Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 3700 oc help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

3700 oc help

post #1 of 12
Thread Starter 
Has anyone ever had a problem running OCCT or Prime95 at stock speeds? I get errors on both of them at stock speed but I can run PCMark05 on a loop for over 24 hrs, 3DMark05, SuperPi at 3.13GHz all while folding. I have tried running OCCT and Prime95 at many different settings over the last week since I set up the system and nothing seems to work. Any suggestions would be helpful.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Hmm... that's really odd. I'd say if you can run PCMark on a loop for 24 hours, you should be pretty stable.
Maybe try re-installing OCCT and Prime95?

Great OC, by the way.
post #3 of 12
The only thing I could see is your read Premable on the ram needs to 6.0 nano or higher. Where are you getting the errors in prime95?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Thread Starter 
Here is a screenshot of the prime error
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Thats the ram. try setting it to Drive Strengh weak, Idle cycle limit 256 and read preamble to 6.0...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
still the same error
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
tref 200/15.6 other that You got me stumped...

Nice O/C by the way
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6700 3.6 1.35v Asus P5B Deluxe Wifi 8800gtx 2Gb Crucial Ballstix 667 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD raptors XP Pro -SP2 Samsung 204b Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GX 600w Lian-Li 1000vb Logitech Mx-518 +MX revolution 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
I'm not too sure , but could be that your CPU doesn't have enough volts to be stable at 3.13GHz.
try setting your HTT down to by one and test to see if stable then. just repeat till is and see if thats the problem

Nice oc though

EDIT: also maybe try uping the vdimm if you can and its not to high already
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
This is very confusing. Tried all of these suggested settings and still get the same error. It seems to be stable to me since PCMark05 ran for just over 24hrs without a problem while folding. Temps never went over 43C the whole time. I have tried raising the vcore up to 1.65v but don't really feel comfortable going any higher than that unless others think it would be safe. About the vdimm..every where I have read says that this memory works best at 2.6v. I guess I will just have to sit here and tweak different settings for awhile to figure this all out.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
Opty 170 CCBWE 0550 UPMW DFI SLI-DR Expert XP SP2 CTL 910TF 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C 1Kw Thermaltake Armor Series MX1000 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
I had this problem before, completely unstable at stock speeds. Turned out to be a bad stick of RAM.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.42GHz Asus P5K Deluxe XFX 8800 ULTRA 710/2340 2x1Gb Crucial Ballistix Tracers PC2 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Gb Raptor + 750Gb Seagate eSata XP Pro Samsung 226BW 22" LCD Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Zeus 650w N/A Logitech MX-518 Ulti Mat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 @ 3.42GHz Asus P5K Deluxe XFX 8800 ULTRA 710/2340 2x1Gb Crucial Ballistix Tracers PC2 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
74Gb Raptor + 750Gb Seagate eSata XP Pro Samsung 226BW 22" LCD Logitech 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Zeus 650w N/A Logitech MX-518 Ulti Mat 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 3700 oc help