Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › RAID-0 results HT Tach
New Posts  All Forums:Forum Nav:

RAID-0 results HT Tach

post #1 of 14
Thread Starter 
These numbers look ok for this array? I've been experience strange instability I cant put a finger on....system reboots when it wants, usually after saving OC settings in bios. My OC is 24hr prime stable.. Could my 623-3 bios be conflicting with the RAID drivers?

My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Sounds like you having the same problem I was. I had to remove video card drivers and reinstall. Now it seems all well and fater too.Mine would just reboot at randam
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
3400 newcastle ABIT NV8 Windows Xp Pro Sony SDM-HS74P 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitect X connect 500 watt DYNAPOWER Blackwidow Micro wireless 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Thread Starter 
This is having a strange problem, it started once I installed this RAID. My system has been stable with the overclock before the RAID.
Now when I reboot my computer, it gets past the post screen and sometimes just reboots before getting to the windows XP screen. But then will start up normal.
Also, sometimes when it does this it says "detecting array" and just hangs. I have to reboot, then all is good. This just started recently and is seriously getting on my nerves..
When my computer is booted with the OC, it's prime stable. So it's not the cpu/memory/HTT.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
1. Did you do a DLG diag on the HDs?
2. Did you add a second HD, and if so do you have the power to run all your stuff? <<< probably fine with that PS but had to ask
3. DFid you run the SATA/RAID drivers twicew and not just once after the "F6" ... for the "S" load drivers request? Must run twice... why, don't know... just that you do!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Heh...My average read/write is the same as yours...and I have double the storage! 337 Average read for me.
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Thread Starter 
well, I see that the DFI boards have a problem with RAID optimization. Most people I have seen cant get over 230 burst. I still cant figure out why this thing reboots after everytime I load any bios settings.

As far as the RAID drivers, they were loaded (both).
I'm getting to think it's the chipset's...ive tried 6.70, and 6.66. The thing that annoys me I still haven't got a straight answer on whether to load the IDE/Storage drivers. I'm also thinking it might be my bios 623-3. I'm gonna try another one.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Quote:
Originally Posted by tytlyf
well, I see that the DFI boards have a problem with RAID optimization. Most people I have seen cant get over 230 burst. I still cant figure out why this thing reboots after everytime I load any bios settings.

As far as the RAID drivers, they were loaded (both).
I'm getting to think it's the chipset's...ive tried 6.70, and 6.66. The thing that annoys me I still haven't got a straight answer on whether to load the IDE/Storage drivers. I'm also thinking it might be my bios 623-3. I'm gonna try another one.
Hehe...Owned. By me.

Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
ive got 2 of the raptors in my setup raid 0 and it seems pretty similer as far as the hdd performance goes
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
That's kind of funny...I have a bigger burst speed than a 10,000 RPM drive. By a large margin, too.
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
Thread Starter 
it's probably the cluster size you used. I used 64k.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › RAID-0 results HT Tach