Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Help Me with SLI BFG 7800 GT oc
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help Me with SLI BFG 7800 GT oc

post #1 of 11
Thread Starter 
I had originally installed just one card and got that one working. i did a 3DMark06 of 4406. Then i went out and baught another BFG 7800 GT installed that put the sli jumper on the computer reconizes both video cards in sli mode. Now with neither one of the cards overclocked (more than what they come with 425 Mhz) i am only getting 3888 on 3Dmark06. I uninstalled the drivers and then reinstalled them. Can someone point me in a direction?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
First run both cards seperately to confirm they both work.
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Did you activate SLI in the advanced menu? If not you will have gotten a lower score due to it running at 8x rather then 16x.
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Quote:
Originally Posted by busa
First run both cards seperately to confirm they both work.
Busa is aboslutly right.

Also make sure you flip the card(cant rember the exact name) in between the two grafix cards to dual mode, and also enable SLI mode in your bios...

*Edit* Almost forgot connect the monitor to the grafix card closest to the CPU...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Thread Starter 
Ok Both Video cards are working and it is in sli mode in my advanced settings
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
can this be a driver problem ? i installed the ones that they come with do i need to download new ones. if so which one do i need. i know some are suppose to be better than others.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
You can get the latest Drivers Here
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
Thread Starter 
i still dont think this is workin quit right or i have something else messed up. I got windows reconizing both video cards. My aquamark3 scores went from 77,843 up to 91,233. so that went up but it has no affect on 3dmark06
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Are ya noticing any increases in peformance?
If not then something is a issue but if you are 3DMark is probaly messesd up or something.
Did ya install the same drivers digitaly? That might work but if you did then try another set, and double check your bridge you might have them working seperately and the AquaMark score is only benefiting them seperately.
D-Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) Intel 945GCT-M ZOTAC 8800GT AMP! Edition Patriot PC6400 DDR2 (4x2)4GB RAM 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM CD-RW/DVD+RW Reader Windows Vista Ultimate x64 20" Widescreeen AOC 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic European Keyboard Case Stock 380W Rosewill TU-155 Razer Copperhead 
Mouse Pad
  hide details  
Reply
D-Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) Intel 945GCT-M ZOTAC 8800GT AMP! Edition Patriot PC6400 DDR2 (4x2)4GB RAM 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 750GB 7200RPM CD-RW/DVD+RW Reader Windows Vista Ultimate x64 20" Widescreeen AOC 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic European Keyboard Case Stock 380W Rosewill TU-155 Razer Copperhead 
Mouse Pad
  hide details  
Reply
post #10 of 11
Thread Starter 
I got it working right now. 3dmark06 doesnt list 81.95 as an acceptible driver. i had to install 81.98. Now i score 7,230 Much better
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSPower
Athlon X2 4400+ A8N SLI Premium Win Xp Pro Antec 480 
Case
Antec 1088 AMG 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Help Me with SLI BFG 7800 GT oc