Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › More problems with new DFI
New Posts  All Forums:Forum Nav:

More problems with new DFI

post #1 of 6
Thread Starter 
Aside from the temp. problems I'm experiencing with the Ultra-D (see previous thread "Heat issues with new DFI" I have been experiencing other problems too. While in the BIOS my monitor all of a sudden went black. The fans were still spinning and the LED's on the board were still on, but there was no picture and my keyboard didn't respond. My first impression was an unstable OC, but while in the BIOS? I never experienced that before. I'm using the same components as before (they are in my system specs. below). I have already checked DFI Street to look for compatability issues with any of my stuff but have not found any answer yet. Any other DFI owners out there have any ideas. This is a very good board and would like to keep it, but if problems persist I may take it back to FRY's and get something else .
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Quote:
Originally Posted by Melcar
Aside from the temp. problems I'm experiencing with the Ultra-D (see previous thread "Heat issues with new DFI" I have been experiencing other problems too. While in the BIOS my monitor all of a sudden went black. The fans were still spinning and the LED's on the board were still on, but there was no picture and my keyboard didn't respond. My first impression was an unstable OC, but while in the BIOS? I never experienced that before. I'm using the same components as before (they are in my system specs. below). I have already checked DFI Street to look for compatability issues with any of my stuff but have not found any answer yet. Any other DFI owners out there have any ideas. This is a very good board and would like to keep it, but if problems persist I may take it back to FRY's and get something else .
Have you tried clearing the CMOS?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBWE 0602 DFILANPartyUTnF4Ultra-D eVGA 7800gt G.Skill 2x1 gig 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Raptor+120seagate WinXP SP2 17" CRT Gateway Cheapie 
PowerCaseMouse
OCZPowerstream520W THERMALTAKE Tsunami Microsoft Optical Mouse 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opteron 165 CCBWE 0602 DFILANPartyUTnF4Ultra-D eVGA 7800gt G.Skill 2x1 gig 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Raptor+120seagate WinXP SP2 17" CRT Gateway Cheapie 
PowerCaseMouse
OCZPowerstream520W THERMALTAKE Tsunami Microsoft Optical Mouse 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by beserkjay
Have you tried clearing the CMOS?

Yes. I also flashed to the most recent BIOS. The problem is still there but it happens so randomly that I can't figure out what is causing it.
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
you got all 4 power connectors plugged into the mobo? You update your bios to 704-2 or 623-2 yet?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3-540 @ 3.68ghz Biostar TH55 HD HD 5770 1GB Gskill 2x2G DDR3 @ 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Raptor75 10,000rpm ThermalTake TR2 500w Antec SuperLanboy 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tytlyf
you got all 4 power connectors plugged into the mobo? You update your bios to 704-2 or 623-2 yet?
I have all power connectors plugged and the most recent BIOS from DFI (dated 2005/11/14).

Edit: I think I just got a bad board. I had problems with the SATA 3 & 4 ports. I would constantly get "Error reading disk". Switched to SATA1 and that particular problem went away (I hope).
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
I unplugged and plugged back all the power conectors and have had no problems (I guess one of the molex plugs was loose). No random shutdowns anymore (so far). I still have temperature problems and I'm beginning to think my board has faulty sensors.
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
Magicbox
(17 items)
 
crapbox
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 AX370-Gamin K7 Nitro+ RX480 Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 EVO  Kingston HyperX 3K Seagate Barracuda 7200.14 Noctua NH-D15 
OSOSMonitorKeyboard
Kubuntu  Windows 10 Pro Dell U2515H CM Quickfire TK (Cherry Blue) 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750 G2 Enthoo Pro Logitech G502 Logitech G440 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Sempron 3300+ HP stock mobo (laptop) 200M (IGP) 2x1GB PC3200 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
100GB ATA133 DVD/CDRW Kubuntu 32 bit 14.1" (1280x768) 
Power
6 cell 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › More problems with new DFI