Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-890FXA-UD5/UD7 Owners Thread/Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Gigabyte GA-890FXA-UD5/UD7 Owners Thread/Club - Page 49

post #481 of 4325
Here is the link to his post in reference to a 890FXA-UD5. I should probably PM him and ask him where he found it.
post #482 of 4325
Quote:
Originally Posted by decimate View Post
Here is the link to his post in reference to a 890FXA-UD5. I should probably PM him and ask him where he found it.
Oh what?
Don't tell me the UD5 is getting bios before UD7 again.
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
post #483 of 4325
so Im new here (have alot of questions)

I have the GA-890FXA-UD5 and I have alot of issues with this board, I was told that i needed to put turbo on so i have it on because what was happening was that my cpu downclocked to 800mhz and stayed there no matter what, and the only way it went back to 4.118ghz is I had to reset the PC and check the bios to see if it was still overclocked (it was) and get into windows to work again at 4.118ghz instead of 800mhz..... so I dont know if this is a common problem, but my fix was to turn turbo on....

ALSO i have a REALLY bad voltage problem with my cpu, i have to set it at 1.68volts to achieve 1.55volts.... I dont get this and the problem is that when it runs at 1.55volts it sometimes volts up to 1.65volts and 1.6volts.. so I'm worried here... whats going on with my board??? Im on the F2 bios BTW....

ALSO something weird started happening I had it 8 hours stable at 1.5volts and now to make it stable i need 1.55volts.... I DONT UNDERSTAND!!!

can anyone help me??
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #484 of 4325
update to latest bios. turn off turbo. turn off amd cool and quiet. turn off cpu performance boost.

ur voltage should stable out and u can go from there.
FrEaKNaSty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8ghz - 3011B106 Gigabyte GA-X58A-UD9 Asus 5850 GSKILL PI 6GB 6-8-6 1T 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ Vertex 2 SSD 50gb & F3 500gb Windows 7 Professional 64bit Asus MS238H LED LCD Silverstone ST1500W 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF X Logitech MX518 Icemat 
  hide details  
Reply
FrEaKNaSty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 3.8ghz - 3011B106 Gigabyte GA-X58A-UD9 Asus 5850 GSKILL PI 6GB 6-8-6 1T 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
OCZ Vertex 2 SSD 50gb & F3 500gb Windows 7 Professional 64bit Asus MS238H LED LCD Silverstone ST1500W 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF X Logitech MX518 Icemat 
  hide details  
Reply
post #485 of 4325
Quote:
Originally Posted by ryman546 View Post
update to latest bios. turn off turbo. turn off amd cool and quiet. turn off cpu performance boost.

ur voltage should stable out and u can go from there.
^ this + turn off C1E too.
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
post #486 of 4325
Quote:
Originally Posted by ryman546 View Post
update to latest bios. turn off turbo. turn off amd cool and quiet. turn off cpu performance boost.

ur voltage should stable out and u can go from there.
I have F2 bios, I have all that turned off cept turbo cuz of my problem that i have. any solutions? thanks for the fast reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #487 of 4325
well thats really really odd, i changed one setting the core boost (lied about the turbo it was core boost sorry) and then i reset and the volts completely change on the CPU, and i get a BSOD before i get into windows, and now when it says 1.55volts in the bios i finally works at 1.55volts in windows... but I'm still worried ill get the issue with the 800mhz thing even though like I said all the options are off on powersaving and cool and quiet and everything else.

but thanks, that changed my volt issue though.
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #488 of 4325
Double check that AMD C1E and Cool and Quiet are off and also the Thermal thing in the PC Health group. I can't remember what it is but its the first/second option in there.
Edited by Cobain325 - 5/31/10 at 9:56pm
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
post #489 of 4325
Quote:
Originally Posted by Cobain325 View Post
Double check that AMD C1E and Cool and Quiet are off and also the Thermal thing in the PC Health group. I can't remember what it is but its the first/second option in there.
where is C1E located? I think i have it off but im not sure.. and CNQ and the thermal one is off too.
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
Hasy-E
(19 items)
 
Westy-EP
(14 items)
 
NP8153
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700HQ Intel® HM170 Express Chipset NVIDIA® GeForce™ GTX 1070 GPU with 8GB GDDR5 16GB Dual Channel DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
SAMSUNG 850 EVO 500GB M2 HGST Travelstar 1TB 7200RPM  Windows 10 Pro 64-bit 15.6" 1080P IPS with G-SYNC Technology 
Keyboard
Color illuminated keyboard 
  hide details  
Reply
post #490 of 4325
Quote:
Originally Posted by gooface View Post
where is C1E located? I think i have it off but im not sure.. and CNQ and the thermal one is off too.
If I remember correctly, it's one the first things in the Motherboard Intelligent Tweaker group.
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
Hexafied Bertha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1055T @ 4Ghz - 1.4v Gigabyte GA-890FXA-UD7 HIS HD5850 + Asus HD5850 G.Skill Ripjaws DDR3 1600 @ 1524 6-7-6-20 
Hard DriveMonitorKeyboardPower
2x WD 640GB raid0 AOC 2236Vw Logitech G15 (2007) Antec TruePower New 750w 
Case
Thermaltake Armor+ 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-890FXA-UD5/UD7 Owners Thread/Club