Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The 1055T Owners Club - Page 13

post #121 of 5036
Quote:
Originally Posted by kromar View Post
at least you can set your ram multi down to 4, mine gets set back to 5.33 when i try to do so^^
i have given quite some test reports about the bios problems in the gigabyte forum and hope they will submit them to the software engineers and we get a decent bios soon:O
Thanks for submitting the bugs, hopefully things will get worked soon and we get a rock solid BIOS.

Are you able to adjust your HT Link and NB multipliers successfully w/o issue. I can't get my board to post w/o error for anything other than AUTO, which selects 10x for both no matter the OC.
X6 Test
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t -4G GA-890FXA-UD5 4870 1GB 4x2G Domino's 
Hard DriveOSPower
SSDos -StoRaid 7U HX750 
  hide details  
Reply
X6 Test
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t -4G GA-890FXA-UD5 4870 1GB 4x2G Domino's 
Hard DriveOSPower
SSDos -StoRaid 7U HX750 
  hide details  
Reply
post #122 of 5036
Quote:
Originally Posted by Biermann View Post
Thanks for submitting the bugs, hopefully things will get worked soon and we get a rock solid BIOS.

Are you able to adjust your HT Link and NB multipliers successfully w/o issue. I can't get my board to post w/o error for anything other than AUTO, which selects 10x for both no matter the OC.
yes i can manually adjust them, are you sure its not the ram multi that is causing the problem? you mentioned you set it to x4, are you sure this works? try set it to x5.33 and then set the NB/HT manually and see if that will let you boot.
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
post #123 of 5036
Quote:
Originally Posted by kromar View Post
well the strange thing is that my ram is rated as 1600mhz@1.65v yet i need to increase the voltage to 1.75-1.8 (still testing) to get it stable @1524mhz o_O

whats the frequency your ram is rated @1.65v? 1333?
Yes 1333.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
Phenom II 1055t 4ghz/3.1ghz nb 790xt ud4p 1333 Windows 7 64Bit 
Power
700watts 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
Phenom II 1055t 4ghz/3.1ghz nb 790xt ud4p 1333 Windows 7 64Bit 
Power
700watts 
  hide details  
Reply
post #124 of 5036
it seems strange that i need to increase my Vdimm when im under 1600 and my ram should run it with 1.65v... maybe that is also a bios problem

im working on 3.9ghz and i think its almost stable
Edited by kromar - 5/9/10 at 2:20pm
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
post #125 of 5036
Quote:
Originally Posted by kromar View Post
yes i can manually adjust them, are you sure its not the ram multi that is causing the problem? you mentioned you set it to x4, are you sure this works? try set it to x5.33 and then set the NB/HT manually and see if that will let you boot.
Thanks for your response. I tried also many times with Ram 5.33x, I just switched the multiplier to 4x for 3.7Ghz and to try for higher since I cant seem to reduce the NB multi to something lower ~2400mhz.

So after my last post I tried it again, this time after the first POST failure, I dropped the CPU speed to 3.2Ghz and reduced the NB multi one tick to 9. Computer booted fine, however AMD OD is reporting the NB still at 10x and the speed reading backs it up.

Gonna try a few more thing to see if I can get it to stick, the NB doesn't look like it wants to stretch beyond 2700mhz. So i'm stuck until I can reduce the multi. Do you by chance know the temp limit on the AMB NB, maybe I need to rig up some direct cooling.
X6 Test
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t -4G GA-890FXA-UD5 4870 1GB 4x2G Domino's 
Hard DriveOSPower
SSDos -StoRaid 7U HX750 
  hide details  
Reply
X6 Test
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t -4G GA-890FXA-UD5 4870 1GB 4x2G Domino's 
Hard DriveOSPower
SSDos -StoRaid 7U HX750 
  hide details  
Reply
post #126 of 5036
are you also lowering the HT freq? otherwise the NB freq will always increase because it needs to be equal or higher.
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
post #127 of 5036
Hi

crappy cell pics for now

Razor blade test.
post #128 of 5036
Quote:
Originally Posted by Yogi View Post
Hi

crappy cell pics for now

Razor blade test.
Nice . Now lets some overclocking.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
Phenom II 1055t 4ghz/3.1ghz nb 790xt ud4p 1333 Windows 7 64Bit 
Power
700watts 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
Phenom II 1055t 4ghz/3.1ghz nb 790xt ud4p 1333 Windows 7 64Bit 
Power
700watts 
  hide details  
Reply
post #129 of 5036
Im in. Just can't OC yet until ASUS gets on the ball with this motherboard.
   
Office Special
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4790K Gigabyte Z97MX - Gaming 5 Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming Corsair Vengeance 8GB 1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 EVO 120GB Corsair H50 Windows 8.1 64-bit ASUS VH238H 
KeyboardPowerCaseMouse
SteelSeries 6G Corsair Professional HX650W Fractal Design Define Mini SteelSeries Ikari Laser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2410M Lenovo NVIDIA GeForce GT 555M 1GB GDDR5 Samsung 8GB 1333MHz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
RunCore 30GB mSATA SSD + Western Digital Caviar... LG BD-ROM / DVD RW Cooler Master NotePal U2 Windows 7 Home Premium 
MonitorPowerCase
15.6" 1366x768 Delta 120W IdeaPad Y570 
  hide details  
Reply
   
Office Special
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4790K Gigabyte Z97MX - Gaming 5 Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming Corsair Vengeance 8GB 1600MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 EVO 120GB Corsair H50 Windows 8.1 64-bit ASUS VH238H 
KeyboardPowerCaseMouse
SteelSeries 6G Corsair Professional HX650W Fractal Design Define Mini SteelSeries Ikari Laser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2410M Lenovo NVIDIA GeForce GT 555M 1GB GDDR5 Samsung 8GB 1333MHz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
RunCore 30GB mSATA SSD + Western Digital Caviar... LG BD-ROM / DVD RW Cooler Master NotePal U2 Windows 7 Home Premium 
MonitorPowerCase
15.6" 1366x768 Delta 120W IdeaPad Y570 
  hide details  
Reply
post #130 of 5036
Anyone figure out how to disable the CNQ on Gigabyte so that it doesn't drop the multi down to x4 yet? Sometimes it is disabled and sometimes it is not, somewhat annoying. Right now my chip is OC to 3500, but it has reduced the multi down to x4 and stays there. I usually have to reboot the system to get it to put the multi back to 14. Any suggestions?
Gaming Rig
(19 items)
 
 
New Custom Case
(3 photos)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
8350 Asus 990fx Sabertooth Diamond hd7970 Diamond HD7970 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws OCZ Agility 3  2Tb Seagate Sata3 3Tb Western Digital Green Drive 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Bluray Burner Swiftech HD Koolance MVR-100 Koolance CHC-125 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MC35x2 with dual top Feser Triple 120 Radiator Corsair SP120 Quiet x 3 Windows 7 Ultimate x64 
PowerCase
Corsair AX750 CaseLabs M8 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(19 items)
 
 
New Custom Case
(3 photos)
CPUMotherboardGraphicsGraphics
8350 Asus 990fx Sabertooth Diamond hd7970 Diamond HD7970 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Gskill Ripjaws OCZ Agility 3  2Tb Seagate Sata3 3Tb Western Digital Green Drive 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
LG Bluray Burner Swiftech HD Koolance MVR-100 Koolance CHC-125 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MC35x2 with dual top Feser Triple 120 Radiator Corsair SP120 Quiet x 3 Windows 7 Ultimate x64 
PowerCase
Corsair AX750 CaseLabs M8 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club