Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › * The "Official" Gigabyte GA-X58A-UD3R/UD5/UD7/UD9 Owner's Club *
New Posts  All Forums:Forum Nav:

* The "Official" Gigabyte GA-X58A-UD3R/UD5/UD7/UD9 Owner's Club * - Page 211

post #2101 of 3826
Quote:
Originally Posted by alancsalt View Post
Dunno what to say there. Wondering what NoGuru and Freak think. Mine's lower, but I've got a 950 and use 23 x 192 for 4.4GHz. (It's gotten too hot here in Southern Summer for that so I've cut back to 4.3 for the hot months.) Your vcore is lower than I had to use. It may be pushing it to try for stability at 4.4, but it's overclock.net after all, and colder there than here too. You're workin' at it.
Yeah im ok with the vcore now,ive read over the intel i79xx pdf file/papers and assured myself im ok,its just the qpi/vtt voltage im unsure of atm.

Im running/need 1.51v qpi/vtt to maintain stability.

I have tried to up qpi pll and drop qpi/vtt down 1 notch but no fun,it has to be 1.51 qpi/vtt for stability with my ram at 1680 9-10-9-27 1.65v

Is this too high for 24/7 maybe? i dunno?

EDIT

Ok ive just managed to get stability with lower vcore of 1.408v so this gives me lower temps now aswell

Edited by superj1977 - 1/24/11 at 7:00am
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
post #2102 of 3826
Hi Guys,
First of all I have to say that I'm not fluent en english, I'm french. Sorry for all my grammar mistakes.
I've purchased a new SSD drive OCZ Vertex2 120go (firmware 1.25). And I have some very strange problems.
- I installed the drive in the SATA_0 port which is corresponding to the intel ICH10R sata chip. I activated the AHCI mode in the bios.
- I formatted my drive with GParted in NTFS mode.
- I installed win7 on my drive. Everything was fast and very good.
- I installed on the drivers, windows updates etc....
- I reboot a lot of times and I never had an error.

Here is the strange thing. I shutdown my pc (with my pc case button). If I wait for about 1h or 2h and I boot my PC, I have this message :
"A disk read error occurred
Press Ctrl+alt+del to restart"
The only thing I can do is switch off completely my pc (ie Remove the power cable) waiting for the motherboard is completely off. And after that, I can normally boot on win7.

What's the matter ? Please Help me !!!

EDIT : Sorry I mean I shutdown my PC in the GUI with the start menu

I've already post a thread on the ocz forum HERE, but I still don't have a good solution
Edited by jay113 - 1/24/11 at 7:45am
post #2103 of 3826
Quote:
Originally Posted by jay113 View Post
Hi Guys,
First of all I have to say that I'm not fluent en english, I'm french. Sorry for all my grammar mistakes.
I've purchased a new SSD drive OCZ Vertex2 120go (firmware 1.25). And I have some very strange problems.
- I installed the drive in the SATA_0 port which is corresponding to the intel ICH10R sata chip. I activated the AHCI mode in the bios.
- I formatted my drive with GParted in NTFS mode.
- I installed win7 on my drive. Everything was fast and very good.
- I installed on the drivers, windows updates etc....
- I reboot a lot of times and I never had an error.

Here is the strange thing. I shutdown my pc (with my pc case button). If I wait for about 1h or 2h and I boot my PC, I have this message :
"A disk read error occurred
Press Ctrl+alt+del to restart"
The only thing I can do is switch off completely my pc (ie Remove the power cable) waiting for the motherboard is completely off. And after that, I can normally boot on win7.

What's the matter ? Please Help me !!!

EDIT : Sorry I mean I shutdown my PC in the GUI with the start menu

I've already post a thread on the ocz forum HERE, but I still don't have a good solution
Hello,have you set your OCZ SSD as main boot drive in bios settings?
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
post #2104 of 3826
Yes it is set as my first drive. I have to tell that this problem is very "hazardous".
post #2105 of 3826
I had a similar problem with my OCZ SSD 2 weeks ago when i did fresh install of window 7 64 bit.

I cant remember exactly,but it was something to do with the way i had configured my SSD at windows install,i think i created a 2nd partition that i should not have made and this maybe created a problem with the MBR.

I remember i had to reinstall windows several times before i configured the drive correctly.
I dont think it was because it was an SSD but because of the way i had configured and erased the drive.

I remember i actually disconnected my 3 other HDrives until after i had installed windows as the problem was really bugging me.

If i was you id seek help on another part of this forum(if youve allready not done so)maybe here :

http://www.overclock.net/hard-drives-storage/

Good luck,maybe fill in your details of your computer/components and post back and let us know when you have this solved.
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
post #2106 of 3826
Quote:
Originally Posted by superj1977 View Post
Yeah im ok with the vcore now,ive read over the intel i79xx pdf file/papers and assured myself im ok,its just the qpi/vtt voltage im unsure of atm.

Im running/need 1.51v qpi/vtt to maintain stability.

I have tried to up qpi pll and drop qpi/vtt down 1 notch but no fun,it has to be 1.51 qpi/vtt for stability with my ram at 1680 9-10-9-27 1.65v

Is this too high for 24/7 maybe? i dunno?

EDIT

Ok ive just managed to get stability with lower vcore of 1.408v so this gives me lower temps now aswell
Your IMC is shiety, same as my 920. I.51v is a little high but you should be okay as long as it's stable.
You can try and kick up your RAM to 1.68 or more to see if you can drop the QPI.
The HedgeHog
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K Z77-UP7 MSI GTX 680 Twin 4 Gig G.Skill Trident X 2600's and some Dom's Hypers 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Yes, lots of them. LN2  The smallest one I can get! Samsung 2333 HD 23" 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corisar 1200 AX=1.21 jigawatts Fractal Design/Dimastech G5 Rocketfish 
  hide details  
Reply
The HedgeHog
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770K Z77-UP7 MSI GTX 680 Twin 4 Gig G.Skill Trident X 2600's and some Dom's Hypers 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Yes, lots of them. LN2  The smallest one I can get! Samsung 2333 HD 23" 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corisar 1200 AX=1.21 jigawatts Fractal Design/Dimastech G5 Rocketfish 
  hide details  
Reply
post #2107 of 3826
Quote:
Originally Posted by NoGuru View Post
Your IMC is shiety, same as my 920. I.51v is a little high but you should be okay as long as it's stable.
You can try and kick up your RAM to 1.68 or more to see if you can drop the QPI.
Yeah ok,i think thats gota be worth a try,makes sense,probs why i didnt think of it

Thanks...yet again

EDIT:


Ok i tried upping mr ram voltage from 1.64 to 1.66 and then 1.68.

I wasnt able to get my qpi/vtt down a single notch,i just got BSOD 1st time 124,2nd BSOD i never seen the code before.

I have even tried upping qpi pll but no luck.

Thanks anyways,i think i need to accept my cpu mem controller is pants

Looks like its qpi/vtt@1.51 then,if anyone has any qpi/vtt horror storys please let me know,id love to know.
Edited by superj1977 - 1/24/11 at 10:44am
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
Le Box of Black
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 Gigabyte X58A-UD7 r2.0 GTX 770 16GB Corsair Vengeance in Triple channel mode ;) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Ocz Vertex 2  Samsung F1  Samsung F3 Samsung F1 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Sammie Dvd rw Windows 7 64Bit HZ281HPB 1200p / HP IPS 1080p / Samsung Syncmas... Qpad MK80 (Blue switch), SteelSeries 7G (Cherry... 
PowerCaseMouseMouse Pad
HX1000 CM-Stacker 832 Flipped Naos 3200,G5,G400,G400s, G300, Kone+ Razor Destructor and Steelseries Qck 
AudioAudioAudio
X-Fi Fatal1ty  ATH-T500 / AH-D510 Samson CO1U PAK Condenser Mic  
  hide details  
Reply
post #2108 of 3826
has anyone had issues with adjusting the qpi/vtt voltage on thier ud7?

mine is at 1.175 and if i change it at all, my computer wont even post.

im trying to get my 920 to 4.2ghz
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Gigabyte P67A-UD7 Evga GTX 580 Hydrocopper 2 Corsair Vengeance 
CoolingOSMonitorPower
Custom Water Cooling windows 7 pro 64-bit Acer G235HabD X3 Corsair HX850 
CaseMouse
Corsair 800D Logitech G500 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Gigabyte P67A-UD7 Evga GTX 580 Hydrocopper 2 Corsair Vengeance 
CoolingOSMonitorPower
Custom Water Cooling windows 7 pro 64-bit Acer G235HabD X3 Corsair HX850 
CaseMouse
Corsair 800D Logitech G500 
  hide details  
Reply
post #2109 of 3826
I have the x58a-ud3r.
which level of LLC should i use when i overclock? Std, lvl1, or lvl2.
post #2110 of 3826
Quote:
Originally Posted by TLCH723 View Post
I have the x58a-ud3r.
which level of LLC should i use when i overclock? Std, lvl1, or lvl2.
Level 1 all the way.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › * The "Official" Gigabyte GA-X58A-UD3R/UD5/UD7/UD9 Owner's Club *