Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Oc Questions
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Oc Questions - Page 2

post #11 of 18
Thread Starter 
bad news. something fried i am not sure what. now the bios is all messed up, nothing saves. if i go in it, if it even lets me it will show all default, but then it goes real slow. according to cpu-z its running at 900mhz the multilpier auotmatically drops to x5. if i restart it wont do anything i have to clear the cmos to get in and it still gives me a hard time. any ideas what is gone bad? the nb chipset was hot, even to the touch. did i fry the mobo?
also the guru voltage and temp monitors do not read either, only the fan speed it reading.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
weird, ouch, and woops.....the combination of feelings I bet you experienced.
umm.....If you have an AMD driver installed, uninstall it.
Make sure your bios is flashed to the most current one, and make sure you have Cool n Quiet disabled in the bios.
You very well could have fried something if you weren't watching your temps...maybe your chipset got too hot.
Overnight, take your cmos battery out, when you wake up, put it back in and hope for the best.....give it a night to rest and your emotions.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #13 of 18
Thread Starter 
yea this svcks soooooooooooo bad. the nb chipset wasnt on the guru temp monitor, so i couldnt watch it. i been monitoring the temps like crazy, almost non stop. i am guessing the mobo is gone, witch is bad cause i spent all my money to build this. i dunno. thanks for the help btw. i will keep you posted.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
Thread Starter 
after a long fustrating night, its up and running at 2.7ghz . i think i will stay there or maybe even 2.8ghz and thats it. i think i overheated the nb chipset, it was hot to the touch. on my mobo the vid card covers it! so i hung a fan and pointed it at it, so we will see how it goes. thanks
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
post #15 of 18
is it a passive cooler, or does it have a fan? You might want to consider cleaning up the wires in your case for better airflow, or add some more fans.
At least you figured out that it was probably the chipset that was getting too hot..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
Thread Starter 
it has a passive cooler, but it dont seem to do much. i hung a fan in there and aimed it at it so hopefully that helps. its has freezed a few timed today, so i guess 2.7 was unstable witch is wierd. so now its at 2.58ghz and we will see what happends. one more thing when i do pc wizard it say hyper transport = NO? whys that?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opty 170 DFI Lanparty nf4 ultra sli evga 8800gts 640mb superclocked 2 gigs ocz gold ddr500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
wd raptor 10k rpm/ segate 500gig external asus lightscribe vista pro AGM 19" wide screen lcd 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech wireless fortron 450w Thermaltake shark Logitech optical wireless 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
Quote:
Originally Posted by DREWK281
it say hyper transport = NO? whys that?
Only thing I can think of is that It's looking for the hyperthreading or whatever it's called with Intel chips.
And of course your chip doesn't have that since it's AMD.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #18 of 18
hypertransport is an AMD only thing totally different from hyperthreading probably something wrong with the program just not detecting it a bug of sorts
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6700 "ES" Lapped Gigabyte DQ6 XFX 7950GX2 G.Skill PC6400 2GB-HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar SE16 250GB Microsoft XP / Kubuntu BenQ 20.1 LCD Saitek Eclipse Blue 
PowerCaseMouse
FSP Group FX600-GLN Lian Li PC-7B Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6700 "ES" Lapped Gigabyte DQ6 XFX 7950GX2 G.Skill PC6400 2GB-HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar SE16 250GB Microsoft XP / Kubuntu BenQ 20.1 LCD Saitek Eclipse Blue 
PowerCaseMouse
FSP Group FX600-GLN Lian Li PC-7B Logitech G7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Oc Questions