Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Cooling › PLEASE HELP-Artifacts after installing Arctic Cooling
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PLEASE HELP-Artifacts after installing Arctic Cooling - Page 2

post #11 of 13
Thread Starter 
Hmm now I only need to reduce ram from 340 -->>300 mhz in order for artifacts to stop. I wonder if this will eventually get better as it already has since i used to get artifacts at around 150 mhz. I betcha it's just one module that has poor contact. Darn i wish i had bought thermal pads. O well.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz Biostar TF-7050m2 HIS x1950pro 512mb 2x1024mb OCZ Reaper 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 Maxtor 80gb SATA Raid 0 Win XP Home LG Flatron 19" Logitech 
PowerCaseMouse
Antec Neopower 480 watts Apevia x-QPack Blue/Black Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz Biostar TF-7050m2 HIS x1950pro 512mb 2x1024mb OCZ Reaper 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 Maxtor 80gb SATA Raid 0 Win XP Home LG Flatron 19" Logitech 
PowerCaseMouse
Antec Neopower 480 watts Apevia x-QPack Blue/Black Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
post #12 of 13
I had a ver similar problem to yous recently. I have the ATI silencer 4 (basically same thing) and one day after having it for a year or so I started getting artifacts. So I took everything apart and put fresh AS5 on the GPU and memory but the artifacts were still there. After running it underclocked for about a month now it's back to the old clocks without a problem! I don't know what the dealeo is. I was considering removing that funkey memory back plate and using ram sinks for guranteed contact but it ended up fixing itself so I'll just do that if problems crop up again.
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
post #13 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Fishie36
I had a ver similar problem to yous recently. I have the ATI silencer 4 (basically same thing) and one day after having it for a year or so I started getting artifacts. So I took everything apart and put fresh AS5 on the GPU and memory but the artifacts were still there. After running it underclocked for about a month now it's back to the old clocks without a problem! I don't know what the dealeo is. I was considering removing that funkey memory back plate and using ram sinks for guranteed contact but it ended up fixing itself so I'll just do that if problems crop up again.

Thanks for your comment. I'm running my mem underclocked (350--->>300 mem) and I don't wanna mess anymore w/ my card so I'm just gonna leave it and see if the artifacts go away. If they don't maybe I'll consider buying thermal pads to sandwich between the cooler and the ram modules.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz Biostar TF-7050m2 HIS x1950pro 512mb 2x1024mb OCZ Reaper 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 Maxtor 80gb SATA Raid 0 Win XP Home LG Flatron 19" Logitech 
PowerCaseMouse
Antec Neopower 480 watts Apevia x-QPack Blue/Black Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz Biostar TF-7050m2 HIS x1950pro 512mb 2x1024mb OCZ Reaper 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 Maxtor 80gb SATA Raid 0 Win XP Home LG Flatron 19" Logitech 
PowerCaseMouse
Antec Neopower 480 watts Apevia x-QPack Blue/Black Logitech Mx500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: ATI Cooling
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › ATI Cooling › PLEASE HELP-Artifacts after installing Arctic Cooling