Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5970 keeps hard locking
New Posts  All Forums:Forum Nav:

5970 keeps hard locking

post #1 of 4
Thread Starter 
Hey everyone, I have an XFX 5970 thats been working pretty well since I got it with stock cooling. However I just installed a new heatkiller water block to it and now somethings up.

Basically itll load up windows just fine but whenever starting 3d applications it will lock up the system within a minute or so. I've tried a whole bunch of scenarios and it does this despite different voltages and clocks. The main problem seems to be the 2nd gpu in that when monitoring it on everest on my keyboard LCD, it looks like the 2nd GPU just disappears from all recognition whenever it experiences a good amount of load for a little bit of time.

I've searched and the closeset thing I could find to this problem is the "cold bug" which matches my symptoms. It Idles around 35C and I've tried heating it up to high 40's and trying it but it will still hard lock.

I've tried flashing a sapphire bios that claimed to fix some of the cold bug issues with other people but to no avail.

When I have some free time I'm going to put the stock cooling back on to make sure it's something with the water cooling, but any suggestions? Anyone have anything similar happen? Thanks.
post #2 of 4
http://www.overclock.net/ati/750970-...k-problem.html

take this to read bro we both have the same problems.

read true and post on the thread.
Extreme 980TTX
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980 EXtreme @4.4Ghzs 1.4V Asus Rampage III Extreme Asus 5970 Corsair Domintor 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel SSD 160GB X 2 Raid 0 Vista 64 Ult Hp 23 LCD SliverStoneT1500W 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
Extreme 980TTX
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980 EXtreme @4.4Ghzs 1.4V Asus Rampage III Extreme Asus 5970 Corsair Domintor 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel SSD 160GB X 2 Raid 0 Vista 64 Ult Hp 23 LCD SliverStoneT1500W 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Thanks for that, I did use arctic silver 5 on the gpus... I'll pull it off and use some the koolance stuff that came with my mobo water block and see if it helps, if not then I'll put the stock cooler back on and see what happens.

Our problems aren't really the same tho, I can run windows fine (i'm using my rig typing this) it only hard locks when running 3d applications.
post #4 of 4
Thread Starter 
Good News! I was able get it working! I opened it up and found that a drop or two of my liquid (I use Feser One) got on the card and it was gel-like. I got it all off and got off all of my arctic silver compound and replaced it with koolance compound. So far I've been able to run benchmarks fine with a small overclock when before I couldn't even finish one test. Thanks for the suggestion, not sure which one was the problem but its all good now!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5970 keeps hard locking