Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › * The "Official" Gigabyte GA-X58A-UD3R/UD5/UD7/UD9 Owner's Club *
New Posts  All Forums:Forum Nav:

* The "Official" Gigabyte GA-X58A-UD3R/UD5/UD7/UD9 Owner's Club * - Page 70

post #691 of 3831
Yeah, but @BIOS still only downloads F6 and if you manually do F7, it says F7w in the BIOS on startup (I checked just now, haha). Lets hope it is the stable one

On another note, I managed to get all 12Gb RAM showing again, would you believe the H50 cooler wasn't underneath the teeth of the metal ring properly so it slide loose and somehow moved the CPU slightly? In any case, I'm running stock (2.80Ghz) with 12Gb RAM @ 1600Mhz, with timings of 8-8-8-24.

Once proven stable, I'll creep up the CPU until 4.2 and we should be all good.

Thanks for your help guys,
Jim
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.78Ghz GA-X58A-UD7 rev 1.0 R5770HD 1Gb DDR5 (x2 Crossfired) 12Gb Kingston HyperX T1 @ 1800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1Tb Seagate 7200rpm SATA (pending SSD) LG BH10LS30 Blu Ray Burner Windows 7 Ultimate x64 BenQ G2420HD 24" (x3) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 GW-1200SEL Lancool Dragonlord PC-K62 Gaming Airflow Logitech MX3000 
  hide details  
Reply
Jim
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.78Ghz GA-X58A-UD7 rev 1.0 R5770HD 1Gb DDR5 (x2 Crossfired) 12Gb Kingston HyperX T1 @ 1800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1Tb Seagate 7200rpm SATA (pending SSD) LG BH10LS30 Blu Ray Burner Windows 7 Ultimate x64 BenQ G2420HD 24" (x3) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 GW-1200SEL Lancool Dragonlord PC-K62 Gaming Airflow Logitech MX3000 
  hide details  
Reply
post #692 of 3831
Guys, I have a problem started maybe someone can help me.

I had my system over 4 months now and it has been running @ 4ghz from first day without any problems, all stability tests passed fine.
Then my problem started, sometimes on cold boot, it will give me fail boot error press any key to continue, I just press DEL and save and exit and it boots fine. I retest everything again and all passed fine, and no any problem in windows. I don't why this issue started.
I remember the only thing I changed was to disable "spread spectrum" this is the latest setting I changed lately and post error began to happen after I changed this value from default setting. I could be wrong but I set it back to default now and PC has been posting fine. Could be that spread spectrum causing this post oc fail error? Or my OC settings are unstable even if it passed 12h prime95 and 30 LinX on max memory and 4 hours memtest and gaming most time?
Edited by kaspergw - 9/3/10 at 12:04pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770 ASRock Z77 OC FORMULA Sapphire 5850 Toxic 1GB 850/1200 G.SKILL F3-12800CL9S-4GBRL x 4 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 1TB Black FAEX Sony NEC 22x Win7 x64 Samsung 2494HS 
PowerCase
Antec 850w HAF 932 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770 ASRock Z77 OC FORMULA Sapphire 5850 Toxic 1GB 850/1200 G.SKILL F3-12800CL9S-4GBRL x 4 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 1TB Black FAEX Sony NEC 22x Win7 x64 Samsung 2494HS 
PowerCase
Antec 850w HAF 932 
  hide details  
Reply
post #693 of 3831
Quote:
Originally Posted by 705 View Post
Hi there...
Nice to meet all of you in this forum.
I want to sharing some problems using the X58A-UD7...

1. my hard disk computer performance is 'only' 5.8 (i think its low)...
how can i make it faster? Which the best port to use for primary HD?
Is there any bios setting to set? I use WDC Black 500G.

2. If i want to OC my rig... can anyone tell me the OC setting that can use for 3D rendering with 20hours/day use...
Im not pursuit the highest, just want to little increase the performance without getting 'hot'
Btw, im in tropical indonesia, with no air conditioning system... so, temperature is critical for my rig to live longer ever after...
i use megahalems for cpu cooling, and cosmos s casing.
Thx!!!
Quote:
Originally Posted by kaspergw View Post
Guys, I have a problem started maybe someone can help me.

I had my system over 4 months now and it has been running @ 4ghz from first day without any problems, all stability tests passed fine.
Then my problem started, sometimes on cold boot, it will give me fail boot error press any key to continue, I just press DEL and save and exit and it boots fine. I retest everything again and all passed fine, and no any problem in windows. I don't why this issue started.
I remember the only thing I changed was to disable "spread spectrum" this is the latest setting I changed lately and post error began to happen after I changed this value from default setting. I could be wrong but I set it back to default now and PC has been posting fine. Could be that spread spectrum causing this post oc fail error? Or my OC settings are unstable even if it passed 12h prime95 and 30 LinX on max memory and 4 hours memtest and gaming most time?
Welcome you both and added to the owners list!
Under The Radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD - Ryzen 7 1800X Asus - ROG Crosshair VI Hero Gigabyte - GeForce GTX 1080 Ti 11GB FE G.Skill - Flare X 32GB (4 x 8GB) DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung - 850 Pro 512GB 2.5" SSD Western Digital - Black 6TB 3.5" 7200RPM HDD Asus - BW-12B1ST/BLK/G/AS Blu-Ray/DVD/CD Writer Corsair - H115i 104.7 CFM Liquid CPU Cooler 
OSMonitorMonitorKeyboard
Microsoft - Windows 10 Pro 64-bit Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Ducky - Shine 4 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA - SuperNOVA P2 650W 80+ Platinum Certified... Corsair - Vengeance C70 (Black) ATX Mid Tower Cooler Master - Xornet Fellowes - Microban 
Audio
Realtek - ALC1220 - 7.1 Channel High Definition 
  hide details  
Reply
Under The Radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD - Ryzen 7 1800X Asus - ROG Crosshair VI Hero Gigabyte - GeForce GTX 1080 Ti 11GB FE G.Skill - Flare X 32GB (4 x 8GB) DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung - 850 Pro 512GB 2.5" SSD Western Digital - Black 6TB 3.5" 7200RPM HDD Asus - BW-12B1ST/BLK/G/AS Blu-Ray/DVD/CD Writer Corsair - H115i 104.7 CFM Liquid CPU Cooler 
OSMonitorMonitorKeyboard
Microsoft - Windows 10 Pro 64-bit Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Ducky - Shine 4 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA - SuperNOVA P2 650W 80+ Platinum Certified... Corsair - Vengeance C70 (Black) ATX Mid Tower Cooler Master - Xornet Fellowes - Microban 
Audio
Realtek - ALC1220 - 7.1 Channel High Definition 
  hide details  
Reply
post #694 of 3831
Hey guys, just noticed there was a UD7 forum and had to join.
Looking forward to hitting the 4Ghz mark as soon as I get a better cooling system organised (watercooling?)

Cheers, Tomek
i7 System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-920 D0 @ 4.0Ghz Gigabyte GA-X58A-UD7 Gigabyte 5850 6GB G.Skill Trident @ 2000Mhz 9-9-9-24 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 1Tb x2 Win7 x64 Premium Samsung 24'' 1920x1200 Antec CP-1000 
CaseMouse
Antec P183 Logitech G9 
  hide details  
Reply
i7 System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-920 D0 @ 4.0Ghz Gigabyte GA-X58A-UD7 Gigabyte 5850 6GB G.Skill Trident @ 2000Mhz 9-9-9-24 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Caviar Black 1Tb x2 Win7 x64 Premium Samsung 24'' 1920x1200 Antec CP-1000 
CaseMouse
Antec P183 Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #695 of 3831
Gentleman

After a long time of searching for answers, I finally came to this helpful forum. I have read “Guide to Overclocking the Core I7 920 or 930 to 4.0ghzâ€
I would like to play around with overclocking but very gently for a start, say to overclock to 3.0GHz then 3.5GHz and at the end 4.0GHz to understand this very serious exercise.

But before I will do anything stupid and boil may system I would like to share with you my problem below:

few months ago I purchased a new system listed below including memory from Corsair which is “. CorsAir CMG6GX3M3A1866C7 - DOMINATOR GT 6GB (3x2GB) (1866MHz) 7-8-7-20 DDR3 1.65V ver2.1â€
Till today I’m having a serious booting problem - on Gigabyte GA-X58A-UD7 Rev. 1 BIOS F7 (24.08.2010)
When everything is set to factory default (in BIOS) during the Post Screen Memory Frequency, it’s showing 1066MHZ.
According to the instructions given by supplier to run memory at 1866MHz I enabled to “Profile 1†in BIOS under
“Extreme Memory Profile (X.M.P.)â€.
After saving changes in CMOS and restarting the system, everything is working O.K. Even if you restart the system few times. - (below M.I.T Status after changes):

1. BCLK – 133.28 MHZ
2. QPI Frequency – 4798.11MHz (36x)
3. Uncore Frequency – 3731.72MHz (28x)
4. Memory Frequency – 1866.03MHz (14x)
5. Turbo Ratio - 20 20 20 20
6. Non-Turbo Ratio - 20 20 20 20
7. Turbo Frequences – 2665.5 2665.5 2665.5 2665.5
8. Non-Turbo Frequences – 2665.5 2665.5 2665.5 2665.5
9. tCL - 7
10. tRCD - 8
11. tRD - 7
12. tRAS - 25
13. tRRD - 7
14. tWTP - 25
15. tRFC - 104
16. tCMD - 2

The problem occurring when you shut down the system, a few minutes later when I start the system “cold boot†it is restarting all the time (I also cannot get into the BIOS to change to the factory default).
I have to unplug the power cord and reset the CMOS at the back of the motherboard. After this is reset to the factory default, the memory is running back at 1066MHz, the strange thing is that I have also tested the above with brand new memory which is “G.Skill F3-12800CL6T-6GBPI (3x2GB) PC-1280 (1600MHz) 6-8-6-20-2N DDR3†tried exactly the same settings (above) and the system is having the same problem.
Another strange thing is that before latest BIOS F7, we ran on the BIOS F7w Beta, and when the system was cold booted (after “Profile 1†enabled) , it reset itself a few times and came back to the factory default settings and the memory was running back at 1066MHz.
I have done exactly the same settings in the BIOS as above, enabled to “Profile 1†in BIOS under
“Extreme Momory Profile (X.M.P.)†on the different motherboard which is “Gigabyte GA-X58A-UD3R Rev. 2†with the “G.Skill F3-12800CL6T-6GBPI (3x2GB) PC-1280 (1600MHz) 6-8-6-20-2N DDR3†and is running perfectly.

The main pain for me is that I have spent a lot of money to have a good system without any hassles, but now I am having nightmares. What’s the point to spend double the money on the device which should be “top notch, excellent quality†instead, having problems with it? If we are paying double the money for the quality, we should get this quality – isn’t it?
So if the memory is (1866MHz) 7-8-7-20 DDR3 it should run at this speed according to the specifications from both manufactures without any problems, especially when you have to pay a lot more for this to be labelled “luxuryâ€.

I hope that someone from this nice forum will help me to resolve my problem.

1.Gigabyte GA-X58A-UD7 Rev. 1 BIOS F7 (24.08.2010)
2. Intel Core i7 920 (2.66GHz) Revision D0
3. Prolimatech Mega Shadow CPU Cooler
4. CorsAir CMG6GX3M3A1866C7 - DOMINATOR GT 6GB (3x2GB) (1866MHz) 7-8-7-20 DDR3 1.65V ver2.1
5. PSU CorsAir 1000W Modular
6. Seagate 500GB ES.2 SATA II 32MB Cache
7. Seagate 1TB ES.2 SATA II 32MB Cache
8. Gigabyte ATI Radeon 5870
9 . Samsung 2350 LCD
10. Sony SATA DVD Burner
11. Win 7 Ultimate 64bit
12. Antec P193

Garland1964
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 HT 4.00GHz Gigabyte GA-X58A-UD7 Rev. 1 Gigabyte ATI Radeon 5870 CorsAir CMG6GX3M3A1866C7 - DOMINATOR GT 6GB (3x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB ES.2 SATA II 32MB Cache Sony SATA DVD Burner Windows 7 Ultimate 64bit Sansung P2350 
PowerCase
CorsAir CMPSU-1000XAU 1000W ATX Modular Power Supp Antec P193 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 HT 4.00GHz Gigabyte GA-X58A-UD7 Rev. 1 Gigabyte ATI Radeon 5870 CorsAir CMG6GX3M3A1866C7 - DOMINATOR GT 6GB (3x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB ES.2 SATA II 32MB Cache Sony SATA DVD Burner Windows 7 Ultimate 64bit Sansung P2350 
PowerCase
CorsAir CMPSU-1000XAU 1000W ATX Modular Power Supp Antec P193 
  hide details  
Reply
post #696 of 3831
Garland!

All I can say, for almost half a year now, I've had this OC 4.2 from "jadeface" running, without any obsticals at all:

http://www.overclock.net/intel-mothe...owners-40.html

If you meet up with proper RAM and cooling facilities, then go ahead and try it!!
Edited by Sissor - 9/6/10 at 11:33pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930@4.2 Gigabyte X58A UD7 2 x Assus ATI Radeon HD 5870 Mushkin Red Line, PC3-1600 CL6 
Hard DriveOSMonitorPower
Dell HDD 640GB, 2x320GB,WD Raptor 300GB.Non Raid. Windows 7 Ultimate 64 bit 8 X Dell 2408WFPb monitors Cooler Master Silent Pro 1000 Wat 
Case
Dell 630i 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930@4.2 Gigabyte X58A UD7 2 x Assus ATI Radeon HD 5870 Mushkin Red Line, PC3-1600 CL6 
Hard DriveOSMonitorPower
Dell HDD 640GB, 2x320GB,WD Raptor 300GB.Non Raid. Windows 7 Ultimate 64 bit 8 X Dell 2408WFPb monitors Cooler Master Silent Pro 1000 Wat 
Case
Dell 630i 
  hide details  
Reply
post #697 of 3831
Quote:
Originally Posted by Garland1964 View Post
Gentleman

...

Garland1964

Hi,

I just happen to have the same memory with you... nice performer but be careful when you overclock, OBVIOUSLY not to use the XMP Profile.

When I first built my system I had major cold boot problems which was the result of incompatible PSUs with the UD7. Anyway,... that was my case and could have nothing to do with yours....

All these restarts are programmed automatically to be done by UD7 when it senses an "improper" overclock... and guess what... UD7 "considers" XMP profile1 of our memories as an "overclock".

Now, what I would suggest you to do (even if this is not the solution of your problem) is the following:
1. Check that EuP function is disabled!
2. Check through your bios when you enable the profile 1 of your memory what is the qpi/vtt value you get... it should be according to the profile 1.6v which is way to high and completely unnecessary. If that's the case (1.6v) then adjust the qpi/vtt voltage manual to 1.46v

Give it a try and let us know.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 960 GA-X58A-UD7 rev.1 (NB wc) 2x Sapphire HD7970 (wc) 3x 4GB Dominator GT 2000CL9 @1866CL8 
Hard DriveCoolingOSMonitor
INTEL X-25M 160GB / BARRACUDA XT 2TB CPU-370 (wc) Windows 7 64bit Ultimate LG 2486L-PF 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Enermax Revolution85+ 1250w COSMOS Pure Razor 
  hide details  
Reply
post #698 of 3831
Quote:
Originally Posted by mrtomek View Post
Hey guys, just noticed there was a UD7 forum and had to join.
Looking forward to hitting the 4Ghz mark as soon as I get a better cooling system organised (watercooling?)

Cheers, Tomek
Welcome and added to the owners list! Nice system, by the way.
Under The Radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD - Ryzen 7 1800X Asus - ROG Crosshair VI Hero Gigabyte - GeForce GTX 1080 Ti 11GB FE G.Skill - Flare X 32GB (4 x 8GB) DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung - 850 Pro 512GB 2.5" SSD Western Digital - Black 6TB 3.5" 7200RPM HDD Asus - BW-12B1ST/BLK/G/AS Blu-Ray/DVD/CD Writer Corsair - H115i 104.7 CFM Liquid CPU Cooler 
OSMonitorMonitorKeyboard
Microsoft - Windows 10 Pro 64-bit Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Ducky - Shine 4 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA - SuperNOVA P2 650W 80+ Platinum Certified... Corsair - Vengeance C70 (Black) ATX Mid Tower Cooler Master - Xornet Fellowes - Microban 
Audio
Realtek - ALC1220 - 7.1 Channel High Definition 
  hide details  
Reply
Under The Radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD - Ryzen 7 1800X Asus - ROG Crosshair VI Hero Gigabyte - GeForce GTX 1080 Ti 11GB FE G.Skill - Flare X 32GB (4 x 8GB) DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung - 850 Pro 512GB 2.5" SSD Western Digital - Black 6TB 3.5" 7200RPM HDD Asus - BW-12B1ST/BLK/G/AS Blu-Ray/DVD/CD Writer Corsair - H115i 104.7 CFM Liquid CPU Cooler 
OSMonitorMonitorKeyboard
Microsoft - Windows 10 Pro 64-bit Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Acer - G247HYL bmidx 23.8" 1080p 60Hz Ducky - Shine 4 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA - SuperNOVA P2 650W 80+ Platinum Certified... Corsair - Vengeance C70 (Black) ATX Mid Tower Cooler Master - Xornet Fellowes - Microban 
Audio
Realtek - ALC1220 - 7.1 Channel High Definition 
  hide details  
Reply
post #699 of 3831
Thanks Sissor and ElGreco.

Will do some adjustment (I'm not sure - after scotch or before?) and let you know.

Garland1964
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 HT 4.00GHz Gigabyte GA-X58A-UD7 Rev. 1 Gigabyte ATI Radeon 5870 CorsAir CMG6GX3M3A1866C7 - DOMINATOR GT 6GB (3x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB ES.2 SATA II 32MB Cache Sony SATA DVD Burner Windows 7 Ultimate 64bit Sansung P2350 
PowerCase
CorsAir CMPSU-1000XAU 1000W ATX Modular Power Supp Antec P193 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 HT 4.00GHz Gigabyte GA-X58A-UD7 Rev. 1 Gigabyte ATI Radeon 5870 CorsAir CMG6GX3M3A1866C7 - DOMINATOR GT 6GB (3x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB ES.2 SATA II 32MB Cache Sony SATA DVD Burner Windows 7 Ultimate 64bit Sansung P2350 
PowerCase
CorsAir CMPSU-1000XAU 1000W ATX Modular Power Supp Antec P193 
  hide details  
Reply
post #700 of 3831
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1381152

joing !!! : )
xdragoon
(14 items)
 
  
Reply
xdragoon
(14 items)
 
  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › * The "Official" Gigabyte GA-X58A-UD3R/UD5/UD7/UD9 Owner's Club *