Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Autoplay not working anymore in W7 64 Pro
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Autoplay not working anymore in W7 64 Pro

post #1 of 5
Thread Starter 
I have W7 64 bit Pro installed and for the last week or so, autoplay is no longer working. The following are examples of what does not work anymore.

when I put a dvd in or mount an iso, it no longer autostarts in VLC.
I insert a CF card in the card reader and i now longer get the Choose an action box.
When i have a dvd inserted or an iso mounted and double click the physical or virtual drive, it acutally opent to show my the contents rather than playing the movie as it used to.

I have checked the auto play settings and everything is as it should be.

Any ideas?
Kneel before Zod
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual X5550 one's Extra Special = 16 threads! Supermicro X8DAH+F XFX 5770 KVR 12 GB DDR3 1333 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ Vector 256GB HGST Asus BluRay W7 64 Pro 
MonitorPowerCase
Viewsonic 24 inch Enermax Revolution 850 Cosmos 1000 
  hide details  
Reply
Kneel before Zod
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual X5550 one's Extra Special = 16 threads! Supermicro X8DAH+F XFX 5770 KVR 12 GB DDR3 1333 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ Vector 256GB HGST Asus BluRay W7 64 Pro 
MonitorPowerCase
Viewsonic 24 inch Enermax Revolution 850 Cosmos 1000 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Have you tried using the "Reset all defaults" button (at the bottom of the Autoplay settings) and restarting?

If not, that may be worth a try.
post #3 of 5
If you enable Windows 7's "God Mode", there's an entry for setting default behaviors for things like this.

http://www.sitepoint.com/blogs/2010/...ws-7-god-mode/

Since "God Mode" is just a compilation of everything in Control Panel and Administrative Tools, the setting is likely in there too...but "God Mode" is pretty handy and worth enabling.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 @ 3.0 Gigabyte GA-P45-UD3P Evga 9800GTX+ 800/1943/1200 2x2GB OCZ 1066 LV 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 40gb + 750gb Seagate 7200.10 Lite-On 24x DVD+-RW Windows 7 x64 LG 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair HX520w modular Coolermaster CM-690 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Sempron LE-1250 Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H 2GB (2x1GB) Corsair Ballistix 1066 2x750GB Western Digital RE2 Green power 
OSPowerCase
Windows Home Server w/ PP3 Ultra 400w modular Antec 300 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 @ 3.0 Gigabyte GA-P45-UD3P Evga 9800GTX+ 800/1943/1200 2x2GB OCZ 1066 LV 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 40gb + 750gb Seagate 7200.10 Lite-On 24x DVD+-RW Windows 7 x64 LG 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair HX520w modular Coolermaster CM-690 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Sempron LE-1250 Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H 2GB (2x1GB) Corsair Ballistix 1066 2x750GB Western Digital RE2 Green power 
OSPowerCase
Windows Home Server w/ PP3 Ultra 400w modular Antec 300 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by e_dogg View Post
If you enable Windows 7's "God Mode", there's an entry for setting default behaviors for things like this.

http://www.sitepoint.com/blogs/2010/...ws-7-god-mode/

Since "God Mode" is just a compilation of everything in Control Panel and Administrative Tools, the setting is likely in there too...but "God Mode" is pretty handy and worth enabling.
I have an icon for god mode on the desktop and will look thru it again.

Quote:
Originally Posted by sn0man View Post
Have you tried using the "Reset all defaults" button (at the bottom of the Autoplay settings) and restarting?

If not, that may be worth a try.
I tried that but didnt restart the system after resetting. Will try with restarting.
Kneel before Zod
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual X5550 one's Extra Special = 16 threads! Supermicro X8DAH+F XFX 5770 KVR 12 GB DDR3 1333 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ Vector 256GB HGST Asus BluRay W7 64 Pro 
MonitorPowerCase
Viewsonic 24 inch Enermax Revolution 850 Cosmos 1000 
  hide details  
Reply
Kneel before Zod
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual X5550 one's Extra Special = 16 threads! Supermicro X8DAH+F XFX 5770 KVR 12 GB DDR3 1333 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ Vector 256GB HGST Asus BluRay W7 64 Pro 
MonitorPowerCase
Viewsonic 24 inch Enermax Revolution 850 Cosmos 1000 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Quote:
Originally Posted by lsudvm View Post
I have an icon for god mode on the desktop and will look thru it again.
I just set up God Mode on my work computer and found it. It's the 3rd section down called "Autoplay". The link redirects to Control Panel\\All Control Panel Items\\AutoPlay
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 @ 3.0 Gigabyte GA-P45-UD3P Evga 9800GTX+ 800/1943/1200 2x2GB OCZ 1066 LV 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 40gb + 750gb Seagate 7200.10 Lite-On 24x DVD+-RW Windows 7 x64 LG 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair HX520w modular Coolermaster CM-690 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Sempron LE-1250 Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H 2GB (2x1GB) Corsair Ballistix 1066 2x750GB Western Digital RE2 Green power 
OSPowerCase
Windows Home Server w/ PP3 Ultra 400w modular Antec 300 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 @ 3.0 Gigabyte GA-P45-UD3P Evga 9800GTX+ 800/1943/1200 2x2GB OCZ 1066 LV 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 40gb + 750gb Seagate 7200.10 Lite-On 24x DVD+-RW Windows 7 x64 LG 22" 1680x1050 
PowerCase
Corsair HX520w modular Coolermaster CM-690 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Sempron LE-1250 Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H 2GB (2x1GB) Corsair Ballistix 1066 2x750GB Western Digital RE2 Green power 
OSPowerCase
Windows Home Server w/ PP3 Ultra 400w modular Antec 300 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Autoplay not working anymore in W7 64 Pro