Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Windows media & Realplayer Sound Card Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Windows media & Realplayer Sound Card Problem

post #1 of 5
Thread Starter 
Right last night after playing MOH Pacific Assault i went to go and put on the tunes, but oh no, Windows Media Player comes up saying, "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly." Ok so i tried using realplayer, but that came up with "a general error as occured". So i tried it through Itunes and Cooledit Pro. Both play all my tunes without a hitch.

I reinstalled the audio drivers and still i get the same problem. Wat is going on as it cnt be my sound card?

Cheers
post #2 of 5
Try rebooting, maybe MOH didnt fully unload from your RAM or something, I know BF2 does that to me all the time
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
iMac 27"
(15 items)
 
  
Reply
post #3 of 5
Quote:
Originally Posted by Cuthy
Right last night after playing MOH Pacific Assault i went to go and put on the tunes, but oh no, Windows Media Player comes up saying, "Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly." Ok so i tried using realplayer, but that came up with "a general error as occured". So i tried it through Itunes and Cooledit Pro. Both play all my tunes without a hitch.

I reinstalled the audio drivers and still i get the same problem. Wat is going on as it cnt be my sound card?

Cheers
I had the same problem after playing UT2004 last week and I had to physically take out the sound card from the computer, put it back in and then install drivers

EDIT: sorry, that was a dumb idea since you have onboard you can't really take it out now can you
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3700+ ASRock 939 Dual SataII ATI Radeon X850Pro 16pipe 2x512mb OCZ Premier 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
200gb Maxtor Windows Server 2003 x64 20.1" Wide LG L204WT Logitech G15 Gamer 
PowerCaseMouse
450w Antec SmartPower 2.0 Customized Antec Sonata II Logitech MX510 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 3700+ ASRock 939 Dual SataII ATI Radeon X850Pro 16pipe 2x512mb OCZ Premier 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
200gb Maxtor Windows Server 2003 x64 20.1" Wide LG L204WT Logitech G15 Gamer 
PowerCaseMouse
450w Antec SmartPower 2.0 Customized Antec Sonata II Logitech MX510 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
well its had at least 5 reboots since it happened.
post #5 of 5
Thread Starter 
eh it's using the onboard as it allows me to use my 5.1 system as the philips is only 3.1 and i only use it for midi input
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Windows media & Realplayer Sound Card Problem