New Posts  All Forums:Forum Nav:

I caved (SMP)

post #1 of 46
Thread Starter 
Ok, I caved and decided to install the SMP client, and everythings working fine and dandy, how long should it take to get a few % done?

Its been sitting on 0 out of 500000 steps for the last 10mins with all cores at 100%... is this right?
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
post #2 of 46
Just let it run, man. Get FAHMON installed while you wait.
Midnight
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 965 Gigabyte MA790 2x5770 Crossfire 4GB OCZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB RAID 22X DVDRW Windows 7 Ultimate 23" Acer 
PowerCase
750W Corsair CM690 
  hide details  
Reply
Midnight
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 965 Gigabyte MA790 2x5770 Crossfire 4GB OCZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB RAID 22X DVDRW Windows 7 Ultimate 23" Acer 
PowerCase
750W Corsair CM690 
  hide details  
Reply
post #3 of 46
mine takes about 6 mins to do 1% on all 4 cores at 100% o/c too 3.7 so yeah sounds ok are you running -smp~ plus number of running cores ?
post #4 of 46
Thread Starter 
I got HFM.net running, and its still sitting at 0%...

Anyways I'm happy that my cores are all at 100% yet my core temps are only 51c max

edit: 8 cores, I told the client at startup I only wanted to use 75%, but its using 100% anyways... so that shouldnt matter
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
post #5 of 46
do you have the -smp flag?
Bushw00kie
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4ghz 1.2v Asus P6T SE 280's, 260's, 8800gt's, 9600gt's 3x2gb Patriot Viper 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Seagate ST3500418AS Windows 7 ultimate x64 Hanns-G HW191D BFG EX-1000 
CaseMouseMouse Pad
I maed mines Sidewinder x8 Saitek Cyborg <3 
  hide details  
Reply
Bushw00kie
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4ghz 1.2v Asus P6T SE 280's, 260's, 8800gt's, 9600gt's 3x2gb Patriot Viper 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Seagate ST3500418AS Windows 7 ultimate x64 Hanns-G HW191D BFG EX-1000 
CaseMouseMouse Pad
I maed mines Sidewinder x8 Saitek Cyborg <3 
  hide details  
Reply
post #6 of 46
Thread Starter 
Yep, -smp on the end, and SpeedFan 4.40 shows all 8 threads running at 100%

edit: been over 10mins now and no sign of anything happening...
Edited by Speedyi7 - 6/9/10 at 11:38pm
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
post #7 of 46
Does HFM show what project its doing?

Might want to consider using Coretemp for temps. Speed fan is usually wrong.
51c is wrong for 100% folding with an H50. Should be atleast 65c.
>.<
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.0ghz 1.27v EVGA E758 3-Way (black/gray) Evga GTX 480 / Evga 9800gtx+ (physx&folding) Corsair Dominator 6gb 1600 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
x25-M SSD 80gb + 1TB F3 + 2x2TB WD Green Win 7 64bit Viewsonic 20" + Samsung 40" Corsair 1000w 
Case
Haf 932 (modded) - Now caseless 
  hide details  
Reply
>.<
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.0ghz 1.27v EVGA E758 3-Way (black/gray) Evga GTX 480 / Evga 9800gtx+ (physx&folding) Corsair Dominator 6gb 1600 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
x25-M SSD 80gb + 1TB F3 + 2x2TB WD Green Win 7 64bit Viewsonic 20" + Samsung 40" Corsair 1000w 
Case
Haf 932 (modded) - Now caseless 
  hide details  
Reply
post #8 of 46
Thread Starter 
HFM does not show anything except that its at 0%

I downloaded CoreTemp 0.99.6 64bit and thats saying my temps range from 52c to 47c across my cores and every program I have including this shows that all threads are at 100%

I reread Zodacs SMP guide and used the -config parameter to do everything exactly as in the guide, and then restarted with -smp.

Its still at 0% after the last 5mins, and I also deleted the work folder.

edit: WOW, ok it working now.

[06:46:59] Entering M.D.
[06:47:06] Completed 0 out of 500000 steps (0%)
[07:01:42] Completed 5000 out of 500000 steps (1%)

I think I need to overclock.
Edited by Speedyi7 - 6/10/10 at 12:03am
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
Iron Man
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 920 D0 @ 3.2ghz Geforce GTX 260 (216 core) @ 625/1584/1100 Corsair 3x2gb 1300mhz 1TB (x3) 1.5TB (x1) 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 Ultimate x64 24" Viewsonic VX2433wm (x2) Corsair 750TX Coolermaster CM690 
  hide details  
Reply
post #9 of 46
Quote:
Originally Posted by Speedyi7 View Post
HFM does not show anything except that its at 0%

I downloaded CoreTemp 0.99.6 64bit and thats saying my temps range from 52c to 47c across my cores and every program I have including this shows that all threads are at 100%

I reread Zodacs SMP guide and used the -config parameter to do everything exactly as in the guide, and then restarted with -smp.

Its still at 0% after the last 5mins, and I also deleted the work folder.

edit: WOW, ok it working now.

[06:46:59] Entering M.D.
[06:47:06] Completed 0 out of 500000 steps (0%)
[07:01:42] Completed 5000 out of 500000 steps (1%)

I think I need to overclock.
This isn't right, my system (which is about equal to yours in CPU performance) takes 5 minutes to complete a percent with 6 cores/threads enabled.
post #10 of 46
Yeah you do! throw her up to 4GHZ and let the numbers start piling up!
Bushw00kie
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4ghz 1.2v Asus P6T SE 280's, 260's, 8800gt's, 9600gt's 3x2gb Patriot Viper 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Seagate ST3500418AS Windows 7 ultimate x64 Hanns-G HW191D BFG EX-1000 
CaseMouseMouse Pad
I maed mines Sidewinder x8 Saitek Cyborg <3 
  hide details  
Reply
Bushw00kie
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4ghz 1.2v Asus P6T SE 280's, 260's, 8800gt's, 9600gt's 3x2gb Patriot Viper 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
500GB Seagate ST3500418AS Windows 7 ultimate x64 Hanns-G HW191D BFG EX-1000 
CaseMouseMouse Pad
I maed mines Sidewinder x8 Saitek Cyborg <3 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team