Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help problem with P4P800 SE getting beeps
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help problem with P4P800 SE getting beeps

post #1 of 29
Thread Starter 
Hi, I am new to overclocking but not to computers... I used Clockgen to overclock my cpu from 3.0 to 3.6 (I know i'm stupid i should have used the bios) to see what would happen and performance gains but then put it back to 3.0ghz. The next day I woke up and turn on my computer and get 1 long beep and 2 short beeps which is some sort of video error. I checked my video card and tried another but that wasn't the problem... I stripped down my computer and rebuilt it but still the beeps. My screen is black and all I get are the beeps.

I know for sure nothing is fried and my temps were good when I did the overclocking. I think it is my motherboard's agp slot that messed up since clockgen didn't lock the agp/pci speed and overclocked it !!!!!

I am about to send my motherboard with RMA but first I need some help!! Does anybody have any suggestions or comments???????
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
post #2 of 29
Have you reset your cmos -Taken gpu card out and cleaned connections
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
post #3 of 29
Thread Starter 
Yes I have taken it out and I'm pretty sure it is clean.... I have also reset the cmos a million times..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
post #4 of 29
Was your PCI-E bus locked when you Overclocked...?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #5 of 29
Thread Starter 
I have AGP no PCI express and no AGP was not locked because clockgen just did it and I didn't notice... it moved agp from 66 to around 80 I believe...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
post #6 of 29
Quote:
Originally Posted by amped
Was your PCI-E bus locked when you Overclocked...?
I think you will find that the FX5500 is a AGP card....OK have tried taking out the ram sticks one by one (i know iknow but just try it) Also checkthe fan out if it has one to see if its spinning
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
post #7 of 29
That's bad. You might've fried it. Try resetting CMOS.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #8 of 29
Quote:
Originally Posted by markuk3
I think you will find that the FX5500 is a AGP card....OK have tried taking out the ram sticks one by one (i know iknow but just try it) Also checkthe fan out if it has one to see if its spinning

Yep, didn't look, sorry. AGP, PCI-E, either way, you need those locked.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Quad Q6700 Kentsfield DFI DK P35-T2RS eVGA 9800GTX 512MB G.SKILL DDR2-800 4x2GB 
Hard DriveOptical DriveMonitorKeyboard
160GB WD SATA2 Pioneer DVD-ROM Acer 22 in. Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
PC Power & Cooling 750W Antec P182 Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #9 of 29
Quote:
Originally Posted by guitar22891
I have AGP no PCI express and no AGP was not locked because clockgen just did it and I didn't notice... it moved agp from 66 to around 80 I believe...
ooopppppss thats not good possible you may have either badly damged the card or mobo .Have you another card you can try or mate you can lend one off
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
Atomic Mushroom 2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 920 @4.4 Asus P6T DELUXE Toxic 5870 12 GB CORSAIR XMS3 DDR3 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 64gb Crucial C300 + 4 x Samsung F3 1TB LG Blu-Ray + HD Burner WINDOWS 7 X64 ASUS 24" MK241H HDMI + 42"plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX1000w Silverstone TJ 07 G9 + Razer Mamba 
Mouse Pad
Razer Destructor 
  hide details  
Reply
post #10 of 29
Thread Starter 
I know but I heard it was safe to do it until around 83 but yes I tried resseting cmos
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3.0E E0 Presscott @ 3.85 P4P800 SE FX5500 256mb 128bit AGP 1GB DDR500 Gskill HZ 
Hard DriveOSMonitorPower
200GB Sata1.5 Maxtor Windows XP Home & Ubuntu 19in Flat Panel 400w FSP-PN 
Case
Xoxide 5 in 1 combo 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help problem with P4P800 SE getting beeps