Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Random Lockups??
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Random Lockups?? - Page 2

post #11 of 25
Thread Starter 
Okay...just got back and had been running memtest while I was at school. Now, I know it's not the RAM, it passed test #8 92 times. And when I restarted it booted up fine, which seems weird. I'll run a little prime and play some WoW and let you guys know what happens.
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
post #12 of 25
Thread Starter 
Just ran three hours of Prime95, so my CPU looks pretty good, which it should be at stock. So, then that narrows it down to PSU, hard drives, or video card. I don't think it's the vid card because the temps are fine, I haven't done anything to it and that wouldn't cause the problem of not being able to locate my drives, or BDODs. I don't think it's the hard drives because they have been working fine for the past 2-3 weeks, just the last couple days have been messed up. But, could my PSU be causing lockups, not being able to located my hard drives, read/write errors, and even a couple BSODs??
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
post #13 of 25
I am thinking from reading what you have posted so far that it's the hard drives. Do you have spare cables to test with? Also I know it would be an extreme pain, but could you test with only one drive?
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
Main Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K Asus P8P67 EVO GTX 980 16GB DDR3 1866mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Revodrive 3 x2 240GB, M500 960GB, 2x WD 1TB Rai... Noctua NH-D14 Windows 10 Apple Cinema 30" 1600p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Orion Spark Capstone 750w CM Storm Scout Logitech G700s 
  hide details  
Reply
post #14 of 25
did you try reinstalling Windows?
did your HDDs dome with their own drivers?
use those when you are installing windows
Finaly Dual Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D 805 4Gz ABIT AW9D-MAX Saphire x1950 Pro 512 4x512 Buffalo Firestix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 SATAII 2x30 IDE RAID Samsung DVD-RW e / XP Pro / Ubuntu 7.04 Viewsonic 19" Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic 500 generic 20amp 12v My Sexy Baby Inland Laser Mouse 
Mouse Pad
My Desk 
  hide details  
Reply
Finaly Dual Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D 805 4Gz ABIT AW9D-MAX Saphire x1950 Pro 512 4x512 Buffalo Firestix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 SATAII 2x30 IDE RAID Samsung DVD-RW e / XP Pro / Ubuntu 7.04 Viewsonic 19" Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic 500 generic 20amp 12v My Sexy Baby Inland Laser Mouse 
Mouse Pad
My Desk 
  hide details  
Reply
post #15 of 25
Thread Starter 
Yes, I've tried different cables and that didn't do anything. And, I'm using RAID 0 so I can't use just one drive unless I reformatted, which I've done way too many times in the past month or two. And, I didn't know hard drives had drivers besides the motherboard ones, and they're OEM so they wouldn't come with them.
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
post #16 of 25
what are ur load and idle temps?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X2 4400+ @ 2.64ghz DFI LanpartyUT SLI-DR NF4 bfg 8800gts 512 2X1 OCZ Ultra Performance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 3X320 WD 1X500 LG 16X DVD-RW Windows XP PRO 24" Viewsonic 
KeyboardPowerCaseMouse
ZBOARD TT 1000w NZXT ZERO Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X2 4400+ @ 2.64ghz DFI LanpartyUT SLI-DR NF4 bfg 8800gts 512 2X1 OCZ Ultra Performance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 3X320 WD 1X500 LG 16X DVD-RW Windows XP PRO 24" Viewsonic 
KeyboardPowerCaseMouse
ZBOARD TT 1000w NZXT ZERO Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
post #17 of 25
Thread Starter 
IDLE:

CPU - 29-31
Chipset - 39-41
GPU - 36-38

LOAD:

CPU - 38-39
Chipset - 52-54
GPU - 48-53
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
post #18 of 25
hmm temps are not your problem go to the manafuture of your harddrives and download the dig tool
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X2 4400+ @ 2.64ghz DFI LanpartyUT SLI-DR NF4 bfg 8800gts 512 2X1 OCZ Ultra Performance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 3X320 WD 1X500 LG 16X DVD-RW Windows XP PRO 24" Viewsonic 
KeyboardPowerCaseMouse
ZBOARD TT 1000w NZXT ZERO Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X2 4400+ @ 2.64ghz DFI LanpartyUT SLI-DR NF4 bfg 8800gts 512 2X1 OCZ Ultra Performance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 3X320 WD 1X500 LG 16X DVD-RW Windows XP PRO 24" Viewsonic 
KeyboardPowerCaseMouse
ZBOARD TT 1000w NZXT ZERO Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
post #19 of 25
i meant mobo raid drivers
yeah im slow
id boot into safe mode with networking
back up everything to a DVD, CDs or another computer
(home networking)
and reinstall

using mobo's drivers
Finaly Dual Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D 805 4Gz ABIT AW9D-MAX Saphire x1950 Pro 512 4x512 Buffalo Firestix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 SATAII 2x30 IDE RAID Samsung DVD-RW e / XP Pro / Ubuntu 7.04 Viewsonic 19" Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic 500 generic 20amp 12v My Sexy Baby Inland Laser Mouse 
Mouse Pad
My Desk 
  hide details  
Reply
Finaly Dual Core
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D 805 4Gz ABIT AW9D-MAX Saphire x1950 Pro 512 4x512 Buffalo Firestix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 SATAII 2x30 IDE RAID Samsung DVD-RW e / XP Pro / Ubuntu 7.04 Viewsonic 19" Pro 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic 500 generic 20amp 12v My Sexy Baby Inland Laser Mouse 
Mouse Pad
My Desk 
  hide details  
Reply
post #20 of 25
Thread Starter 
Hmm...once I got the computer to go into Window yesterday, it worked perfectly. Today, when I turned it on I got a BSOD before going into Windows. But then I turned it off, turned it on, went into the BIOS and restarted and its working fine so far. Could this be one of the infamous DFI cold boot problems? Also, the Hitachi diagnostic said my drives are fine.
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
College Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 D0 | 3.5GHz @ 1.075v 24/7 EVGA x58 SLI LE EVGA GTX 275 3 x 2 GB OCZ DDR3 1600 XMP 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 x 640 GB WD Caviar Black Microsoft Vista Ultimate Hanns-G HG-281DPB 28-Inch Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 750TX Coolermaster ATCS 840 Logiech G5 Func mousepad 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Random Lockups??