Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The 1055T Owners Club - Page 388

post #3871 of 5036
anyone know why i cant get a stable nb?
post #3872 of 5036
Quote:
Originally Posted by snitzle_iii View Post
ook so i changed the fbs to 268 with 1.4v ran prime with small fft for 15mins
ran fsb @ 272 with 1.425v did not work
ran fsb @ 272 with 1.45v but had heat issues 63/64 constant in that 15min mark
ran fsb @ 270 with 1.42v worked
ran fsb @ 270 with 1.4v no go
i think i hit my max

forgot what ratio but fsb at 2430 and ran prime for 20mins with small fft all good.

tried 2700 for nb for 1.28v didn't work
tried 2700 for nb for 1.3v didn't work

did i hit my max here?

tried using sb for 2430 at default (i could not figure out how to change the south bridge voltage, its a gigabyte mobo btw) did not work
tired using sb for 2160 at default seems to work ran prime for 20mins with small fft.

my question is what is up with my ram? why won't it let me set the cl or any of the settings to defult or slower speeds. could it be that i have 4gigs and installed 32bit windows 7. i am going to do a fresh install of windows 7 with 64bit...i made my main drive 2 small


EDIT: i did not see to run prime for large fft for nb/sb doing that now.

i had nb run at 2430 @ 1.24v it crashed at 15mins
i lowerd the nb and ran at 2160 at 1.22 and prime runs for a few mins then closes. what gives?

i ran the nb at 2160 @1.24 and it crashes in 10mins.
i ran the nb at 2160 @1.26 and i got an error in 3mins

does my nb seem low to anyone ?
i ran the nb at 1860 @ default voltage and i got an error in 12mins
i ran the nb at 2160 @ 1.3 and got an error in 9mins

RANDOM QUESTION: is it better to run my computer at 3.5 with 2000nb or 3.8 with 1800nb?
also when i go to bios my computer shows "normal cpu vcore 1.475" however when i added +.05 it shows that my vcore is 1.5, however if i hold down the down arrow it will cycle from showing 1.5 to 1.4 and back to 1.5. i rebooted and bios shows "normal cpu vcore 1.375" is something broke?
It sounds like you are not getting the settings and voltages correct in your BIOS. You should turn off: C&Q (Cool & Quiet), C1E (probably already disabled), and Turbo Core (the 'Turbo Boost' function).
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL ASUS XFX  SAMSUNG 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD/ST LG KUHLER WINDOWS 
MonitorKeyboardPowerCase
LG/SAMSUNG IBM MODEL M CORSAIR THERMALTAKE 
MouseMouse PadAudio
MS INTELLIMOUSE EXPLORER 3.0 REGULAR LARGE PAD ONBOARD but it USED TO BE A XONAR DG  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL ASUS XFX  SAMSUNG 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD/ST LG KUHLER WINDOWS 
MonitorKeyboardPowerCase
LG/SAMSUNG IBM MODEL M CORSAIR THERMALTAKE 
MouseMouse PadAudio
MS INTELLIMOUSE EXPLORER 3.0 REGULAR LARGE PAD ONBOARD but it USED TO BE A XONAR DG  
  hide details  
Reply
post #3873 of 5036
Help, This is my first attempt at OCing. System is:
Asus M4A78T-E Current Bios
1055T
Spire Thermal Eclipse Cooler 2 fans
Rosewill 450 wt PS
OCZ 1333 Memory 4 2mb sticks

Current Bios Settings
CPU Ratio 14
Turbo Disabled
CPU Bus Freq 250
PCIE 100
Dram Freq 1000CPU
NB Freq 1750
HT Link Auto
CPU Voltage 1.4
CPU NB Voltage 1.3625
CPU UDDA Auto
Dram Voltage 1.7
HT V Auto
NV v. Auto
NB 1,8 Auto
SB V. Auto
CPU Spread spec & PCIE Spread Spec, Disabled
Stock Memory Timing

Currently stable at 3500
Any attempts to turn up the wick past 250 have failed.

I have read till I'm crosseyed. What am I missing?
Thanks in advance.

Took a different approach & got lower clock speed (3026) but better performance & much improved stability. I will only list the areas I've changed.

Memory turned out to be OCZ Gold 1066. I think this is an issue. Kingston Hyper X 12800 is on it's way.

FSB 302
Multiplier 13
NB & HT 1812
Ram Timing 9-9-9 20 2T
Dram Freq 1208
NB Voltage 1.3
CPU V 1.5
Edited by Mule928 - 2/6/11 at 9:25am
Beast II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @5.007 GIGABYTE Z68X-UD5 XFX ATI Radeon 5670 MUSHKIN REDLINE 996997@2226Mhz 9-11-10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SEAGATE ST95005620 THERMALRIGHT SILVER ARROW Win 8 64 Pro LG 50" Plasma 
PowerCaseMouse
Kingwin Laser 850 Azza HURRICAN MS Trackball 
  hide details  
Reply
Beast II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @5.007 GIGABYTE Z68X-UD5 XFX ATI Radeon 5670 MUSHKIN REDLINE 996997@2226Mhz 9-11-10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SEAGATE ST95005620 THERMALRIGHT SILVER ARROW Win 8 64 Pro LG 50" Plasma 
PowerCaseMouse
Kingwin Laser 850 Azza HURRICAN MS Trackball 
  hide details  
Reply
post #3874 of 5036
Quote:
Originally Posted by Mule928 View Post
Help, This is my first attempt at OCing. System is:
Asus M4A78T-E Current Bios
1055T
Spire Thermal Eclipse Cooler 2 fans whats cpu temp
Rosewill 450 wt PS Maybe not powerful enough
OCZ 1333 Memory 4 2mb sticks

Current Bios Settings
CPU Ratio 14
Turbo Disabled
CPU Bus Freq 250
PCIE 100
Dram Freq 1000CPU What is your memory spec
NB Freq 1750 CPU-NB bump it up to 2500mhz
HT Link Auto keep it around 2000mhz
CPU Voltage 1.4
CPU NB Voltage 1.3625 high for the speed you are at
CPU UDDA Auto
Dram Voltage 1.7 Seems high
HT V Auto
NV v. Auto
NB 1,8 Auto
SB V. Auto
CPU Spread spec & PCIE Spread Spec, Disabled
Stock Memory Timing memory type what is stock

Currently stable at 3500
Any attempts to turn up the wick past 250 have failed.

I have read till I'm crosseyed. What am I missing?
Thanks in advance.

See bold
post #3875 of 5036
DRam timing all set on auto:
1st 6-6-6-15-4-20-6-4
2nd 6-2-4-3-3-160-160
Beast II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @5.007 GIGABYTE Z68X-UD5 XFX ATI Radeon 5670 MUSHKIN REDLINE 996997@2226Mhz 9-11-10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SEAGATE ST95005620 THERMALRIGHT SILVER ARROW Win 8 64 Pro LG 50" Plasma 
PowerCaseMouse
Kingwin Laser 850 Azza HURRICAN MS Trackball 
  hide details  
Reply
Beast II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K @5.007 GIGABYTE Z68X-UD5 XFX ATI Radeon 5670 MUSHKIN REDLINE 996997@2226Mhz 9-11-10 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SEAGATE ST95005620 THERMALRIGHT SILVER ARROW Win 8 64 Pro LG 50" Plasma 
PowerCaseMouse
Kingwin Laser 850 Azza HURRICAN MS Trackball 
  hide details  
Reply
post #3876 of 5036
I'm in.
post #3877 of 5036
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1631023



Finally got my RAM to a stable level, after I found out my BIOS was automatically dropping the timings to extremely low levels, causing it not to post D:
post #3878 of 5036
i have MSI 890GXM G65 mobo and i cant go over 270 FSb that is my speed is around 3780Mhz thats the max i cud go
when i set FSB to 280 the mobo took time to restart like over 1 min and then when the PC booted up i ran prime95 the cpu usage went to 100% for few sec and then it was all 0% i don knw what happened.i have 95W version and voltage is 1.4V rest all voltages are at auto. my HT link is 2160Mhz.
what voltage shud i increase to get 4Ghz??

thx
post #3879 of 5036
Quote:
Originally Posted by hitec16 View Post
i have MSI 890GXM G65 mobo and i cant go over 270 FSb that is my speed is around 3780Mhz thats the max i cud go
when i set FSB to 280 the mobo took time to restart like over 1 min and then when the PC booted up i ran prime95 the cpu usage went to 100% for few sec and then it was all 0% i don knw what happened.i have 95W version and voltage is 1.4V rest all voltages are at auto. my HT link is 2160Mhz.
what voltage shud i increase to get 4Ghz??

thx
Are you using the latest bios? Probably should update it, if you aren't. Some boards have issues hitting higher reference clocks, though I'd think 280 would be doable. Up your cpu vcore a tad, and set your CPU-NB voltage to at least 1.35 if you haven't already.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K, 4.5 GHz, 1.15v Asus Z77 V-Pro Powercolor R9 290 (unlocked to 290X)!! 2x4 GB G Skill TridentX 2400 MHz, 9-10-10-30, 1... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro 256 GB Arctic Freezer i30 Win 7x64 Home QNIX Q270 
KeyboardPowerCaseAudio
Das Keyboard Pro-S XFX Pro 750W (OEM=Seasonic) NZXT H630 Asus Xonar DSX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K, 4.5 GHz, 1.15v Asus Z77 V-Pro Powercolor R9 290 (unlocked to 290X)!! 2x4 GB G Skill TridentX 2400 MHz, 9-10-10-30, 1... 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro 256 GB Arctic Freezer i30 Win 7x64 Home QNIX Q270 
KeyboardPowerCaseAudio
Das Keyboard Pro-S XFX Pro 750W (OEM=Seasonic) NZXT H630 Asus Xonar DSX 
  hide details  
Reply
post #3880 of 5036
Quote:
Originally Posted by sch010 View Post
Are you using the latest bios? Probably should update it, if you aren't. Some boards have issues hitting higher reference clocks, though I'd think 280 would be doable. Up your cpu vcore a tad, and set your CPU-NB voltage to at least 1.35 if you haven't already.

the latest BIOS version is 1.8 and i m using 1.7 i will update to 1.8 today and ya my CPU-NB voltage is below 1.35 aswell. I will do that and will update here if it worked or not
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club