Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › cpu running at 800mghz with errors????
New Posts  All Forums:Forum Nav:

cpu running at 800mghz with errors????

post #1 of 9
Thread Starter 
what the heck is up with this?
i was having my cpu at 8x multi and 260fsb and now i cant go ne higher than "auto" on both voltage and the multi which makes me run at 800mghz!!! i reset the bios(aka cmos) like twice, is that too much? the error is not in stability but it says: ERROR: couldn't opendrive multi(0)disk(0)rdisk(0)partiton1 and then it says the smae thing again but instead of error in front it it says NTLDR:couldn'topendrive multi(0)disk(0)rdisk(0)partiton1. what do i do?did somethin happen? my psu slowly failing?whats goin on?

btw my stock speed 11x multi and 200fsb =2200mghz
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
I have the same CPU and I have mine at 2.4 right now. Try to set the Multi at 10 and the HTT at 3 and then you should be ok. You have good memeory and it should run at that speed with no divider. You will have to reset the Cmos and start over.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
ive reset it twice already and i get those errors
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Put your cd in and do a repair then. You may have gone to high on the OC and did something to windows
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
It could be that your hdd went to crap. Is your bios recognizing your drive?
The Beast
(13 items)
 
Kids PC!
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 @ 2.25Ghz DFI LP UT NF4 SLI-DR EVGA 8600GTS 256MB 4 GB G.Skill F1-3200phu2-2gbns 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 PRO 128GB SSD ASUS DRW-24B1ST/BLK/B/AS Thermaltake Blue Orb II Microsoft Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Antec EA380D Zalman Z5 Mid Tower 
  hide details  
Reply
The Beast
(13 items)
 
Kids PC!
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 @ 2.25Ghz DFI LP UT NF4 SLI-DR EVGA 8600GTS 256MB 4 GB G.Skill F1-3200phu2-2gbns 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 PRO 128GB SSD ASUS DRW-24B1ST/BLK/B/AS Thermaltake Blue Orb II Microsoft Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Antec EA380D Zalman Z5 Mid Tower 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
Quote:
Put your cd in and do a repair then. You may have gone to high on the OC and did something to windows
from lone136
well how would that so something for it?
and
crashover02:yes my hdd us being detected
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Sounds like the memory, have you tried to set everything to default?
My System
(13 items)
 
  
CPUOSMonitorKeyboard
AMD 1.6GHz XP.2600 SP2 ;) 2x Trinitron 21" Flat Wireless MM.Keyboard 
PowerCaseMouse
320w Open case Wireless / IR 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUOSMonitorKeyboard
AMD 1.6GHz XP.2600 SP2 ;) 2x Trinitron 21" Flat Wireless MM.Keyboard 
PowerCaseMouse
320w Open case Wireless / IR 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Its default that I can't get to. I'm below default right now. The highest I can boot is 8x200mhz (1600mhz) when its default is 11x200mhz (2200mhz).

Any ideas?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Thread Starter 
bump
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 1.6ghz laptop laptop 8600 M GT 2GB DDR 667MGHZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
DELL 120gb Sata dell dvdrw windows xp 15.4" laptop 
KeyboardCaseMouseMouse Pad
thermaltake set laptop thermaltake set everglide dual side thingy 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › cpu running at 800mghz with errors????