Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club - Page 779

post #7781 of 13132
Quote:
Originally Posted by danw635 View Post
I have run both of those tests. I will try your timings next.
just a thought... but did you run memtest 1 ram module at a time for at least 3 passes on each? i know its a PITA but ive read of people finding errors that way.
PiranhaMoose
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k ASUS P8Z68 V-PRO/GEN 3 Powercolor Red Dragon RX-580 8gb Mushkin Blackline  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB SSD  Seagate 1TB 7200.12 sata III Lite-On 24x iHAS424-98 Noctua NH-D14 (2x Delta AFC1212D fans) 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit (build 7601) Samsung Syncmaster T260HD (1920x1200) Logitech Corsair HX750 watts 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master HAF XB EVO Logitech G700 logitech G35 Grado SR80i 
  hide details  
Reply
PiranhaMoose
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2600k ASUS P8Z68 V-PRO/GEN 3 Powercolor Red Dragon RX-580 8gb Mushkin Blackline  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB SSD  Seagate 1TB 7200.12 sata III Lite-On 24x iHAS424-98 Noctua NH-D14 (2x Delta AFC1212D fans) 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64bit (build 7601) Samsung Syncmaster T260HD (1920x1200) Logitech Corsair HX750 watts 
CaseMouseAudioAudio
Cooler Master HAF XB EVO Logitech G700 logitech G35 Grado SR80i 
  hide details  
Reply
post #7782 of 13132
Quote:
Originally Posted by piranhamoose View Post
just a thought... but did you run memtest 1 ram module at a time for at least 3 passes on each? i know its a PITA but ive read of people finding errors that way.
I didnt test for 3 passes on each, but I did do two. I figure if these new timings/voltages dont work, ill test them all again. but this is driving me crazy.

new probe shots
post #7783 of 13132
Quote:
Originally Posted by danw635 View Post
I have run both of those tests. I will try your timings next.
if the above items are not working then try Ai Overclock Tuner set to D.O.C.P. see page 3-10 in the extreme manual Sec. 3.3.2 and then pick profile #1 or 1600
save and reboot
go into bios and check and see what your board set your memory to this should be close

then if still not working
do a reset with button on the back see page 2-33 in the extreme manual, item number 6
see page 2-50 in the extreme manual [the go button]
pess and hold while booting

then goto bios and see what the board set the memory to
Edited by Tweeky - 3/5/11 at 4:58pm
 
CH6H BIOS 1501
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X CrossHair 6 Hero 2@XFX 6950 crossfire Gskill Flares  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2@120 ssd 2@640 WD black seagate 2T 2@DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Zalman 9900 max windows 10 pro 27" ws logitech mk700 
PowerCaseMouse
750w cooler master atcs 840 logitech m705 
  hide details  
Reply
 
CH6H BIOS 1501
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X CrossHair 6 Hero 2@XFX 6950 crossfire Gskill Flares  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2@120 ssd 2@640 WD black seagate 2T 2@DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Zalman 9900 max windows 10 pro 27" ws logitech mk700 
PowerCaseMouse
750w cooler master atcs 840 logitech m705 
  hide details  
Reply
post #7784 of 13132
Question for the Crosshair Gods, So i have a Extreme board bought off a member here on OCN. I was short a few parts so it pretty much sat installed in the case till everything was here. At one point i used my old GPU to boot it up so i could get into Bios and everything was fine, no problems at all. Few days later i get my GPU and OS so i go to run it after installing it and i get the Red CPU LED.

Now I have tried no ram just CPU and same thing
I tried nothing but just power and i get the LED
I got my other sig rig which is a Formula and swapped CPUs just be sure and the 1090 ran fine on the formula but the 955 gave me the RED LED

Im thinking i have a bad board now, granted it ran great for last person which was RagingCain, and booted fine for me before. Maybe when i installed the GPU so made something mad i dunno. Any Ideas i could try before sadly having to go through an RMA process?
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
post #7785 of 13132
Quote:
Originally Posted by Cpyro View Post
Question for the Crosshair Gods, So i have a Extreme board bought off a member here on OCN. I was short a few parts so it pretty much sat installed in the case till everything was here. At one point i used my old GPU to boot it up so i could get into Bios and everything was fine, no problems at all. Few days later i get my GPU and OS so i go to run it after installing it and i get the Red CPU LED.

Now I have tried no ram just CPU and same thing
I tried nothing but just power and i get the LED
I got my other sig rig which is a Formula and swapped CPUs just be sure and the 1090 ran fine on the formula but the 955 gave me the RED LED

Im thinking i have a bad board now, granted it ran great for last person which was RagingCain, and booted fine for me before. Maybe when i installed the GPU so made something mad i dunno. Any Ideas i could try before sadly having to go through an RMA process?
try the reset button on back
check 24 pin and 8 pin power connectors
a fan must be plug in to the cpu fan connector
check pins on bottom of cpu
try the old video card
 
CH6H BIOS 1501
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X CrossHair 6 Hero 2@XFX 6950 crossfire Gskill Flares  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2@120 ssd 2@640 WD black seagate 2T 2@DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Zalman 9900 max windows 10 pro 27" ws logitech mk700 
PowerCaseMouse
750w cooler master atcs 840 logitech m705 
  hide details  
Reply
 
CH6H BIOS 1501
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 @ 4389 MHz Crosshair V Formula 2 @ XFX-695X-ZDDC Crossfire G.skill F3-16000CL7D-4GBFLS 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2 @ MKNSSD120GB-DX SSD SATA III Raid 0 2 WD 640GB Blacks SATA III Raid 0 2-Liteon iHAS424-98 LS Zalman 9900 Max Red 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 64 bit SP1 Samsung PX2370 Logitech MK700 Thermaltake TR2 850w 
CaseMouseAudioOther
Cooler Master ATCS 840 Logitech M705 Supreme FX X-Fi 2 AFT card reader USB 3.0 PRO-57U 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X CrossHair 6 Hero 2@XFX 6950 crossfire Gskill Flares  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
2@120 ssd 2@640 WD black seagate 2T 2@DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Zalman 9900 max windows 10 pro 27" ws logitech mk700 
PowerCaseMouse
750w cooler master atcs 840 logitech m705 
  hide details  
Reply
post #7786 of 13132
The power is definitely on, at the moment i have it completely out of the case, just running the cpu and PSU. It will run with out the cpu fan plugged in just asks to hit F2 to continure(at least the formula does)

Ive pulled batteries, tried both bios, hit the button. Im at a loss. Im just thinking i was too rough getting the GPU in. I thought extremes liked it rough?
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
post #7787 of 13132
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Cpyro View Post
The power is definitely on, at the moment i have it completely out of the case, just running the cpu and PSU. It will run with out the cpu fan plugged in just asks to hit F2 to continure(at least the formula does)

Ive pulled batteries, tried both bios, hit the button. Im at a loss. Im just thinking i was too rough getting the GPU in. I thought extremes liked it rough?
One thing I would try is to use the ROG cable (any male male USB cable will work) and flash the bios to a newer one over that. Other then That I would try the mem-ok button and see what happens.
Also pull the bat, move the jumper and hold the reset button for 2 mins with all power sources disconnected.(remove everything cpu-mem-gpu- everything)
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
Black beauty
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k asus x99-a Gtx 770 G.skill ripjaws 4 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
samsung 840 evo  WD black WD black Custom water 320 rad 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Asus 21.5 led x3 Logitech g110 Corsair 850TX 
CaseMouseMouse Pad
technofront HWD Steelseries Xai WOWPAD 
  hide details  
Reply
post #7788 of 13132
cant i flash the bios with a USB drive? what would the Usb cable plug into?

as for memok, i held it down, and it would just stay flashing untill I powered down the board(either that or i didnt have patients to wait

thx for the ideas guys, Im gonna DL the latest bios tho im sure Ragin probly had it and ill see if that helps
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
post #7789 of 13132
Cpyro yes you can plug the USB drive with the bios, reboot then go to the bios and choose EZ Flash browse to the USB and choose the bios that's it
post #7790 of 13132
No luck, i used the bios flash back method, but still same CPU LED. i be so sad ; ;
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
HTPC Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5-3570K Ivy Bridge MSI Z77A-GD65 Gaming MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB MSI GeForce GTX 650 Ti BOOST 2GB 
RAMHard DriveCoolingOS
CORSAIR DOMINATOR GT 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600 SAMSUNG 840 250GB SSD Stock Air Windows 10 Technical Preview 
MonitorKeyboardPowerCase
60" Samsung Full HDTV Logitech K400r Fractal Design Integra R2 750W Fractal Design Node 605  
MouseAudio
Logitech Performance MX HDMI to 5.1 Home Theater System 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Asus CrossHair IV Formula/Extreme Club