New Posts  All Forums:Forum Nav:

SMP Problem

post #1 of 27
Thread Starter 
Well my SMP client stopped working and I thought I'd reinstall. This failed. It kept giving me 10060 errors when running install.bat.

Even after removing MPICH service then reinstalling, when I ran install.bat, still no joy. After rinsing and repeating this cycle, I thought, what if I just ran the damn program already? So I started up the client, and am now getting Fahcore_a0 work units. HFM isn't picking anything up in terms of points at the moment because it's taking a while to get any percentage done.

Is this ok? Shouldn't I be getting a3 cores?

I am soo lost

EDIT:
After the first percentage, the credit that HFM is showing is 0 for my current work unit (P1796(R2, C169, G5). And only one core is being utilized, so I'm guessing MPICH isn't working properly?

I read this;
http://www.overclock.net/overclock-n...-resolved.html

Which didn't really help too much. Has anybody had this before?
Edited by HSG502 - 6/8/10 at 2:46am
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
post #2 of 27
I dunno if this has anything to do with it but did you turn off UAC and than search "RUN" right click and run as admin than run install.bat?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #3 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dave12 View Post
I dunno if this has anything to do with it but did you turn off UAC and than search "RUN" right click and run as admin than run install.bat?
Yes, UAC was turned off throughout all of my troubleshooting of the problem.

UAC was turned off when I first installed the SMP client a few months ago and has not been turned off since. Should I maybe wait until this a0 work unit is done then see if it picks up an a3 WU?

And yes, I ran install.bat as Admin.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
post #4 of 27
I know this might sound sillyto suggest but have you updated HFM to point to your new SMP folder? Also have you checked that you have put the -smp flag on the end of the shortcut??
post #5 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Sneblot View Post
I know this might sound sillyto suggest but have you updated HFM to point to your new SMP folder? Also have you checked that you have put the -smp flag on the end of the shortcut??
HFM is pointed at the new SMP folder, it reports the work units that the command line window is showing, which are core a0 and core 78 WUs.

I tried the following things with the -smp flag:

During the client config, when it asks for additional parameters, I added -smp = No joy

Created a shortcut, after the -smp in client config, no -smp flag on actual shortcut = no joy

Creted shortcut, with -smp flag = no joy.

I have now uninstalled the SMP client, and deleted MPICH in my services. I think I'll just stick to GPU folding for now until someone figures out what's wrong
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
post #6 of 27
Quote:
Originally Posted by HSG502 View Post
HFM is pointed at the new SMP folder, it reports the work units that the command line window is showing, which are core a0 and core 78 WUs.

I tried the following things with the -smp flag:

During the client config, when it asks for additional parameters, I added -smp = No joy

Created a shortcut, after the -smp in client config, no -smp flag on actual shortcut = no joy

Creted shortcut, with -smp flag = no joy.

I have now uninstalled the SMP client, and deleted MPICH in my services. I think I'll just stick to GPU folding for now until someone figures out what's wrong
I'm no expert by any means, the only time I ran into anything like this was either having UAC on or not running install as admin. Only thing I would try next is just delete work folder and see what client grabs when you restart it. If that didn't work I would wind up waiting for zodac to show up and fix it.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #7 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dave12 View Post
I'm no expert by any means, the only time I ran into anything like this was either having UAC on or not running install as admin. Only thing I would try next is just delete work folder and see what client grabs when you restart it. If that didn't work I would wind up waiting for zodac to show up and fix it.
Yea, before posting my last post, I tried 3 times, deleting the work folder, core and queue.dat files. I ended up getting core78s for all of them.

Thanks for trying though, I suppose it's just one of those things.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
post #8 of 27
Just checking have you removed the -smp flag -configonly before you put it in the shortcut?? What do you have set up in the configonly?? If you show us how you set it up I can give you a heads up on what might not be working.
post #9 of 27
sometimes you just get those cores.... try deleting EVERY thing and start over from scratch. using the guide found here --> http://www.overclock.net/folding-hom...p-smp-cpu.html

re-run the whole install and go step by step and see how that works. You will want to change the size to [big], and [yes] to working on advance units. when it asks for other parameters add the "-smp" flag along with "-verbosity 9" ( so it will look like this --> "-smp -verbosity 9")

and see what that does for yea.
Main Frame
(17 items)
 
Slave Frame
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965  GIGABYTE GA-790FXTA-UD5 MSI R9 285 CORSAIR DOMINATOR DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Spinpoint F3 Crucial C300 SSD Samsung SH-S243N/BEBS Samsung SH-S243N/BEBS 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H50 Windows 7-64bit Ultimate Samsung P2450H ASUS VS248H-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Bluetooth (First gen) BFG EX-1200 Thermaltake Black Armor Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 3700+ Abit Fatilty SLI 9600 GSO (48SP) 4 x 1 Gb DDR OCZ Platnium 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 Gig - Samsung F3 Plextor DVD-R/RW Windows XP Pro (32Bit) POS 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
$5 special at Target XFX 750Watt CM Scout Storm Logitech 
Mouse Pad
Steel Series 
  hide details  
Reply
Main Frame
(17 items)
 
Slave Frame
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965  GIGABYTE GA-790FXTA-UD5 MSI R9 285 CORSAIR DOMINATOR DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Spinpoint F3 Crucial C300 SSD Samsung SH-S243N/BEBS Samsung SH-S243N/BEBS 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H50 Windows 7-64bit Ultimate Samsung P2450H ASUS VS248H-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Bluetooth (First gen) BFG EX-1200 Thermaltake Black Armor Logitech G700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 3700+ Abit Fatilty SLI 9600 GSO (48SP) 4 x 1 Gb DDR OCZ Platnium 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500 Gig - Samsung F3 Plextor DVD-R/RW Windows XP Pro (32Bit) POS 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
$5 special at Target XFX 750Watt CM Scout Storm Logitech 
Mouse Pad
Steel Series 
  hide details  
Reply
post #10 of 27
Thread Starter 
Tried reinstalling again, at the install.bat step, it still fails to install properly, giving me error number -1 and 10060.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K #L212B288 Gigabyte Z77X-UD3H Gigabyte GTX 680 Windforce Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Intel 520 Series SSD 60GB WD Caviar Green 1TB WD Caviar Blue 1TB EK Supreme HF Copper+Acetal 
CoolingCoolingCoolingOS
XSPC EX240 Radiator Laing DDC Pump Heatkiller X3 GTX680 LT Windows 7 Pro x64 
PowerCase
Cooler Master Silent Pro Gold 800W Cooler Master CM 690 II Advanced 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q8400 R0 @ 3.32GHz Gigabyte EP43T-UD3L MSi GTX 470 705/1410/1700 @ 1.062V Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
WD CBlack 1TB OS, WD CGreen 1TB Storage LG DVD Burner CM N620 DeepCool V6000 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP x64 LG W2343T 23" Logitech K120 SilverStone Strider Plus 850W 
CaseMouseMouse PadAudio
CM 310 Logitech MX518 Razer Goliathus Sennheiser HD515 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team