Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

The 1055T Owners Club - Page 467

post #4661 of 5036
I am redoing my oc since I am using the stable and officially supported BIOS for my ga-880ud3h. Support is nonexistent and could not find put why the beta BIOS was pulled from their site. One issue I am dealing with is that the multiplier is only set on whole numbers. So no more 13.5 only 13 or 14. My old Oc was using 13.5. currently using 14x as mult, 275 bus, 2200 nb/ht link. 1.47 for CPU core (pretty sure i dont need to tweak any of my volts; my chip sucks and has to have 1.47 :/)

The one thing bothering me is my ram timings. I has to set it to 11x11x11x28x39 to get it to be stable. this is required if i am running my ram with a 4 or 5x mult. I bsod with the above settings with 9x9x9x?x? (default) as well as 10x10x10x?x? These are ripjaw f3 1200cl9 2x4gb.

I have a diffident cpu computer with the same mono and for those that need a refresher neither mono was able to detect all 12gs of ram . Correctly and consistently. Idk if this jut shows the men controller is really bad. The ram was the same make, but a 2x2 kit
Edited by snitzle_iii - 3/21/13 at 6:01pm
post #4662 of 5036
I bet it's annoying that you can't have the .5 in the multipliers but it's still workable.

As for your RAM issues, can we get a screenshot of your SPD tab in CPUz?

In older bios's, you have to do the math to figure out what speed you're going to be running at. When you bump up your FSB, you're going to bump up your RAM speed too. So just saying x4 or x5 multi does not help us know what speed you're running at.
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
post #4663 of 5036
Quote:
Originally Posted by octhis View Post

Have you tried doing this, chrischris?
If yes, any success?

Yes I tried those settings, but my M5A97 Bios said overclock failed on bootup. I seem to have issues anytime I try to set manual voltages. The only way I can get things to work is with voltages in Auto. Currently I'm using:

FSB: 272 x 14
3808Mhz @ AUTO (currently 1.454V)
CPU/NB 2448Mhz @ AUTO (currently 1.175)
HT: 1904Mhz
1449Mhz RAM @ 1.5V (stock V but 1600Mhz sticks)

I rebooted to write this info down only to find things defaulted...so maybe it crashed while the GF was on the PC and it reset. I ran prime95 for 12 hours without failure so I thought it was stable.

I think my problem comes down to a crummy motherboard. I realized that getting a 1Ghz OC is a nice increase and another 200Mhz wont matter.
post #4664 of 5036
Quote:
Originally Posted by Krusher33 View Post

I bet it's annoying that you can't have the .5 in the multipliers but it's still workable.

As for your RAM issues, can we get a screenshot of your SPD tab in CPUz?

In older bios's, you have to do the math to figure out what speed you're going to be running at. When you bump up your FSB, you're going to bump up your RAM speed too. So just saying x4 or x5 multi does not help us know what speed you're running at.

i made a thread over here and the second to last picture should have the spd tab as well as bio settings

http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=12314

omg so tired i didnt even link to the forum lol
Edited by snitzle_iii - 3/23/13 at 10:10am
post #4665 of 5036
For those who are having trouble getting 4ghz, I wanted to remember something that I think I have said before.

In my case with stable values to 4ghz or more​​, if NB is under 2.7 Ghz the computer simply will not start, no matter what voltage use, is strange but you lose nothing to try it

good luck

Quote:
Originally Posted by chrischris View Post

Thanks for the help guys! I failed the 4Ghz attempt and couldn't post with settings as shown below:





I'm surprised to see my CPU manual voltage higher then Atomfix 4Ghz OC. I think I did an auto tune + increasing FSB to get my current 3.75Ghz OC to get the 1.464V

Whats the difference between the CPU/NB manual voltage and the lower NB voltage? The lower value NB voltage maxes out at 1.25. I assume this is the same value Atomfix raised to 1.35V...does this mean my mobo cant handle it or should I be adjusting the top CPU/NB voltage?

CPU line load calibration

CPU NB Load line cali....

Put both to very high

CPU/*NB voltage to 1,3

Nb voltage back to auto

DRAM to 1,55V

Try and comment
Edited by Ashtyr - 3/23/13 at 8:25am
post #4666 of 5036
Thanks for the input Ashtyr.
I cant set a Load Line value for some reason. It's either Auto/Disable/Enable....tried both Auto and Enable. It still doesn't work. Initial powerup shows black screen and nothing else...restarting mobo says overclock failed.

I've used many of the setup's listed on the first thread page. Nothing above 3.8Ghz works :/ Still suspecting mobo. The only other Asus mobo's I see on the list are EVO/PRO...maybe my baseline board sucks
post #4667 of 5036
woooooooooooooooooooooooooooo finally got a stable oc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! took FOREVER, but done. got there pretty close, but needed help from all of you from this thread helping out a first time ocer.
7.5h blend 0 errors. i think i had to just change 1 setting in my ram to get it to run... please look at http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=12314 so i dont need to re-upload images ect. i would like to tighten ram. is there a shorter way to test stability or will it crash quickly ie under 30mins. before i changed Write Recovery Time needs to be 12 or more. i got a bsod in 2 hours. i would have to have to adjust 1 thing and then wait 2hours to know if it stable or not
post #4668 of 5036
Just do the blend test and memory or NB would fail in 30 minutes if it's not stable enough.

And inb4justdomemtest... AMD rigs needs testing on the NB + memory to determine memory stability since the IMC is on the processor itself.
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
post #4669 of 5036
Can you guys help me out with my problem and give me some tips what i should do. Since i'm an amateur about OC.

I have the following: X6 1055T, Crosshair Formula IV, Kingston KVR1333D3N9K2/4G 4GB PC3-10666 1333MHz.

I'm having troubles of getting it OC'd to 4GHz atleast. but lately im hanging @ 3.9Ghz with the following settings:

CPU Voltage = 1.45v

Ram Voltage = 1.65v

NB Voltage = 1.325v

Multiplier = 14

FSB = 278



When i changed the FSB to 279+ and windows loads safely to loginscreen. Once i started Prime95, after 10-15minutes of stress i get the well-known blue screen.

Do you think that my ram stickies are holding me back? The latency settings? I haven't dared to try to change the latency settings coz i have no clue about it. I've tested several things changing the NB frequency even the HT Link nd etc. I'm getting lost and tired. I really don't know what to do anymore.
FlipAdobo Formula
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom X6 1055T Crosshair IV Formula  Sapphire Radeon HD5770 Kingston KHX18C9T3K2/8X 
CoolingCoolingCoolingCooling
XLF XLF XLF XLF 
CoolingCoolingCoolingCooling
XLF XLF XLF NorthQ NQ-3709BL/NQ-3710RL Silent 
CoolingOSPowerCase
Enermax Red Windows 7 Ultimate CM Silent Pro 600W CM 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
FlipAdobo Formula
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom X6 1055T Crosshair IV Formula  Sapphire Radeon HD5770 Kingston KHX18C9T3K2/8X 
CoolingCoolingCoolingCooling
XLF XLF XLF XLF 
CoolingCoolingCoolingCooling
XLF XLF XLF NorthQ NQ-3709BL/NQ-3710RL Silent 
CoolingOSPowerCase
Enermax Red Windows 7 Ultimate CM Silent Pro 600W CM 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
post #4670 of 5036
Drop your HT multiplier. If I remember right there's not much performance gains on Thubans with HT? I might have it mixed up with other procs but that's what I would try.

And as for RAM questions, can we have a screenshot of SPD tab?
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › The 1055T Owners Club