850 
Case
LianLi PC-A77 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8320 Gigabyte 990FXA-UD7 Sapphire HD6970 1600 11-11-11-28 
Hard DriveCoolingPowerCase
OCZ Vertex3 120Gb Heatkiller 3.0, GTX140 + GTX120 Seasonic Gold X650 Lian Li PC-7FN 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Maximus V Gene Sapphire HD7950 OCZ Platinum 1600 7-7-7-24 
Hard DriveCoolingPower
SanDisk 256G Enermax ETD-T60-TB 650W 
  hide details  
Reply
AMD-1
(13 items)
 
AMD-2
(8 items)
 
INTEL-1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8350 ASUS CrosshairV Formula Power Color AX7970 G.Skill Ripjaws Z 2400 10-12-12-31 
Hard DriveCoolingOSPower
A-Data 256G EK Supreme HF, Water Chiller Windows 8 x64 Seasonic Gold X850 
Case
LianLi PC-A77 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8320 Gigabyte 990FXA-UD7 Sapphire HD6970 1600 11-11-11-28 
Hard DriveCoolingPowerCase
OCZ Vertex3 120Gb Heatkiller 3.0, GTX140 + GTX120 Seasonic Gold X650 Lian Li PC-7FN 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770K Maximus V Gene Sapphire HD7950 OCZ Platinum 1600 7-7-7-24 
Hard DriveCoolingPower
SanDisk 256G Enermax ETD-T60-TB 650W 
  hide details  
Reply
post #7017 of 13131
Quote:
Originally Posted by KillerMike84;12076208 
I just got my motherboard this bad boy is nice i can't wait for to do my 2-Way CrossFire XfX HD 5830's

go go crossfire yessir.gifband.gifapplaud.gifthumb.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
post #7018 of 13131
Quote:
Originally Posted by richie_2010;12076224 
i got the crosshair extreme 4 xmas from my gf and brought the 1055t 95 watt version processor yesterday and just installed it. in everest and aod im getting core temps of 10-12 an 17 in load cpu is at 30 to 34 load, is this right

i normally run about 34 C to 58 C
try PC Probe II on the dvd or download from ASUS
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
post #7019 of 13131
Quote:
Originally Posted by Blue Destroyer;12078866 
just a dummy question, do you have to use the 4+4 phase power connection or can i just use 1 4pin power to run the board? trying to not upgrade my psu till next month but would still like to use my board. Thanks

yes
see page 2-38 of the formula manual
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
post #7020 of 13131
Quote:
Originally Posted by mav2000;12078606 
I an using a formula. Now after half an hoer of removing the cmos battery and using the go button to start the go and dram lights keep blinking. Does not end with different ram modules in current slots.restarted and now the dram light keeps blinking. And that's about it. cpu fan is running as well.

there is a button on back to reset this way you do not have to remove the battery see page 2-28 in the manual
check cpu pins
check memory and list moddel number and make of memory
check CPU fan is plug in to the CPU fan connector
check 8-pin EATX12V plug is plug in to the cpu 8-pin connector
use 1 video card in pciex16 slot no. 1 see page 2-6
remove all other cards temp.
Edited by Tweeky - 1/20/11 at 2:20pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club