Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Problem with new OCed System
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem with new OCed System

post #1 of 5
Thread Starter 
Ok first let me give you guys the breakdown of what kind of system i just built.

DFI Ultra-D NF4 Board
AMD Opteron 165 CPU Stepping 0551
2 Gigs of DDR500 PC 4000 OCZ Plat edition ram
Hitachi 250gb Hard Drive
Pioneer DVD Burner
Asus GeForce 6800GT
Thermalright XP-90C Heatsink with Sunon Fan
OCZ 520W Power Supply
24inch Dell 1900x1200 Monitor
2 Dynaudio BM5A's Studio Monitors
Delta Audiophile 2496 Studio Sound Card

Now here is the problem. The system works without a hitch when it is not overclocked. I was able to get it from 1.8 to 2.4 last night. But Then the problems started occuring. The OS loaded, and programs worked flawlessly. Except at times (i believe this is the video card causing this problem) the screen would freeze up for a second or 2, then it would go black. Most of the time i would be able to resume my work, but sometimes it would give me the blue screen of death and the entire machine would reset itself.

I believe the problem is with the pciE video card (6800gt) When the system is overclocked, i think the video card loses sync. Allthough i could be completely wrong. So if anyone has been in this situation before, or seen this problem occur, please let me know. If it is the video card, im sure theres something in the bios i have to change to up the voltage or something with the video card.

Thanks in advance,

-Rez
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Opteron 165 DFI Ultra-D NF4 Windows XP Dell Ultraview 24" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless OCZ Powerstream 520w Antec P180 Microsoft Wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Opteron 165 DFI Ultra-D NF4 Windows XP Dell Ultraview 24" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless OCZ Powerstream 520w Antec P180 Microsoft Wireless 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
well...post your temps while its overclocked. if its getting too hot that could cause it to crash. also, post a pic of CPU-Z of your CPU speeds and your mem speeds.
http://www.cpuid.com/cpuz.php
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardPowerCase
AMD Athlon 64 X2 4400+ DFI LANPARTY UT nF4 Ultra ENERMAX Liberty 620 WT Antec P-180 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardPowerCase
AMD Athlon 64 X2 4400+ DFI LANPARTY UT nF4 Ultra ENERMAX Liberty 620 WT Antec P-180 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
thanks man, ill post that info when i get home today.

I think i remember that the card was running at about 48 degrees. The cpu at 36.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Opteron 165 DFI Ultra-D NF4 Windows XP Dell Ultraview 24" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless OCZ Powerstream 520w Antec P180 Microsoft Wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Opteron 165 DFI Ultra-D NF4 Windows XP Dell Ultraview 24" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless OCZ Powerstream 520w Antec P180 Microsoft Wireless 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Please list your components in the System Specs ... link through USER CP @ top of page.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
ok, there are the results from the cpuz test.

I am using Pheonix - Award WorkstationBios

The pci express frequency is locked at 100mhz.

The following read out is with the FSB Bus Frequency set at 267 providing the 2.4 OC.
The LDT/FSB Freq Ratio is set to auto.
CPU/FSB Ratio is at 9x.

as for voltage:
CPU Core: 1.35V
LDT Bus: 1.22V
Chip Set: 1.54V
DRAM 2.5V: 2.69V

The controls are set at as follows:
LDT: 1.2V
Chip Set: 1.5V
DRAM: 2.6V

The Temp read out is:
CPU Core: 33
PWM Area: 39
Chip Set: 42
GPU Core: 56

if its a problem with the voltage, please recommend what to set it to since i am a complete noob, as you can tell

My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Opteron 165 DFI Ultra-D NF4 Windows XP Dell Ultraview 24" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless OCZ Powerstream 520w Antec P180 Microsoft Wireless 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
AMD Opteron 165 DFI Ultra-D NF4 Windows XP Dell Ultraview 24" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless OCZ Powerstream 520w Antec P180 Microsoft Wireless 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Problem with new OCed System