Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › **Official ASUS P5Q PRO Turbo/PRO/Turbo Owners Club** (All ASUS P45 Mobo Owners Welcome!)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

**Official ASUS P5Q PRO Turbo/PRO/Turbo Owners Club** (All ASUS P45 Mobo Owners Welcome!) - Page 279

Poll Results: Do you prefer the new OCN?

 
  • 35% (32)
    Yes!
  • 15% (14)
    No!
  • 14% (13)
    Yes and No!
  • 34% (31)
    Don't give a damn about it! (LOL)
90 Total Votes  
post #2781 of 6461
@ TazMan


Here's everything for you to catch up..


Quote:
Originally Posted by KingT View Post
My P5Q rig doesn't POST anymore..

When I try it just tries to spin fans for a half sec and fails..

PSU LED stays on (which didn't happen before) and mobo LED is ON as it should be..

What could it be my PSU or mobo??

I have been pushing FSB with 1.74V NB and as I have freeze i have turned PSU off..

After that rig doesn't post and PSU LED stays on..


Quote:
Originally Posted by KingT View Post
Well I have tried my PSU on my secondary rig and it works..

I have also tried to boot with my 8500GT bit still no go..

So it's either CPU or mobo but 99.9% its my Pro biting the dust here..

I will try tomorrow my Q9550 on this P5KPL-VM to see if it works..

A good P45 mobo is really hard to find now-days..

Sad day for me..

CHEERS..


Quote:
Originally Posted by KingT View Post
Hey guys check this out:

I have just put my Q9550 in P5KPL-VM mobo and it was the same problem..

Fans just barely moved and no POST..

So I thought: OK my Q9550 is gone too..

I was very depressed and I cleared CMOS and pulled out battery..

So I was thinking what to do,and just for the last shot I started it and it booted..

Now I'm running Q9550 and P5KPL-VM..

So I'm thinking since the same thing happened on the first start up maybe my P5Q Pro is still alive but somehow got bricked or something or it needs a CPU reseat to be reseted..

So now I'm installing E6750 in P5Q Pri to see if it still works..

Updates expected..

Wish me luck..

CHEERS..


Quote:
Originally Posted by KingT View Post
I have just turned off my comp and it does the same thing like with P5Q Pro..

I had to clear the CMOS to be able to boot again..

What the hell is going on here..

CPU shows ROCK SOLID in P95 but still I have this bug when I turn off my comp..

CHEERS..
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #2782 of 6461
Quote:
Originally Posted by KingT View Post
My P5Q rig doesn't POST anymore..

When I try it just tries to spin fans for a half sec and fails..

PSU LED stays on (which didn't happen before) and mobo LED is ON as it should be..

What could it be my PSU or mobo??

I have been pushing FSB with 1.74V NB and as I have freeze i have turned PSU off..

After that rig doesn't post and PSU LED stays on..

CHEERS..
To me KingT, this doesn't sound like a dead motherboad. If the problem was with the motherboard I would expect you to have other problems & not this. This sounds like more or a power protection mode that the system is going into in order to keep something from burning up.

I'm sure you already reset the CMOS to begin with. If this still continued to happen after that it is probably another component that has gone out.

The first question is whether or not there were any changes prior to this happening? Then it's just a matter of trial an error to figure out what possible component might be the cause of this. If you can remove and/or replace one item at a time then you should be able to track down the problem.

I apologize if anything I have said is redundant but I just did a quick browse to see what the problem appeared to be.

I hope this helps you out.
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
post #2783 of 6461
Hasnt KingT already tried his E6750 in his Asus P5Q Pro?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #2784 of 6461
Quote:
Originally Posted by KingT View Post
Originally Posted by KingT View Post
My P5Q rig doesn't POST anymore..

When I try it just tries to spin fans for a half sec and fails..

PSU LED stays on (which didn't happen before) and mobo LED is ON as it should be..

What could it be my PSU or mobo??

I have been pushing FSB with 1.74V NB and as I have freeze i have turned PSU off..

After that rig doesn't post and PSU LED stays on..
One of the first things that came to my mind was the power supply.
Have you tried to change that out yet?

Edit: I just saw you did test the PSU in another rig. Does that rig need just as much wattage though or does it use the same wattage PSU? Just wondering if that may have anything to do with it still.
Edited by Taz_Man - 4/3/11 at 7:15am
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
post #2785 of 6461
Quote:
Originally Posted by turrican9 View Post
Hasnt KingT already tried his E6750 in his Asus P5Q Pro?
Yes I have and it's dead as JFK..



Quote:
Originally Posted by Taz_Man View Post
One of the first things that came to my mind was the power supply.
Have you tried to change that out yet?

Edit: I just saw you did test the PSU in another rig. Does that rig need just as much wattage though or does it use the same wattage PSU? Just wondering if that may have anything to do with it still.
Yes I have and it works..

I'm running now my Q9550 and P5KPL-VM on cheap no name PSU and it works..

But I have this Issue when I turn off my comp it will not turn on again unless I clear CMOS..

CPU is solid in P95 Custom 320K < 320K and in 20 loops o Crysis CPU bench..

Temps are in check max 62C in P95 and in Crysis under 50C..

CHEERS..
Edited by KingT - 4/3/11 at 7:21am
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #2786 of 6461
KingT

You should put that P5Q Pro in the freezer. You got nothing more to loose.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #2787 of 6461
Quote:
Originally Posted by turrican9 View Post
KingT

You should put that P5Q Pro in the freezer. You got nothing more to loose.
First I will have it tested in IT repair shop and then maybe I do it..

That's temporary solution as there's a big chance that problem returns..

But why my P5KPL-VM shows the same symptoms with Q9550 when I turn rig off..??

But if CPU was damaged it wouldn't pass P95 or run games..

CHEERS..
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #2788 of 6461
Quote:
Originally Posted by KingT View Post
First I will have it tested in IT repair shop and then maybe I do it..

That's temporary solution as there's a big chance that problem returns..

But why my P5KPL-VM shows the same symptoms with Q9550 when I turn rig off..??

But if CPU was damaged it wouldn't pass P95 or run games..

CHEERS..
is the Q9550 on that P5KPL-VM's CPU compatability list? And have you tried PSU used for your main rig in that cheap rig?
Edited by turrican9 - 4/3/11 at 7:30am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K@4.5GHz Asus P8P67 Pro 3.0 (B3) EVGA GTX 1070 SC Black Edition 4x4GB Corsair Vengeance 1600-9-9-9-24-2t-1.5v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
M500 240GB SSD for OS, 2x256GB M4's Raid0 for ... Generic Windows 10 Pro 64 Bit Asus VK266H 
PowerCase
Corsair RM 750x Cooler Master Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #2789 of 6461
Quote:
Originally Posted by KingT View Post
Yes I have and it's dead as JFK..





Yes I have and it works..

I'm running now my Q9550 and P5KPL-VM on cheap no name PSU and it works..

But I have this Issue when I turn off my comp it will not turn on again unless I clear CMOS..

CPU is solid in P95 Custom 320K < 320K and in 20 loops o Crysis CPU bench..

Temps are in check max 62C in P95 and in Crysis under 50C..

CHEERS..
That's strange. So it works up until you have to reboot or turn it of & on, then for some reason the BIOS gets corrupt & has to be cleared in order to boot back up? I take it this is running it with the defaults & not overclocked?
Just wondering if you have updated to the latest BIOS or even tried the previous one to see if it made a difference?
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
post #2790 of 6461
Quote:
Originally Posted by KingT View Post
First I will have it tested in IT repair shop and then maybe I do it..

That's temporary solution as there's a big chance that problem returns..

But why my P5KPL-VM shows the same symptoms with Q9550 when I turn rig off..??

But if CPU was damaged it wouldn't pass P95 or run games..

CHEERS..
The CPU should be fine other wise it things wouldn't be working up until you started up the system.
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
Taz Manian Devil
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Quad Core Q9650 Asus P5Q Deluxe EVGA GeForce GTX 465 SC OCZ Platinum - PC8500 - OCZ2P10662G 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western Digital WD1002FAEX Seagate ST31000528AS Maxtor STM3750330AS LG WH12LS30 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Lite-On LH-20A1L Coller Master Hyper 212 Plus Windows XP Home 32 Bit Samsung B2230HD 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 6000 v2 Cosair HX-750W Antec 1200 Red Logitec G600 
Mouse Pad
Razer Manticor 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › **Official ASUS P5Q PRO Turbo/PRO/Turbo Owners Club** (All ASUS P45 Mobo Owners Welcome!)