Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › 6800 GT driver mystery
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6800 GT driver mystery

post #1 of 7
Thread Starter 
Hi all. i really hope you can help me here.

My problem is this.

my current drivers are 78.01
Every time i try to upgrade them, and i mean EVERY TIME, with every version of official drives, my pc will not load windows.

i get the white loading bar of xp, then i get the loading screen of xp. but just before it shows the log in screen,it either reboots itself, or in the latest 84.12 it just stops.
i have tried leaving it for a good 10 mins just to see if it was being slow, but still nothing.

this is really starting to get on my tits because there is no reason for it to do it.

Btw every time i install new drivers i remove the old ones, except this last time where i tried the 84.12, i just installed it over the top.

I am running xp pro sp2, on an amd 2400+ with 1.25Gb ram.
prior to 78.01 i never had any issues.

what do y'all think?
thanks in advance.
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Have you tried using DriverCleaner3 to remove the remnants of the pervious drivers? Uninstall the drivers and then boot into safe mode, use driver cleaner, reboot and then try installing the new drivers. If that doesn't work, probably a clean install of windows would fix it.
Clevo P170HM
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2760QM HD 6990m Samsung 1333mhz Crucial M4 SSD 
Hard DriveOS
Western Digital Black 500gb Windows 7 64 Bit 
  hide details  
Reply
Clevo P170HM
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2760QM HD 6990m Samsung 1333mhz Crucial M4 SSD 
Hard DriveOS
Western Digital Black 500gb Windows 7 64 Bit 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Quote:
Originally Posted by Ste
Have you tried using DriverCleaner3 to remove the remnants of the pervious drivers? Uninstall the drivers and then boot into safe mode, use driver cleaner, reboot and then try installing the new drivers. If that doesn't work, probably a clean install of windows would fix it.
ya like he said go into window by Safemode clean out the old driver and install the new one.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K ASUS Rampage IV Formula AMD 295x2 Watercooled Gskill 4x4 GB  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ vertex 4 SSD LightScribe DVD Custom WC Loop Window 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 30" LCD Logitech G15 SilverStone Strider 1500w Corsair 800D 
MouseMouse PadAudio
Razor Naga Epic Razor Creative Sound Blaster Titanium 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
yup. ive tried that. still not working.

i have tried drivercleaner in safe mode, then rebooted into safe mode to install the driver. still nothing. also, one other thing i forgot to mention, the computer often crashes while installing the drivers. it will get half way thru then it will make a sound to say new hardware plugged in, then the screen will drop to dos and have just a flashing - in the top corner.
weird.
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Quote:
Originally Posted by weidass
yup. ive tried that. still not working.

i have tried drivercleaner in safe mode, then rebooted into safe mode to install the driver. still nothing. also, one other thing i forgot to mention, the computer often crashes while installing the drivers. it will get half way thru then it will make a sound to say new hardware plugged in, then the screen will drop to dos and have just a flashing - in the top corner.
weird.
Have you tried a clean install of windows?
Clevo P170HM
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2760QM HD 6990m Samsung 1333mhz Crucial M4 SSD 
Hard DriveOS
Western Digital Black 500gb Windows 7 64 Bit 
  hide details  
Reply
Clevo P170HM
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
i7 2760QM HD 6990m Samsung 1333mhz Crucial M4 SSD 
Hard DriveOS
Western Digital Black 500gb Windows 7 64 Bit 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
unfortunately, a clean install of windows is not an option. I dont have a CD
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
ok, the problem continues.
I now have a Fresh install of xp home and the absolute latest drivers.
It still crashes to black screen with flashing white dash (-) during install.
Its completely locked up so all i can do is hit the reset button.
And then it wont boot.
It loads half way, then before it goes to windows, it just stops.

This problem is really pissing me off now as there is no reason for this to be happening.
Everything on my pc is now legit, so its not that either.
Ive also had a quick look thru the faq on the nvidia website and had no luck.

I dont really wanna have to scrap the entire system just yet.
Thanks for any help.
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › 6800 GT driver mystery