New Posts  All Forums:Forum Nav:

Windows XP Freeze

post #1 of 14
Thread Starter 
Hello guys, I have really weird problems going on with Windows XP. First of all, when I start my comp sometimes, the volume tray does not always appear, it was ordered though in services.msc and sound and audio devices. Second, I did a repair installation, but now 1 times on 3, when I start windows Xp Home Edition SP2, the blue bar just stops, and then the whole window is frozen. I turn off my compuer, reboot it, and then it says: "Windows have not being shut down correclty" or so, but sometimes, I cannot even highlight my choices (safe mode, last known good configuration....) because it seems my keyboard is not responding. But then if it boots correctly, it works. Sometimes two, it says something like:
ntoskrnl.exe is missing or corrupt, though, the other times, I just boot and ntoskrnl is not required. My PC is working fine though. But these problems seems it's unstable sometimes.
And sometimes, when I boot, the window just freeze up, on my desktop.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
Is the system overclocked at all?
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Thread Starter 
I got it to 3,8 GHz before, but then I did not experience way better performance so I clocked it back to 3,4 GHz, but now the temp got higher from 3 degrees (before, it was normally 33, now it's mostly around 36 degrees celcius). But there are no error beeps on boot. My cas latency is not aggressive.
So no overclocking.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Set it to default/auto and see if it persists. If so then you probably have a hardware failure of some sort.
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Thread Starter 
Default in BIOS?
What kind of hardware failure?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Yes...default speeds/timings in bios. Possibly a psu going bad or hdd could be failing.
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Thread Starter 
Ya, I forgot to add that Windows XP is installed on a SATA 300 hard drive. SATA was released after windows xp release, so XP was made to run on IDE hard drives. So I used a controller, but during the installation, it said that the controller did not pass some kind of test, I said ignore, could it be the reason?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
You might have a corrupted windows install. A reformat is always a possibility.
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
Busa's Opti
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel E6700 P5W DH Deluxe Wifi BFG 7800gtx 2g pc6400 4-4-4-12 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD 74G raptors in raid0 NEC 3520 winXP sp2 Dell 24" widescreen LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Z board w/bf2 keyset Zeus 650sli+450 dual booting UFO Opti1203 blk/UV blue logitech G7 
Mouse Pad
Xtrack "ripper" 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Thread Starter 
Well I did some kind of reformat. I did a upgrade using the CD that I used to install Windows.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6850K 4.3GHz (100x43) 1.355v Evga X99 Classified BIOS 2.03 Gigabyte Aorus Xtreme 1080ti G.SKILL 4x4GB 3200MHz 16-16-16-36 1T 1.35v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SM961 1TB NVMe + 1TB Samsung 840 Evo External Asus drive 2x MCP655 in independent loops Windows 7 Pro 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Philips BDM4065UC 40" 4K Logitech G19 Evga 1200 P2 Enthoo Pro M 
MouseAudio
Logitech G900 Asus Essence XT II PCIe 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
You need to have a floppy disk containing the SATA drivers for your motherboard.
Promise 20779 SATA driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy) O.S. : Windows 2000,Windows XP

http://www.giga-byte.com/Support/mot...8N-SLI%20Royal

Reinstall your OS. Not a repair but a fresh new install. When you see "Press F6" prompted at the bottom of the screen do it. Be sure you have the promise SATA driver in the floppy drive when you do this and the OS will pick it up for installation.

Then continue your install,

R
Roped In
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k P8P67 Pro Rev (3.1) @ B3 XFX Radeon HD 6950 XXX 16GB G.SKILL Ripjaws 9-11-9-28 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 X Callisto Deluxe 25nm 60GB Plextor PX-B910SA 4x Blu-ray DVD-RW Win7 64 2 x Samsung 275T+ 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX10000 Antec 1200 Logitech G7 
Mouse Pad
Splatter Game Pad 
  hide details  
Reply
Roped In
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k P8P67 Pro Rev (3.1) @ B3 XFX Radeon HD 6950 XXX 16GB G.SKILL Ripjaws 9-11-9-28 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 X Callisto Deluxe 25nm 60GB Plextor PX-B910SA 4x Blu-ray DVD-RW Win7 64 2 x Samsung 275T+ 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX10000 Antec 1200 Logitech G7 
Mouse Pad
Splatter Game Pad 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Operating Systems