Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Abit AA8XE Fatal1ty problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Abit AA8XE Fatal1ty problem - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TheKraken
Have you tried only booting with the necessary components?

Edit: just plug in the stock cooler and set it aside. You don't have to install it onto the CPU.
The only thing not needed is my audigy 2 zs which I know works and it wouldve caused the problem on the first boot if it was that. Adas also said to plug in a fan to the cpu fan spot, but what is this going to fix? I need to be able to use the computer without something plugged in for it just to work haha.
Main Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 4.8ghz Asus P8P67 Deluxe Sapphire 7970 1200/1600 8GB GSKILL SNIPER 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB OCZ Vertex 4 LG 24X SATA Windows 7 Pro x64 Dell 22/24/22 LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Toughpower 1000watt 108A Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudio
SteelSeries QCK+ XFI XtremeMusic 
  hide details  
Reply
Main Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 4.8ghz Asus P8P67 Deluxe Sapphire 7970 1200/1600 8GB GSKILL SNIPER 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB OCZ Vertex 4 LG 24X SATA Windows 7 Pro x64 Dell 22/24/22 LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Toughpower 1000watt 108A Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudio
SteelSeries QCK+ XFI XtremeMusic 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
Quote:
Originally Posted by TheKraken
Have you tried only booting with the necessary components?

Edit: just plug in the stock cooler and set it aside. You don't have to install it onto the CPU.
I agree on that one.

My board wouldn't boot for some reason, So I just plugged in that crappy little fan and set it to the side and she worked.

Did you turn-off all the Shut-Down features in UGuru for stupid little errors such as low fan speed, etc, etc.
post #13 of 22
Thread Starter 
Lasher, its some abit alarm sound its not a beep. Its like a siren almost. Its like woooOO wooOO woooOO lol.

ThaWaxShop, theyre just pulled from my old system. I setup RAID in the bios.
Main Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 4.8ghz Asus P8P67 Deluxe Sapphire 7970 1200/1600 8GB GSKILL SNIPER 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB OCZ Vertex 4 LG 24X SATA Windows 7 Pro x64 Dell 22/24/22 LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Toughpower 1000watt 108A Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudio
SteelSeries QCK+ XFI XtremeMusic 
  hide details  
Reply
Main Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 4.8ghz Asus P8P67 Deluxe Sapphire 7970 1200/1600 8GB GSKILL SNIPER 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB OCZ Vertex 4 LG 24X SATA Windows 7 Pro x64 Dell 22/24/22 LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Toughpower 1000watt 108A Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudio
SteelSeries QCK+ XFI XtremeMusic 
  hide details  
Reply
post #14 of 22
If this all occured when setting up RAID in the BIOS... and you can't get back into the RAID Bios to disable RAID? Reset CMOS? Otherwise, seems like a catch 22.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo X6800 Xtreme Asus Striker Extreme 680i 2x GeForce 7800 GTX SLI 2x 1GB Dominator PC8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150GB WD Raptor X Windows Vista Ultimate Dell 2007WFP 20.1 WS Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
PC P&C Silencer 610W Thermaltake Armor Logitech MX Laser 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo X6800 Xtreme Asus Striker Extreme 680i 2x GeForce 7800 GTX SLI 2x 1GB Dominator PC8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
150GB WD Raptor X Windows Vista Ultimate Dell 2007WFP 20.1 WS Saitek Eclipse 
PowerCaseMouse
PC P&C Silencer 610W Thermaltake Armor Logitech MX Laser 
  hide details  
Reply
post #15 of 22
Well if you changed the mobo youll need to do a fresh install right. When i switched i tried to make it boot but it wouldnt but i made it to the load screen lol
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6700 "ES" Lapped Gigabyte DQ6 XFX 7950GX2 G.Skill PC6400 2GB-HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar SE16 250GB Microsoft XP / Kubuntu BenQ 20.1 LCD Saitek Eclipse Blue 
PowerCaseMouse
FSP Group FX600-GLN Lian Li PC-7B Logitech G7 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6700 "ES" Lapped Gigabyte DQ6 XFX 7950GX2 G.Skill PC6400 2GB-HZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar SE16 250GB Microsoft XP / Kubuntu BenQ 20.1 LCD Saitek Eclipse Blue 
PowerCaseMouse
FSP Group FX600-GLN Lian Li PC-7B Logitech G7 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
9F Determine number of ATA and SCSI drives

http://www.bioscentral.com/postcodes/phoenixbios.htm

It's still probably something to do with the drives. Not sure what that beep code you are means though.
Elite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
IBM PPC Triple core @ 3.2GHz Custom ATi Xenos 10MB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB DVD ROM XBox 360 Dashboard Dell 24" 2405FPW 
PowerCase
Big Honkin One Black 
  hide details  
Reply
Elite
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
IBM PPC Triple core @ 3.2GHz Custom ATi Xenos 10MB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB DVD ROM XBox 360 Dashboard Dell 24" 2405FPW 
PowerCase
Big Honkin One Black 
  hide details  
Reply
post #17 of 22
Vals just a n00b

Lasher fixed it.
post #18 of 22
Val, enable USB Mouse and Keyboard support in the BIOS, you can't access the RAID manager becaues it doesn't recognize your USB keyboard. You should be all set after that.
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
Burning Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q9550 Gigabyte EP45-UD3P eVGA GTX 260 Core 216 SuperClocked 4GB G.Skill DDR2-1000 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3 WD 80GB RAID0, Seagate 500GB, WD 1TB Caviar BLCK Lite-On LH-20A1S Windoze 7 Professional Dual Dell E207WFP 20.1" Widescreen LCD's 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Silverstone OP750 Lian-Li PC-A10B Logitech G5 
Mouse Pad
Harley Davidson 
  hide details  
Reply
post #19 of 22
WOW! Crazy motherboards, your only way out I think is by resetting CMOS with the jumper. And make sure that in BIOS you enable RAID. Make sure IDE/SATA II is not in BASE but in RAID if you see this option. Eventually update BIOS which may resolve your problem.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #20 of 22
Thread Starter 
Well, plugging an 80mm fan into the cpu fan 3pin seems to have fixed it. Thanks Lasher!
Main Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 4.8ghz Asus P8P67 Deluxe Sapphire 7970 1200/1600 8GB GSKILL SNIPER 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB OCZ Vertex 4 LG 24X SATA Windows 7 Pro x64 Dell 22/24/22 LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Toughpower 1000watt 108A Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudio
SteelSeries QCK+ XFI XtremeMusic 
  hide details  
Reply
Main Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 4.8ghz Asus P8P67 Deluxe Sapphire 7970 1200/1600 8GB GSKILL SNIPER 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB OCZ Vertex 4 LG 24X SATA Windows 7 Pro x64 Dell 22/24/22 LCDs 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G110 Toughpower 1000watt 108A Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudio
SteelSeries QCK+ XFI XtremeMusic 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Abit AA8XE Fatal1ty problem