Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › AMD BIOS › Moniter Gives No Signal After Changing Bios
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Moniter Gives No Signal After Changing Bios

post #1 of 20
Thread Starter 
After i changed my bios, my monitor stays on standby (orange light)
I've tried unplugging it and ive tried another moniter.
please help
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2800+ Asus A7N8X v2.0 Deluxe Windows XP Home Edition 17" Dell CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Key- 420W Alienware Alienware Spaceman Blue Microsoft InteliMouse 3.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2800+ Asus A7N8X v2.0 Deluxe Windows XP Home Edition 17" Dell CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Key- 420W Alienware Alienware Spaceman Blue Microsoft InteliMouse 3.0 
  hide details  
Reply
post #2 of 20
Clear your CMOS...if that doesnt work try to revert back to the old BIOS...not sure how that's going to happen if you can 't see anything
Asus G1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2.0Ghz C2D T7200 Asus GeForce Go 7700 512MB 2GB (2x1GB) DDR2 667 
Hard DriveOSMonitorCase
160GB MCE 2005 -> Vista 15.4" Wide SXGA Black Honeycomb 
Mouse
Wireless Controller 
  hide details  
Reply
Asus G1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2.0Ghz C2D T7200 Asus GeForce Go 7700 512MB 2GB (2x1GB) DDR2 667 
Hard DriveOSMonitorCase
160GB MCE 2005 -> Vista 15.4" Wide SXGA Black Honeycomb 
Mouse
Wireless Controller 
  hide details  
Reply
post #3 of 20
when u say change the bios do u mean flash the bios? if you do then i am afraid u might have screwed ur bios...u need to reflash ur bios again....
2012 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.40Ghz @ 3.6GHz VID 1.2375 Lapped Asus Maximus Formula SE MSI Geforce 8800GTS Crucial Ballistix Tracer 2x1GB PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OS - Raptor 74GB, 2xSeagate 80GB SATA DVD Drive, CDRW XP Professional SP 2 24" Dell WFP LCD Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech PS2 750watt Silverstone OP750 Cooler Master 830 Logitech Optical 
  hide details  
Reply
2012 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.40Ghz @ 3.6GHz VID 1.2375 Lapped Asus Maximus Formula SE MSI Geforce 8800GTS Crucial Ballistix Tracer 2x1GB PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OS - Raptor 74GB, 2xSeagate 80GB SATA DVD Drive, CDRW XP Professional SP 2 24" Dell WFP LCD Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech PS2 750watt Silverstone OP750 Cooler Master 830 Logitech Optical 
  hide details  
Reply
post #4 of 20
Thread Starter 
no i didnt flash it, i just changed some settings that i didnt know what they did
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2800+ Asus A7N8X v2.0 Deluxe Windows XP Home Edition 17" Dell CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Key- 420W Alienware Alienware Spaceman Blue Microsoft InteliMouse 3.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2800+ Asus A7N8X v2.0 Deluxe Windows XP Home Edition 17" Dell CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Key- 420W Alienware Alienware Spaceman Blue Microsoft InteliMouse 3.0 
  hide details  
Reply
post #5 of 20
Then all you need to do is reset your CMOS:

Look in your motherboard manual on what pins you need to jump.

If you cannot find that, pull the battery out for a while (make sure you unplug the motherboard from the powersupply.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2 Duo E8400 3.0Ghz Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA 8800 GTS 2x OCZ 2Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2xSeagate Barracuda 7200.10 250Gb in RAID0 DVD-RW Windows 7 x64 RC1 Sceptre 20.1" 
KeyboardPowerCaseMouse
DCT Factory Enhanced K/B PC Power & Cooling 750w Ultra Wizard Black Mid-Tower M$ 5-Button Optical 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2 Duo E8400 3.0Ghz Gigabyte GA-EP45-UD3P EVGA 8800 GTS 2x OCZ 2Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2xSeagate Barracuda 7200.10 250Gb in RAID0 DVD-RW Windows 7 x64 RC1 Sceptre 20.1" 
KeyboardPowerCaseMouse
DCT Factory Enhanced K/B PC Power & Cooling 750w Ultra Wizard Black Mid-Tower M$ 5-Button Optical 
  hide details  
Reply
post #6 of 20
in this case...just take out the CMOS battery and leave it like that for 10 to 15 minutes with the power cord unplugged from the psu

then put the battery in again and restart computer...it should work now
2012 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.40Ghz @ 3.6GHz VID 1.2375 Lapped Asus Maximus Formula SE MSI Geforce 8800GTS Crucial Ballistix Tracer 2x1GB PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OS - Raptor 74GB, 2xSeagate 80GB SATA DVD Drive, CDRW XP Professional SP 2 24" Dell WFP LCD Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech PS2 750watt Silverstone OP750 Cooler Master 830 Logitech Optical 
  hide details  
Reply
2012 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.40Ghz @ 3.6GHz VID 1.2375 Lapped Asus Maximus Formula SE MSI Geforce 8800GTS Crucial Ballistix Tracer 2x1GB PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OS - Raptor 74GB, 2xSeagate 80GB SATA DVD Drive, CDRW XP Professional SP 2 24" Dell WFP LCD Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech PS2 750watt Silverstone OP750 Cooler Master 830 Logitech Optical 
  hide details  
Reply
post #7 of 20
OH make sure that your video card frame buffer is enabled or if you have a pci-e card or something maybe the setting is telling it to look in a pci slot or something.

i had my 5500 PCI and it did that to me until i changed it to look in the PCI slot

or the bios is looking for an onboard video card. check those settings
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon 64 3000+ @ 2.5ghz Gigabyte GA-K8N51GMF-9 XP Pro Corperate Philips 17 inch CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Fellowes Ergonomic 480W Tt Butterfly Thermaltake Swing Microsoft Optical 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Athlon 64 3000+ @ 2.5ghz Gigabyte GA-K8N51GMF-9 XP Pro Corperate Philips 17 inch CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Fellowes Ergonomic 480W Tt Butterfly Thermaltake Swing Microsoft Optical 
  hide details  
Reply
post #8 of 20
he cant see anything thats the problem in the first place, but afterwards i would suggest to u to take up the suggestions of every1 here on the bios settings...
2012 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.40Ghz @ 3.6GHz VID 1.2375 Lapped Asus Maximus Formula SE MSI Geforce 8800GTS Crucial Ballistix Tracer 2x1GB PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OS - Raptor 74GB, 2xSeagate 80GB SATA DVD Drive, CDRW XP Professional SP 2 24" Dell WFP LCD Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech PS2 750watt Silverstone OP750 Cooler Master 830 Logitech Optical 
  hide details  
Reply
2012 Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 2.40Ghz @ 3.6GHz VID 1.2375 Lapped Asus Maximus Formula SE MSI Geforce 8800GTS Crucial Ballistix Tracer 2x1GB PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OS - Raptor 74GB, 2xSeagate 80GB SATA DVD Drive, CDRW XP Professional SP 2 24" Dell WFP LCD Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech PS2 750watt Silverstone OP750 Cooler Master 830 Logitech Optical 
  hide details  
Reply
post #9 of 20
Thread Starter 
wheres the CMOS battery?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2800+ Asus A7N8X v2.0 Deluxe Windows XP Home Edition 17" Dell CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Key- 420W Alienware Alienware Spaceman Blue Microsoft InteliMouse 3.0 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Athlon XP 2800+ Asus A7N8X v2.0 Deluxe Windows XP Home Edition 17" Dell CRT 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Key- 420W Alienware Alienware Spaceman Blue Microsoft InteliMouse 3.0 
  hide details  
Reply
post #10 of 20
There should be a battery that looks like one you would put in a watch, round and flat, OR there is a little "jumper" plug, move that over one space (should be 3 pins, move it to the last 2 on the right) with the system power on, then move it back to the original position and thats how you clear it

Also fill out your System Specs in the UserCP so we know what you are dealing with
Asus G1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2.0Ghz C2D T7200 Asus GeForce Go 7700 512MB 2GB (2x1GB) DDR2 667 
Hard DriveOSMonitorCase
160GB MCE 2005 -> Vista 15.4" Wide SXGA Black Honeycomb 
Mouse
Wireless Controller 
  hide details  
Reply
Asus G1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2.0Ghz C2D T7200 Asus GeForce Go 7700 512MB 2GB (2x1GB) DDR2 667 
Hard DriveOSMonitorCase
160GB MCE 2005 -> Vista 15.4" Wide SXGA Black Honeycomb 
Mouse
Wireless Controller 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD BIOS
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › AMD BIOS › Moniter Gives No Signal After Changing Bios