Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Moniter Dead? Half Screen is black
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Moniter Dead? Half Screen is black

post #1 of 12
Thread Starter 
So half of my monitor is black i think the back light is on but there is nothing showing.

Its a acer GD245HQ the 3D one

Here is a print screen.


And here is a Photo.


The acer badge when powering the monitor on is in half too.

Thanks

~DeadMau5

Edit: The resolution is 1920x1080 but the same problem with all resolutions.


Edit 2: Yeah is dead my other monitor with the same resolution works perfectly.
Edited by DeadMau5 - 7/18/10 at 2:28am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 Maximus III Extreme Sapphire 6950 4GB Dual channel XMS3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 150GB velociraptor Samsung Bluray Reader Windows 7 Ultimate Samsung P2450 
PowerCase
Corsair HX1000W Corsair Obsidian 800Degrees Celsius 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 Maximus III Extreme Sapphire 6950 4GB Dual channel XMS3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 150GB velociraptor Samsung Bluray Reader Windows 7 Ultimate Samsung P2450 
PowerCase
Corsair HX1000W Corsair Obsidian 800Degrees Celsius 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Sorry for the bad news but it is broken, no doubt about it. Good luck with the RMA!
Centurion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 @3.3GHz 1.25V Gigabyte 790X-DS4 XFX 5850 8GB OCZ DDR2-800 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 TRUE Win 7 Pro x64 ACER 23" TN  
PowerCase
400W Silverstone Strider Antec P182 
  hide details  
Reply
Centurion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 @3.3GHz 1.25V Gigabyte 790X-DS4 XFX 5850 8GB OCZ DDR2-800 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair Force 3 TRUE Win 7 Pro x64 ACER 23" TN  
PowerCase
400W Silverstone Strider Antec P182 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
actually i was just reading about this issue, try unplugging it for the usual 10-15 seconds, like a router. this is supposedly going to "reset" the panel and fix your issue! hope it works.
Retail Edge Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k 4.2 Ghz GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 SLI MSI 560 4GB (2x2) G Skill 1600 1.5v cas 8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD RE4 ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Pro 64bit ASUS 26" + LG 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg Seasonic X-series 650W Gold CM HAF 922 Steelseries Xai 
Mouse Pad
X Trac pads pro 
  hide details  
Reply
Retail Edge Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k 4.2 Ghz GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 SLI MSI 560 4GB (2x2) G Skill 1600 1.5v cas 8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD RE4 ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Pro 64bit ASUS 26" + LG 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg Seasonic X-series 650W Gold CM HAF 922 Steelseries Xai 
Mouse Pad
X Trac pads pro 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
If you're the real Deadmau5, I love you. Free T shirt plz



Try using the other connector on your video card 9if there are two), if not, you could unplug it, then replug it.


If that doesn't work, RMAing it is the last thing I can think of.

EDIT: just realized he posted yesterday. damnnnnnnnnnnnnnnn
Edited by FauxFox - 7/18/10 at 9:39pm
post #5 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by civilian_pr0ject View Post
actually i was just reading about this issue, try unplugging it for the usual 10-15 seconds, like a router. this is supposedly going to "reset" the panel and fix your issue! hope it works.
Working now it was in the box for 2days waiting for RMA and i read you comment and tried it again.




Quote:
Originally Posted by FauxFox View Post
Try using the other connector on your video card 9if there are two), if not, you could unplug it, then replug it.


If that doesn't work, RMAing it is the last thing I can think of.

EDIT: just realized he posted yesterday. damnnnnnnnnnnnnnnn

works :S thanks


+rep for anyone who posted here
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 Maximus III Extreme Sapphire 6950 4GB Dual channel XMS3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 150GB velociraptor Samsung Bluray Reader Windows 7 Ultimate Samsung P2450 
PowerCase
Corsair HX1000W Corsair Obsidian 800Degrees Celsius 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 Maximus III Extreme Sapphire 6950 4GB Dual channel XMS3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital 150GB velociraptor Samsung Bluray Reader Windows 7 Ultimate Samsung P2450 
PowerCase
Corsair HX1000W Corsair Obsidian 800Degrees Celsius 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Quote:
Originally Posted by DeadMau5 View Post
Working now it was in the box for 2days waiting for RMA and i read you comment and tried it again.







works :S thanks


+rep for anyone who posted here
good to hear and thanks for the rep
Retail Edge Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k 4.2 Ghz GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 SLI MSI 560 4GB (2x2) G Skill 1600 1.5v cas 8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD RE4 ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Pro 64bit ASUS 26" + LG 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg Seasonic X-series 650W Gold CM HAF 922 Steelseries Xai 
Mouse Pad
X Trac pads pro 
  hide details  
Reply
Retail Edge Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k 4.2 Ghz GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 SLI MSI 560 4GB (2x2) G Skill 1600 1.5v cas 8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB WD RE4 ASUS DRW-24B1ST Windows 7 Pro 64bit ASUS 26" + LG 23" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg Seasonic X-series 650W Gold CM HAF 922 Steelseries Xai 
Mouse Pad
X Trac pads pro 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Alright guys, I googled this issue and found here, saves making a new topic I thought Id bump this one

I just turned my computer on, went down stairs to make a brew as ya do, came back to the windows login screen and noticed half of my screen the right hand side (like the guys picture above) and I instantly paniced

Turned it off and back on again and it was alright but it just bothers me, why would it do that? Is it an early sign of a early death to the monitor or what

Because even from day 1 when I got this monitor, when I view certain websites, I think its to do with the colours displayed or something.. like if a website has lots of dark colours, the monitor will make a high pitched sound.. as soon as I minimize that website it will stop, its weird. I sent it to Acer repairs for inspection and they said nothing was wrong with it, got it back and it still does it.

So theres that issue, and just now I got the half black screen issue..

Should I be worried? Its strange!
post #8 of 12
No one knows or just cba to respond?
post #9 of 12
Relax. Takes time for someone to stumble upon this.

I haven't had such a problem, mainly because screen is one of the lowest priorities on my list.

Don't get me wrong, a screen matters to me, but I don't buy screens as often as I buy other hardware. My 19" BenQ is working fine, has been for the past 5 years and will stay like this until it dies or I have a need for another screen.
T8
(17 items)
 
T6
(17 items)
 
T5
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core™ i5 2400 @ 3.0 ASROCK Z68 Pro 3 M AMD Radeon HD 6950 Shader Unlocked, @ 900/1400 2x KVR1333D3N9/4G 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x KVR1333D3N9/2G Plextor M5S 128GB Western Digital Caviar GreenPower WD5000AACS Western Digital Caviar WD2500JS 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LiteON iHAS324 DVD-RW DL Thermaltake Water 2.0 Pro w/ AVC DS12025B12U Windows 7 Home Premium x64 Dell Ultrasharp U2211H 
KeyboardPowerCaseMouse
Rapoo V500 (Kailh Yellow) FSP Aurum AU-400 400W 80PLUS Gold CoolerMaster Silencio 352 CoolerMaster Storm SPAWN 
Audio
Fenda F&D H200 2.0 USB Powered 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2100 @ 3.0 ASROCK Z68 Pro 3 M AMD Radeon HD 5770 1GD5 (Reference) 2x KVR1333D3N9/4G 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
2x KVR1333D3N9/2G Transcend SSD370 128GB WD Scorpio Blue WD7500BPVT Samsung SH-223C 
CoolingCoolingOSMonitor
Thermaltake Water 3.0 Performer-C AKASA Ball Bearing Windows 7 Home Premium x64 Dell Ultrasharp U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
Armaggeddon Strike Eagle MKI-3 (Kailh Red) Dell (Foxconn) F320EM-00 320W 80PLUS Gold CoolerMaster Elite 341 CM Storm SPAWN 
Audio
Dell USB Powered 2.0 
  hide details  
Reply
T8
(17 items)
 
T6
(17 items)
 
T5
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core™ i5 2400 @ 3.0 ASROCK Z68 Pro 3 M AMD Radeon HD 6950 Shader Unlocked, @ 900/1400 2x KVR1333D3N9/4G 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x KVR1333D3N9/2G Plextor M5S 128GB Western Digital Caviar GreenPower WD5000AACS Western Digital Caviar WD2500JS 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LiteON iHAS324 DVD-RW DL Thermaltake Water 2.0 Pro w/ AVC DS12025B12U Windows 7 Home Premium x64 Dell Ultrasharp U2211H 
KeyboardPowerCaseMouse
Rapoo V500 (Kailh Yellow) FSP Aurum AU-400 400W 80PLUS Gold CoolerMaster Silencio 352 CoolerMaster Storm SPAWN 
Audio
Fenda F&D H200 2.0 USB Powered 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3 2100 @ 3.0 ASROCK Z68 Pro 3 M AMD Radeon HD 5770 1GD5 (Reference) 2x KVR1333D3N9/4G 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
2x KVR1333D3N9/2G Transcend SSD370 128GB WD Scorpio Blue WD7500BPVT Samsung SH-223C 
CoolingCoolingOSMonitor
Thermaltake Water 3.0 Performer-C AKASA Ball Bearing Windows 7 Home Premium x64 Dell Ultrasharp U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
Armaggeddon Strike Eagle MKI-3 (Kailh Red) Dell (Foxconn) F320EM-00 320W 80PLUS Gold CoolerMaster Elite 341 CM Storm SPAWN 
Audio
Dell USB Powered 2.0 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Yesterday my Acer GD245HQ had the same problem!

Half the screen went completely black/dead. Only "ac" in "acer" was visible during start up. It was still black even after being unplugged for a while. I requested RMA, and of course, they approved it.

Today it works again. Weird. It still makes a very annoying sound at 120 Hz though.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Moniter Dead? Half Screen is black