Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Built a system for my mom
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Built a system for my mom

post #1 of 22
Thread Starter 
I built a system for my moms work, she needed a shipping computer. Anyway I used my old mobo i had in my closet and bought a CPU and everything and I turn the thing on and nothing comes up on the monitor but no-signal.
So I was like ok mebbe the motherboard doesn't work so my mom bought a cheap one off ebay that had a couple good reviews.
2.4 Intel CPU
Some random motherboard
PSU/Case
1 gig of g.skill (cheap kind, dose work though I tested it in my system)
A nivida card like an MX4400 or something, it worked in my sisters computer
160 gb hd was on sale for like 60 bucks at circuit city

Either way it turns on but it says no signal...the fans spin and everything even the cpu fan soo... somethings wrong...
LUCKY
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
I5 3570 4890 1 TB WD Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2407 Saitek Eclipse OCZ Powerstream 850 Custom (build log in sig) 
Mouse
MX518 
  hide details  
Reply
LUCKY
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
I5 3570 4890 1 TB WD Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2407 Saitek Eclipse OCZ Powerstream 850 Custom (build log in sig) 
Mouse
MX518 
  hide details  
Reply
post #2 of 22
try changing your GPU matey, if its not that and I know this might sound a bit nooby of which I have no intention, try a different monitor?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD64 X2 4400+ Asus AN8 SLI Deluxe MSI 8800Ultra OC Edition 2Gb Crucial Dual Channel 3200 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD Raptors (74gb) (raid-0) Windows XP Professional 22" HD 1080p 5ms Samsung Aluminium 
PowerCaseMouse
Arctic 650watt Jeantech Butterfly V3 Mx1000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD64 X2 4400+ Asus AN8 SLI Deluxe MSI 8800Ultra OC Edition 2Gb Crucial Dual Channel 3200 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD Raptors (74gb) (raid-0) Windows XP Professional 22" HD 1080p 5ms Samsung Aluminium 
PowerCaseMouse
Arctic 650watt Jeantech Butterfly V3 Mx1000 
  hide details  
Reply
post #3 of 22
does the motherboard have onboard graphics?
Studio Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 @ 2.6 Ghz I forget. nVidia 8400 2GB DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1x320GB, 1x750GB CD/DVD+-RW Windows Vista Ultimate SP1 & Arch Linux 64bit 19inch Acer X193W 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraSlim Pathetic 350w Cube 2 Quid Bargain Bin Thing 
  hide details  
Reply
Studio Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 @ 2.6 Ghz I forget. nVidia 8400 2GB DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1x320GB, 1x750GB CD/DVD+-RW Windows Vista Ultimate SP1 & Arch Linux 64bit 19inch Acer X193W 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech UltraSlim Pathetic 350w Cube 2 Quid Bargain Bin Thing 
  hide details  
Reply
post #4 of 22
is there a monkey messing up the mobo? nah, i joking, the monitor sounds like the problem, because i have has this problem and a quick monitor swap fixed it.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 64 3000+ @ 2.07ghz Asus A8V-E Deluxe XP Pro, Ubuntu Dell flatscreen CRT, crap 
KeyboardPowerCaseMouse
stolen... Ultra 500 watt Ultra black Logitech G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 64 3000+ @ 2.07ghz Asus A8V-E Deluxe XP Pro, Ubuntu Dell flatscreen CRT, crap 
KeyboardPowerCaseMouse
stolen... Ultra 500 watt Ultra black Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #5 of 22
Like stated above I would check to see if the mobo has integrated grafics as that may be set as the default if that's not the problem swap the monitor and see if that doesn't solve your problem.
GameR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX6850 ASUS Blitz Formula evga 8800 GTX 2GB Corsair Dominator PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x150 WD RaptorX/2x WD 750GB Pioneer 212D XP Pro 64bit Dell 3007WFP-HC 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC Stealth PC Power&Cooling 750 Gigabyte 3D Aurora Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
GameR
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX6850 ASUS Blitz Formula evga 8800 GTX 2GB Corsair Dominator PC8500 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x150 WD RaptorX/2x WD 750GB Pioneer 212D XP Pro 64bit Dell 3007WFP-HC 
KeyboardPowerCaseMouse
MERC Stealth PC Power&Cooling 750 Gigabyte 3D Aurora Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #6 of 22
Thread Starter 
Nothing works, new psu, new memory, new graphics, neither mobo has integrated and the stupid cpu is brand new, tried monitors even GAH!.


I cant even open the CD drive and the darn things plugged in...
LUCKY
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
I5 3570 4890 1 TB WD Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2407 Saitek Eclipse OCZ Powerstream 850 Custom (build log in sig) 
Mouse
MX518 
  hide details  
Reply
LUCKY
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
I5 3570 4890 1 TB WD Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2407 Saitek Eclipse OCZ Powerstream 850 Custom (build log in sig) 
Mouse
MX518 
  hide details  
Reply
post #7 of 22
check the cmos jumper it might be set to clear cmos
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
intel 3.2 ghz prescott msi 945p XP Pro /sp2 17" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
wireless natural enermax 550 xblade wireless laser mouse 6000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
intel 3.2 ghz prescott msi 945p XP Pro /sp2 17" lcd 
KeyboardPowerCaseMouse
wireless natural enermax 550 xblade wireless laser mouse 6000 
  hide details  
Reply
post #8 of 22
dude....you might just have a bad cpu or mobo's. ya never know. use, somehow, another cpu. if you can't. if that doesn't work then maybe it is the cmos... have you touched any jumpers? and you said it was old? i know this is gonna sound dumb, but were you on carpet and wearing socks any time you touched the mobo? static is a killer. if nothing else works, then man, you have something major going on...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 64 3000+ @ 2.07ghz Asus A8V-E Deluxe XP Pro, Ubuntu Dell flatscreen CRT, crap 
KeyboardPowerCaseMouse
stolen... Ultra 500 watt Ultra black Logitech G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 64 3000+ @ 2.07ghz Asus A8V-E Deluxe XP Pro, Ubuntu Dell flatscreen CRT, crap 
KeyboardPowerCaseMouse
stolen... Ultra 500 watt Ultra black Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #9 of 22
Quote:
Originally Posted by OzziKing
Nothing works, new psu, new memory, new graphics, neither mobo has integrated and the stupid cpu is brand new, tried monitors even GAH!.


I cant even open the CD drive and the darn things plugged in...
did you use set screws on the motherboard? if not, try doing that.
Alienware 17 R2
(10 items)
 
  
CPUGraphicsGraphicsGraphics
i7 4710hq NVIDIA GeForce GTX 970M Intel HD 4600 Zotac GeForce GTX 1070 on Alienware Graphics Am... 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB DDR3-3200 750GB Crucial MX300 SSD Windows 10 Home 64-bit 27" ASUS  
KeyboardMouse
Logitech G710 Logitech G602 
  hide details  
Reply
Alienware 17 R2
(10 items)
 
  
CPUGraphicsGraphicsGraphics
i7 4710hq NVIDIA GeForce GTX 970M Intel HD 4600 Zotac GeForce GTX 1070 on Alienware Graphics Am... 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB DDR3-3200 750GB Crucial MX300 SSD Windows 10 Home 64-bit 27" ASUS  
KeyboardMouse
Logitech G710 Logitech G602 
  hide details  
Reply
post #10 of 22
oooh...yea, make sure no screws are touching any other metal parts, especially on the board. that would be bad. what else could go wrong? hmmm...the cpu really does sound like the issue....
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 64 3000+ @ 2.07ghz Asus A8V-E Deluxe XP Pro, Ubuntu Dell flatscreen CRT, crap 
KeyboardPowerCaseMouse
stolen... Ultra 500 watt Ultra black Logitech G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD 64 3000+ @ 2.07ghz Asus A8V-E Deluxe XP Pro, Ubuntu Dell flatscreen CRT, crap 
KeyboardPowerCaseMouse
stolen... Ultra 500 watt Ultra black Logitech G5 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Built a system for my mom