Overclock.net › Forums › Components › Memory › My RAM settings wrong?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

My RAM settings wrong?

post #1 of 3
Thread Starter 
I'm testing the max speed of my RAM and I put it at 205 mhz. The computer doesn't boot up when I have the RAM set to manual settings but it does when I have it set to auto settings. So I'm thinking maybe the setings are wrong but when I went to test the max fsb speed, the opposite happened. I could only get the computer to loadup at 280 mhz with a 133 divider only when the settings are put to manual. If the settings are set to auto, the computer doesn't bootup. What's going on here??? Here's a shot of the RAM settings from CPUZ on auto at 205 fsb. How should I go about fine tuning this?

Your help is greatly appreciated!!! Thanks!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 5000+ BE Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+ Integrated HD3200 2x2GB OCZ DDR2 
Hard DriveMonitorPowerCase
Maxtor 40GB Samsung 2220WM 22" Antec Neo HE 550W Ultra Wizard 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 5000+ BE Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+ Integrated HD3200 2x2GB OCZ DDR2 
Hard DriveMonitorPowerCase
Maxtor 40GB Samsung 2220WM 22" Antec Neo HE 550W Ultra Wizard 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Try loosening your timings even more, like make your CAS latency 3, but all i can really say is, that memory sucks...

I reccommend buying some new ram, because that crap is really going to hold you back.
Overdue Speed
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 3.0Ghz Asus P6T Deluxe Sapphire 4870X2 3x2GB G.Skill DDR1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB Western Digital Black Samsung Windows Vista 64-Bit BenQ V2400W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Corsair 750TX Antec Twelve Hundred G7 
Mouse Pad
Xtrac Pro 
  hide details  
Reply
Overdue Speed
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 3.0Ghz Asus P6T Deluxe Sapphire 4870X2 3x2GB G.Skill DDR1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x640GB Western Digital Black Samsung Windows Vista 64-Bit BenQ V2400W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Corsair 750TX Antec Twelve Hundred G7 
Mouse Pad
Xtrac Pro 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
I built this sytem up for a buddy who is on a really tight budget so I can't go the route of getting better RAM unfortunately. I'll try putting the CAS at 3 but the thing I'm really curious about is why there is a difference when I switch the setting from manual to auto or vice versa...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 5000+ BE Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+ Integrated HD3200 2x2GB OCZ DDR2 
Hard DriveMonitorPowerCase
Maxtor 40GB Samsung 2220WM 22" Antec Neo HE 550W Ultra Wizard 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X2 5000+ BE Gigabyte GA-MA78GM-S2H AM2+ Integrated HD3200 2x2GB OCZ DDR2 
Hard DriveMonitorPowerCase
Maxtor 40GB Samsung 2220WM 22" Antec Neo HE 550W Ultra Wizard 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › My RAM settings wrong?