Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The 1055T Owners Club - Page 27

post #261 of 5038
i should of posted last week, i had my own OC thread
idk why i exactly but 1 of the processors show as 1100 mhz probably bios issue

FSB/Multiplier: 286
CPU Speed: 4004
NB Speed: 2800
CPU Voltage: 1.5v (gotta fine tune still, trying 1.475v once new bios is out)
NB Voltage: 1.275
RAM Speed: memory was around 1500 with high 9 timings for max CPU OC test
Motherboard: GA-890GPA-UD3H (rev. 2.0)



Edited by Germanian - 5/19/10 at 9:38am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4770k Haswell 3.9GHz @ 1.066v GIGABYTE GA-Z87X-OC MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G Samsung 16GB MV-3V4G3D/US 1600 7-8-8-24-1T 1.55... 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 850 Evo 500GB SSD 1TB Samsung F3 Windows 7 Ultimate 64-bit BenQ XL2411Z 24' 144hz, 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MS238H 23inch 2ms 1920x1080 Logitech G15 Enermax EMR1500EWT Fractal Design Define S with window 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Razer Goliathus onboard motherboard 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4770k Haswell 3.9GHz @ 1.066v GIGABYTE GA-Z87X-OC MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X 11G Samsung 16GB MV-3V4G3D/US 1600 7-8-8-24-1T 1.55... 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
Samsung 850 Evo 500GB SSD 1TB Samsung F3 Windows 7 Ultimate 64-bit BenQ XL2411Z 24' 144hz, 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MS238H 23inch 2ms 1920x1080 Logitech G15 Enermax EMR1500EWT Fractal Design Define S with window 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Razer Goliathus onboard motherboard 
  hide details  
Reply
post #262 of 5038
@germanian
notice the fatal error in worker #2 window?
post #263 of 5038
yeah nice fail
and that is not a sensor error that is probably because you disabled C&Q and turbo mode, that will result in a locked core#0 on my board as well... try to enable C&Q and disable Turbo then all cores should increase the multi to 14 when loaded.

ha i think i found the problem with my bios.... not sure anymore if thats only bios related, i need tighter ram timings to be stable, seems this cpu doesnt like lose timings at all... especially the "Command Timing" has to be at 1T otherwise my system will freeze on the 8k p95 blend test. maybe someone else has the same board and can try if that helps there as well:O

reached 3.4ghz stable and will start the next test now
Edited by kromar - 5/19/10 at 1:26pm
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
myrig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k ASUS Maximus VII Hero Z97 XFX RX480 GTR 2x8GB Gskill 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 H2O Win7 64bit Optoma Beamer 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry G80-3000LPCEU-0 Corsair 850W HAF-X Roccat Tyon 
AudioAudio
Onkyo TX-RZ900 Magnat Shadow 209 + 213 
  hide details  
Reply
post #264 of 5038
Whats the diff between rev1 and 2?
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
post #265 of 5038
Just got mine setup. No OCing yet since I don't see an option to shut off Turbocore yet on my board (GA-870A-UD3). Question though, there are no individual core temps? Orthos on two cores and they all share the same temp I mean, I know it's the issue with the chip, but is it supposed to be fixed or that's it, one sensor for all 6 cores?

post #266 of 5038
FYI there is a Updated BIOS F2 on Gigabyte for: 890FXA-UD5

and a Beta BIOS FBC for: 890GPA-UD3H


Updated my board a few hours ago and it looks like the multiplier and voltage regulation issues involving CNQ are fixed. My system is idling at full x14 Mulit on all 6 cores now. And with C1E and the temperature core protection disabled it is now no longer throttling between 1.39v and 1.488 (OC) when idle/loaded
Edited by Biermann - 5/19/10 at 7:06pm
X6 Test
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t -4G GA-890FXA-UD5 4870 1GB 4x2G Domino's 
Hard DriveOSPower
SSDos -StoRaid 7U HX750 
  hide details  
Reply
X6 Test
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t -4G GA-890FXA-UD5 4870 1GB 4x2G Domino's 
Hard DriveOSPower
SSDos -StoRaid 7U HX750 
  hide details  
Reply
post #267 of 5038
Quote:
Originally Posted by Biermann View Post
FYI there is a Updated BIOS F2 on Gigabyte for: 890FXA-UD5

and a Beta BIOS FBC for: 890GPA-UD3H


Updated my board a few hours ago and it looks like the multiplier and voltage regulation issues involving CNQ are fixed. My system is idling at full x14 Mulit on all 6 cores now. And with C1E and the temperature core protection disabled it is now no longer throttling between 1.39v and 1.488 (OC) when idle/loaded
Saw that a few days ago. Anyone else tried it?

Anything better with the OC?
post #268 of 5038
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Germanian View Post
i should of posted last week, i had my own OC thread
idk why i exactly but 1 of the processors show as 1100 mhz probably bios issue

FSB/Multiplier: 286
CPU Speed: 4004
NB Speed: 2800
CPU Voltage: 1.5v (gotta fine tune still, trying 1.475v once new bios is out)
NB Voltage: 1.275
RAM Speed: memory was around 1500 with high 9 timings for max CPU OC test
Motherboard: GA-890GPA-UD3H (rev. 2.0)
OC isn't stable... Please get it stable then repost settings.
Truck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2700K Intel DP67BG SLI 2x Zotac 570 Reference 16GB G.Skill 1600MHz / 1.25v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 2TB / OCZ Solid3 128GB Vista Pro 7 x64 / Ubuntu 22.5" Acer LCD Dollarstore special 
PowerCaseMouse
OCZ Z-Series 1000w Coolermaster HAF 922 w/ 5x YL high speeds Logitech with red light camera laser 
  hide details  
Reply
Truck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2700K Intel DP67BG SLI 2x Zotac 570 Reference 16GB G.Skill 1600MHz / 1.25v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 2TB / OCZ Solid3 128GB Vista Pro 7 x64 / Ubuntu 22.5" Acer LCD Dollarstore special 
PowerCaseMouse
OCZ Z-Series 1000w Coolermaster HAF 922 w/ 5x YL high speeds Logitech with red light camera laser 
  hide details  
Reply
post #269 of 5038
Sign me up!

FSB/Multiplier: 287 x 14
CPU Speed: 4.02GHz
NB Speed: Auto (2.7Ghz?)
CPU Voltage: 1.5v
NB Voltage: 1.25v
RAM Speed: 1530MHz
Motherboard: ASUS 890GX PRO

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1205151

This is just 2 seconds of overclocking, I might be able to squeeze a few extra MHz out later on.
post #270 of 5038
Thread Starter 
It's stable, then?

NB would be at 2.87GHz
Truck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2700K Intel DP67BG SLI 2x Zotac 570 Reference 16GB G.Skill 1600MHz / 1.25v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 2TB / OCZ Solid3 128GB Vista Pro 7 x64 / Ubuntu 22.5" Acer LCD Dollarstore special 
PowerCaseMouse
OCZ Z-Series 1000w Coolermaster HAF 922 w/ 5x YL high speeds Logitech with red light camera laser 
  hide details  
Reply
Truck
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2700K Intel DP67BG SLI 2x Zotac 570 Reference 16GB G.Skill 1600MHz / 1.25v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 2TB / OCZ Solid3 128GB Vista Pro 7 x64 / Ubuntu 22.5" Acer LCD Dollarstore special 
PowerCaseMouse
OCZ Z-Series 1000w Coolermaster HAF 922 w/ 5x YL high speeds Logitech with red light camera laser 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club