Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Ultra-d settings help!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Ultra-d settings help!! - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by beserkjay
Memtest just runs untill you restart your computer (unless you toggle it in your BIOS), nothing hard about that

You might just be pushing your cpu to far, most opterons seem like they cap out around 2.8ish.
Not really on my old set up msi neo4 and geil value ram i can get a stable 2.97g. it wont let me to any higher due to vcore taps out at 1.55v. im sure i can push this proc higher just need to find out the right settings for the ram.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
Quote:
Originally Posted by shortfuse
Not really on my old set up msi neo4 and geil value ram i can get a stable 2.97g. it wont let me to any higher due to vcore taps out at 1.55v. im sure i can push this proc higher just need to find out the right settings for the ram.
But I thought it had to do with the stepping? Is his a good stepping?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBWE 0602 DFILANPartyUTnF4Ultra-D eVGA 7800gt G.Skill 2x1 gig 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Raptor+120seagate WinXP SP2 17" CRT Gateway Cheapie 
PowerCaseMouse
OCZPowerstream520W THERMALTAKE Tsunami Microsoft Optical Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBWE 0602 DFILANPartyUTnF4Ultra-D eVGA 7800gt G.Skill 2x1 gig 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Raptor+120seagate WinXP SP2 17" CRT Gateway Cheapie 
PowerCaseMouse
OCZPowerstream520W THERMALTAKE Tsunami Microsoft Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #13 of 22
Thread Starter 
Yup i have the cab2e stepping, if u look at previous threads or if u search google u will see cab2e is one of the best stepping there is.. I think i figured out the problem if this dfi board is anything like my old damn dfi mobo imma try using the yellow slots instead of orange and yellow.. wish me luck
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
post #14 of 22
you got all 4 power connectors plugged into the mobo? You HAVE to use memtest for stability, it's so easy to use, you just let it run....there's no way you can figure out the cause of instability until you test that memory at it's default speeds......
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #15 of 22
Thread Starter 
Ok heres my current settings
DRam: 200 1:1
Vdimm: 2.60v
Ram Freq: 266mhz
Fsb: 266
Multi: 11
Htt: 4
Vcore: 1.53v
now my ram is rated to go 277mhz but every time i go with dram 233 to increase the my ram speed it wont pass dmi boot whats up with that? sorry i know i really should run memtest but im used to doing the hardway.. and i tried going with 2.97. Dram 200, Ram speed was 277mhz, fsb of 270 x 11 multi, 3x htt wont let me pass OCCT. what gives?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
I just takes time and also there are different bios for different ram (ram tables)
And alot of alpha setting tweaking.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 55 DFI LP UT NF4 ULTRA D X1800XT Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 80gig wd in raid 0 xp 21" lcd ms 
PowerCaseMouse
ocz 520 adjustable mge viper ms 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 55 DFI LP UT NF4 ULTRA D X1800XT Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 80gig wd in raid 0 xp 21" lcd ms 
PowerCaseMouse
ocz 520 adjustable mge viper ms 
  hide details  
Reply
post #17 of 22
it's probably one of those "extra" memory timings in that DFI bios that's set improperly.
As far as your divider, I would never set it at 233, dont go over 200 1:1.
How bout instead of running OCCT and prime at 3.0, see if it will run a superpi 1M run. Start using the 1M run as a stability test....that will really show you the edge..
I think the problem is your vcore isn't high enough....that's usually why you cant get past the DMI page.....could also be the HTT multi also...

You could try these numbers again....

273 x 11
HTT x 4
1.525+110%= 1.68 vcore (now, this is up to you, it probably wont hurt anything, its worth a try, ive gone much higher on my chip)
Mem divider 200
mem timings 2.5-4-4-8
CPC enabled (1T)
mem voltage 2.7
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #18 of 22
yea i realy dont think it is good to go over 200... i had the same prob. with me core being to low and not geting past the DMI page
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 4400 x2 ASUS A8N32-SLI Deluxe 7800GT OC 2GB XMS Platnum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB western digital Windows XP Home ViewSonic 20.1"Widescreen Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
Antic T.P.2 550 SLI Thermaltake Armor Razer Diamonback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 4400 x2 ASUS A8N32-SLI Deluxe 7800GT OC 2GB XMS Platnum 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB western digital Windows XP Home ViewSonic 20.1"Widescreen Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
Antic T.P.2 550 SLI Thermaltake Armor Razer Diamonback 
  hide details  
Reply
post #19 of 22
I think it's a good idea to work your way up slowly here. You know your CPU is okay at around 2.9Ghz@1.55vcore so it's most likely the ram that's unstable. Start at around 240 FSB and work up from there, checking stability every 10-15Mhz increases. Then you've got a much better idea of what's going wrong and where. Also, the 2.6 vdimm looks a little low. How high is the ram rated to go? Maybe try upping this is it's within specs.
It'll take a little time doing it this way, but in the long run it's almost always quicker than just guessing at a config.
Clevo P170HM
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2760QM HD 6990m Samsung 1333mhz Crucial M4 SSD 
Hard DriveOS
Western Digital Black 500gb Windows 7 64 Bit 
  hide details  
Reply
Clevo P170HM
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2760QM HD 6990m Samsung 1333mhz Crucial M4 SSD 
Hard DriveOS
Western Digital Black 500gb Windows 7 64 Bit 
  hide details  
Reply
post #20 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tytlyf
it's probably one of those "extra" memory timings in that DFI bios that's set improperly.
As far as your divider, I would never set it at 233, dont go over 200 1:1.
How bout instead of running OCCT and prime at 3.0, see if it will run a superpi 1M run. Start using the 1M run as a stability test....that will really show you the edge..
I think the problem is your vcore isn't high enough....that's usually why you cant get past the DMI page.....could also be the HTT multi also...

You could try these numbers again....

273 x 11
HTT x 4
1.525+110%= 1.68 vcore (now, this is up to you, it probably wont hurt anything, its worth a try, ive gone much higher on my chip)
Mem divider 200
mem timings 2.5-4-4-8
CPC enabled (1T)
mem voltage 2.7
Tried the settings u gave me still no go yeah it passes dmi now but my damn x-connect tops out at 1.64v i cant use my damn seasonic s12 when i plugged in it 24pin 4 atx and molex mobo is giving me only 1 " YELLOW " LED. when it should be 2 "yellow" leds.. sheesh talk about having a bad luck

Ste thats excatly what i am doing right now im going thru the hard way. reviews from newegg says it could go 300mhz with 2.5 3 3 5 timing but knowing each part would perform different im not going thru what they said. well the ram is tccd so its not really a voltage hog i tried going from 2.6 to 2.8 vdimm so far same sht no go. the only thing that really confuses me is this when i set everything to stock settings or auto the ram read out from cpuz tells me its only 157mhz or 167mhz shouldnt it be atleast 277 mhz? since that the stock setting for this ram?..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 148 cab2e MSI neo4 sli plati. MSI 6800gt Gskillz pc(550) 
OSKeyboardPowerMouse
windows7 ultimate x64 M.S Bluetooth Seasonic s12 M.S Bluetooth 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Ultra-d settings help!!