Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › cpu not registering with a8n-SLI
New Posts  All Forums:Forum Nav:

cpu not registering with a8n-SLI

post #1 of 3
Thread Starter 
hey,

my (soon to be) computer is in my signature. i had some trouble with the setup though. i put it all in the case, connected everything right, including all motherboard power supplies, and turned it on. no video, no POST reporter. I start removing things, one at a time. video card, extra drives, even all other case wires except the power switch. no luck. i remove the CPU/heatsink, and sure enough i get a repeating no cpu installed message via the post reporter.

it is a brand new amd 64 x2 3800+ with stock heatsink. I saw that AMD required that you use their in box heatsink/TIM in order to comply w/ their warranty requirements.

any suggestions? i wonder if the cpu is dead? the mobo seems to be fine, as it outputs the post reporter message and beeps if i remove the memory.

thanks in advance,

darkmessenger88
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
athlon 64 x2 3800+ ASUS A8N-SLI Premium WinXP x64/ Linux viewsonic p220f 22" 
PowerCase
ultra x2 connect 550 watt ASPIRE X-DISCOVERY (BLACK 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
athlon 64 x2 3800+ ASUS A8N-SLI Premium WinXP x64/ Linux viewsonic p220f 22" 
PowerCase
ultra x2 connect 550 watt ASPIRE X-DISCOVERY (BLACK 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Thread Starter 
oh i forgot to add that i removed the mobo from the case and now have it on one of the covers, with only the psu, cpu and a pair of speakers connected. i tried to eliminate any other variables.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
athlon 64 x2 3800+ ASUS A8N-SLI Premium WinXP x64/ Linux viewsonic p220f 22" 
PowerCase
ultra x2 connect 550 watt ASPIRE X-DISCOVERY (BLACK 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
athlon 64 x2 3800+ ASUS A8N-SLI Premium WinXP x64/ Linux viewsonic p220f 22" 
PowerCase
ultra x2 connect 550 watt ASPIRE X-DISCOVERY (BLACK 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Could be DOA, try to exchange it or RMA it.
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › cpu not registering with a8n-SLI