Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer wont boot HELP.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer wont boot HELP.

post #1 of 13
Thread Starter 
Ok this is pissing me off... my computers fans turn onthen just shut off. My external power button doesnt work but when i hit the power button on my mobo all the fans spin for about 3 seconds then just stop. I have too much damn money in this machine for it to never even turn on . ALL of my connections are connected securely and ive already replaced the powersupply once... what the **** is going on??
 
Valkyrie (NAS)
(14 items)
 
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5520 Intel Xeon L5520 Supermicro X8DTN+ 24GB DDR3 ECC 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red Stock FreeNAS 9.3 
PowerCase
2x 800w PSU Supermicro 826 
  hide details  
Reply
 
Valkyrie (NAS)
(14 items)
 
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5520 Intel Xeon L5520 Supermicro X8DTN+ 24GB DDR3 ECC 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red Stock FreeNAS 9.3 
PowerCase
2x 800w PSU Supermicro 826 
  hide details  
Reply
post #2 of 13
may be a pretty obvious question but, did you used motherboard standoffs?, in other word, your comuter may not be properly grounded.
Edited by supercoolname - 6/8/10 at 2:47pm
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
also, it it is a brand new rig, and yoru front panel buttons are not working, its it possible that youve made a mistake connecting the fronpanel connectors.
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
also that cpu you are using its pretty brand new, you may need a bios flash b4 you can operate that, i can help you further if you were replaying =D
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
Thread Starter 
ive checked the front panels a few times and im pretty sure im right. and yes i did use standoffs. And even if my front panels were wrong, it should still turn on from the mobo.
 
Valkyrie (NAS)
(14 items)
 
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5520 Intel Xeon L5520 Supermicro X8DTN+ 24GB DDR3 ECC 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red Stock FreeNAS 9.3 
PowerCase
2x 800w PSU Supermicro 826 
  hide details  
Reply
 
Valkyrie (NAS)
(14 items)
 
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5520 Intel Xeon L5520 Supermicro X8DTN+ 24GB DDR3 ECC 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red Stock FreeNAS 9.3 
PowerCase
2x 800w PSU Supermicro 826 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Thread Starter 
Nope this board supports 6cores out the box.
 
Valkyrie (NAS)
(14 items)
 
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5520 Intel Xeon L5520 Supermicro X8DTN+ 24GB DDR3 ECC 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red Stock FreeNAS 9.3 
PowerCase
2x 800w PSU Supermicro 826 
  hide details  
Reply
 
Valkyrie (NAS)
(14 items)
 
 
CPUCPUMotherboardRAM
Intel Xeon L5520 Intel Xeon L5520 Supermicro X8DTN+ 24GB DDR3 ECC 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 2TB Caviar Red 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2TB Caviar Red 2TB Caviar Red Stock FreeNAS 9.3 
PowerCase
2x 800w PSU Supermicro 826 
  hide details  
Reply
post #7 of 13
Is it posting?
If I were you I would take it out of the case and put it on a non conductive surface and see if you can get it to post. If that works its a grounding issue.

Also try switching around the ram. Mabye a bad stick.
post #8 of 13
reset cmos? maybe is not POSTing?could be bad ram, try one stick at a time
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
first rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i5 750 asus maximus III formula spphire radeon 5770 2x2 gskill 1600 
Hard DriveOptical DriveOSPower
wd 600 gb 7200rpm asus 24x windows 7 home premium corsair's 750w 
Case
haf 922 cooler master 
  hide details  
Reply
post #9 of 13
The only thing I could think of to check are the jumpers. I'm not familiar with that board but it should have a setting for bios1 bios2. Try one stick of ram at a time. G.Skill sometimes has a stick DOA.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Gigabyte Z68 MSI N480GTX 16 GB Patriot 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Hitachi - 120GB Crucial C300 SSD LG Win7Ultimate a couple 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake 750 Thermaltake A60 Armor microsoft 3000 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Gigabyte Z68 MSI N480GTX 16 GB Patriot 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Hitachi - 120GB Crucial C300 SSD LG Win7Ultimate a couple 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake 750 Thermaltake A60 Armor microsoft 3000 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
Unplug all the Wires and external Fans from the MOBO and then the Cpu + heatsink aswell as BIOS RESET,
Reapply thermal paste to the CPU and fan and then Put the PC back together with a GPU on aswell and Make sure not to Connect any external devices like HDD's, Rom drives, case fans and then try Powering up,
RIG 1
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 ASUS CH-V 990FX EVGA GTX 980 G-SKILL F3-14900 SNIPER 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro WD Black² PIONEER BDR-205 XSPC Raystorm 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 8.1 MCE Nec 463 MX5500 DARK POWER PRO 1200 - P10 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Cosmos II REVO DIRTY ASUS HDAV 1.3 Deluxe 
  hide details  
Reply
RIG 1
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8350 ASUS CH-V 990FX EVGA GTX 980 G-SKILL F3-14900 SNIPER 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 Pro WD Black² PIONEER BDR-205 XSPC Raystorm 
OSMonitorKeyboardPower
WIN 8.1 MCE Nec 463 MX5500 DARK POWER PRO 1200 - P10 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Cosmos II REVO DIRTY ASUS HDAV 1.3 Deluxe 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer wont boot HELP.